Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetím století stála království Wu a Xu ve válce proti vojevůdci Cao Cao, který se snažil sjednotit Čínu. Království Wu i Xu ovšem nedosahovala takového počtu vojáků jako jejich protivník Cao Cao, proto uzavřela dohodu a spojila se proti němu. Ani to jim ovšem nestačilo aby se alespoň rovnala vřavám protivníkovy armády. Můžeme se těšit na bitvy jak na moři tak na souši. Film bude rozdělen na dvě části, první část by měla přijít do kin v roce 2008 před konáním Letní Olympiády a druhá část koncem roku 2008. Režisér John Woo má k dispozici rozpočet 80 millionů dolarů a herecká esa jako Chang Chen (Tygr a Drak), Takeshi Kaneshiro (Klan Létajících Dýk), Tony Leung Chiu Wai (Hrdina) a Zhao Wei (Smrtící Andílci). (sheen)

(více)

Recenze (204)

Dubro 

všechny recenze uživatele

Áno, je to pekné, veľkolepé, ale občanovi zízajúcemu na plátno ( LCD či nebodaj plazmu ) Woo nedopraje ani štipku fantázie, vsjo jásno, tamten hezoun v tom kúte je ten dobrý, oproti v kúte je ten zlý, ovracania schopný darebáčisko a divák, ty len seď a smotri, nieže budeš rozmýšlať. Je to nádherná šachová partia, len sa odohráva za výkladom.(Bez bieleho holuba ani na krok, no vyzeral ako kus plastu.) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vynikajúci historický film, ktorý patrí v rámci žánru medzi absolútnu špičku. Má výborný príbeh, ktorý je ešte aj perfektne spracovaný a tak aj napriek tomu, že trvá až 150 minút ani na okamih nenudí a ešte je aj ľúto, že skončil tak skoro. Bojových scén je pomerne dosť, ale rozhodujúci je v prvom rade fakt, že sú úžasné. Veľké bojové scény sú perfetne natočené, majú mnoho skvelých nápadov a ešte sa vyznačujú aj dokonalou taktikou. Hlavne taktika v štýle korytnačky, ktorá je použitá na nepriateľských jazdcov je rozhodne najprepracovanejšia a najzaujímavejšia bojová taktika, akú som kedy vo filme videl. A menšie bojové scény, pri ktorých väčšinou stojí jeden z hlavných hrdinov proti väčšej skupine vojakov sú samozrejme tiež skvelo natočené, ale hlavne majú výbornú choreografiu a dostatočnú drsnosť. Páči sa mi hlavne akcia pri ochrane ženy s dieťaťom na začiatku filmu, kde jeden z hlavných hrdinov pomocou kopije perfektne zneškodní skupinu vojakov. Ale určite veľkou výhodou tohto filmu je tá veľkoleposť, jednoducho veľký rozpočet vidno na každom zábere. Ale nie je to len príbeh, bojové scény a veľký rozpočet, čo z tohto filmu robia úchvatné dielo, tento film je skvelý po všetkých stránkach. Obsahuje mnoho pekných momentov, hlavne scéna s darovaním vola sa mi veľmi páči. Niečo také by som v americkom filme hľadal len márne. Veľkú zásluhu na vysokej kvalite tohto filmu má amozrejme režisér John Woo, ktorý mi aj týmto filmom potvrdil, že právom patrí na prvé miesto mojich obľúbených režisérov. Je tu mnoho veľmi pekných pohľadov na prírodu, ale ten najlepší pohľad si John Woo nechal na koniec filmu, konkrétne úchvatný let holubice. Pochváliť musím aj hudbu, ktorá dobre dopĺńa tento už tak veľmi kvalitný film. A samozrejme nemôžem nespomenúť ani výborné herecké obsadenie. Zaujal ma hlavne Tony Leung, Shido Nakamura a Takeshi Kaneshiro a aj všetky herečky. Škoda, že tu nie je Chow-Yun Fat, ktorý by určite potešil všetkých fanúšikov a hodil by sa sem aj Andy Lau, ale to sú už len také detaily. John Woo sa vrátil do vlasti a síce nenatočil film ako Killer a Hard Boiled, ale určite natočil lepší film ako všetko čo natočil v USA. Rozhodol sa natočiť historický film a výsledok dopadol najlepšie ako mohol. Ja som nikdy moc nebol na historické filmy, pretože tie americké sú skoro vždy slabé, ale ako som začal sledovať ázijské, tak som zmenil názor, pretože skoro všetky sú dobré a tento je najlepší. Ked´ si porovnám tie typické americké filmy ako Kráľovstvo nebeské alebo Kráľ Artuš, tak tie Krvavé pobrežie bez akýchkoľvek problémov prekonáva po všetkých stránkach a podľa mńa sa ani Statočné srdce tomuto filmu nevyrovná, ale to je len môj názor. Teraz už len ostáva čakať na dvojku, ktorej verím, že nebude o nič horšia ako táto úžasná jednotka. 89% ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

John Woo se vrátil se vší parádou a jeho historický epos má vše, co by eposy měly mít. Silnou zápletku, emoce, výborně napsaníé i zahrané postavy (především Tony Leung, ale to v jeho případě není novinkou) i efektní a přehledné bitvy. Jedinou slabinu vydím v mírném polevení tempa před druhou bitvou a faktu, že ten pořádný biják nás teprve čeká. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Cinania sa uz neboja velkofilmov, dokonca sa neboja zverit velkofilm beznemu filmarovi. Ako vsak ukazuje rebricek uspesnosti, len peniaze nestacia na kvalitny film je potrebny reziser,ktory ma vlastnu viziu. tromfnut y zhanga ci k chena sa zatial nikomu ani finacne ani kalitou nepodarilo. az doteraz. co sa tyka penazi, red cliff uz je najzarobkovejsim filmom v cine. co sa tyka kvality, je lepsi, ney vacsina cinskyhc velkofilmov. kravy balet zvalda john woo na vybornu. vlastny styl ma, ale kedze nikdy netocil umelecke filmy, len styl (a peniaze) na velky film nestaci. staci, aby sa odlisil od priemeru, ale na hrdinu, klan lietajucich dyk atd veru nema. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Hodnocení té neevropské verze filmu platné pro obě části. Musím říci, že jsem původně myslel, že se dívám na film takový, jaký byl u nás v kinech. Když jsem však zjistil, že je obohacen minimálně o dvě hodiny navíc, tak jsem si nejdříve říkal, že na to teda koukat nebudu. Naštěstí jsem to dokoukal, i když pravda, na etapy. Takhle příjemný válečný velkofilm založený na inteligentních tazích stratégů a ne pouze na tupe řezničině jsem už hodně dlouho neviděl a otázkou je, zda někdy vůbec. Z použitých lstí jsem byl docela hodně mimo a poznatky získané sledováním přírodních procesů a jejich aplikace do bitevní strategie - to je přesně něco pro mě. Jediné, co mi na tomto filmu vadilo je skutečnost, že pro mě jsou prostě asiati všichni tak moc podobní, že mi určitě nějaká souvislost unikla, jelikož až do poslední chvíle jsem kolikrát nevěděl kdo je kdo a komu mám vlastně fandit. Rozhodně však mohu říci, že se Čína vytáhla, protože tohle je film, který se opravdu nevidí každý den. A v této prodloužené verzi navíc člověka obohatí ty komunistické prvky, které byli jistě pro evropská kina vystřiženy. i díky tomuto snímku jsem možná byl sto částečně pochopit minulý režim, kterýžto jsem si "užíval" necelé dva roky svého života. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v hlavním městě Číny Pekingu a v Taipei na Taiwanu. (Cheeker)
  • Yun-Fat Chow odmítl roli v den, kdy se začalo natáčet. Nahradil ho Tony Leung Chiu Wai. (Cheeker)
  • Během postprodukce se zabil při natáčení miniatur 23letý kaskadér poté, co vypukl požár, když jedna malá loď vrazila do větší válečné lodě. (Cheeker)

Související novinky

Jackie točí, Woo odpočívá

Jackie točí, Woo odpočívá

14.04.2009

Co nového v Asii? Takhle před rokem mělo premiéru Zakázané království. A Jackie Chan si opět navlékl historický kostým a vydal se na cestu plnou nástrah a kung-fu soubojů. Historický epos Big Soldier… (více)

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

12.03.2009

Filosof určitě. Podle magazínu Production Weekly začne v Pekingu už koncem března natáčet historický epos Confucius, ve kterém si zahraje slavného filosofa a státníka ze 6. až 5. století před Kristem… (více)

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

10.03.2009

Ačkoli nad kvalitou jeho posledních filmů nelze moc jásat, pětapadesátiletý „princ kung-fu“ je stále obrovským miláčkem šikmookého publika. Jeho nový film Shinjuku Incident se však jako první… (více)

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

31.08.2008

...aneb „Novinková smršť 2“. Tak co tady dnes pro vás máme? Brett Ratner je momentálně spojován s adaptací počítačové hry God of War, ale kromě této starořecké mytologické řežby pošilhává i po… (více)

Reklama

Reklama