Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Speciální agent 117 (jedna jedna sedm) je poslán do Egypta splnit celou řadu úkolů pro francouzskou tajnou službu. Jeho první povinností je vyšetřit vraždu svého kamaráda, špiona v Káhiře. Další mise ho zavede k Suezskému průplavu, nad kterým má převzít kontrolu a posledním neméně důležitým posláním je zajistit mír na Středním východě. Agent 117 je tím pravým pro tyto úkoly. Nemá sice ponětí o tom co dělá, ale vždycky má štěstí a dostane to co chce. I když je děj zasazen do Káhiry, film se natáčel v Casablance, největším městě Maroka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Potom co jsem tento film během dvou jízd se Student Agency na monitoru viděl musel si to hodit. Ne provaz, ale mincí. Protože jsem byl na vážkách. Tato frankovka ( parodie kombinace bondovky a Francie) je velmi zdařilé retrostylem natočená, jako by vypadla z nějaké filmového trezoru. 117girls neboli dámy od Huberta Bonisseura de La Bath měly temperament a půvab. I některým scénám nechyběl humor a některým naopak ano. Úplatek ve formě fotografie prezidenta Cotyho zábavný. Agent 117 je někdy tak hloupý až je geniální a naopak, ale na čtyři hvězdy to není(mince rozhodla). Dobře jsem se u něj bavil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Parodie na Jamese Bonda, o tom není v absolutně žádném případě sporu. Už samotná obálka nabízí k jistým myšlenkám, ale beztak to je jednoduše řečeno kravina, jenže dokáže v jistých chvílích příjemně pobavit díky hlavnímu hrdinovi. Ten totiž přesahuje všechnu mez kavalířství a gentlemanství. Tento Agent 117 dokazuje, že nejen Agent 007 má na to stát se oblíbeným a uznávaným v oku žen. Škoda toho, jak je příběh strašně přebíjen dopředu. Jako kdyby toho Agent 117 měl stihnout více, než si vůbec dokáže nabrat. I tak se na to ale pěkně kouká. Není to žádný zázrak. Ale pár hlášek na stranu nepřítel se tam určitě objeví a víceméně pobaví. --- Já myslel, že Vám dovolím, abyste se se mnou milovala. - S tebou? Chtěl si umlčet muezzina, protože tě budil? Radši bych šla s vepřem klidně o Ramadánu. ()

Reklama

Historik 

všechny recenze uživatele

Originální parodie na bondovky se sice nemůže pochlubit zrovna bohatým dějem a je postavena v podstatě jen na zářivém úsměvu hlavního hrdiny, nicméně její humor je sympaticky jemný, možná místy až vytříbený. Rozhodně se tu netlačí na pilu a nevytvářejí se humorné situace za každou cenu. I tento sympatický rys dělá ze sledování filmu příjemnou podívanou. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Protože mě Bond odjakživa nebavil pro svou rádoby nadsázku, která mi připadla, že nadsázkou ani není, tak Frantíci si s tímto tématem poradili po svém. Dujardin se hlavní role zhostil výborně, některé dialogy nedávaly smysl a všichni se tvářili jako že ví, oč jde. A galantní k ženám byl tak nějak po svém :) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Francouzská odpověď na Jamese Bondy se nese v parodickém duchu. Francouzský agent, možná trochu přihřátý, ale jinak i na holky, se umí dobře prát, má neustále thymolínový úsměv, a v 50. letech letí řešit záhadu slepičárny do Egypta. I ladění obrazu je do 50. let, a přestože tempo filmu je pomalejší, přesto tento příjemně pobaví. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Film je pokračováním řady 117 OSS špionážních filmů z let 1950 a 1960, natočených podle série románů Jeana Bruce. (Terva)
  • Film měl soutěžní premiéru na filmovém festivalu v Seattlu 2006, odkud si režisér Michel Hazanavicius navíc odnesl cenu za nejlepší film. (Terva)
  • V nemecky hovoriacich krajinách bežal film pod názvom OSS 117 - Der Spion, der sich liebte, čo mala byť vtipná narážka na “bondovku“ Špión, ktorý ma miloval (1977). Nemecký titul totiž do slovenčiny možno preložiť ako Špión, ktorý miloval sám seba. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama