Reklama

Reklama

V temném lese

  • Španělsko Bosque de sombras (více)
Trailer

Mladí manželé, Ledoyen i Considine, přijíždějí na návštěvu ke svému příteli. Když v lese najdou děvčátko se znetvořenými dlaněmi, jejich klidný letní výjezd se promění v horror. Pokoušejí se ji pomoci a vezmou ji pryč z domu, kde byla vězněna. Bohužel její ochránci, místní vesničané spustí hon na manželský pár v lese... který tak dobře znají! (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Podhodnocený film řekl bych. Film má bezvadnou kameru, zajímavou atmosféru a výborný herce. To všechno je občasně doprovázený zvláštní hudbou. Před více než třiceti lety s něčím podobným přišel Peckinpah s filmem Strow Dogs, což je asi jediná rozumná volba na srovnání. Hitovka od Sama je sice dokonalá, to nic ale nemění na tom, že Bosque de sombras dosahuje stejných kvalit, ba i větších. Hrozně rád bych viděl verzi co má 153 minut. V té kradší je moc znát, že ta hodina tam zkrátka chybí (proč tu holku drželi v tý díře? ptám se! Našel bych i další otázky, který pravděpodobně souvisí s tím utnutím). Až na to je film parádní. A není to horor :) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Solidní psychologické drama s jemnou příchutí thrilleru: Gary Oldman má kdesi v odlehlé části Španělska starý dům, do kterého kromě své přítelkyně pozve i dvojici známých - manželů na prahu rozvodu. Co najdou muži při lovu v polorozpadlé lesní chatě? Podívejte se sami, rozhodně se nejedná o šťastný nález a místní rodina to chce za každou cenu zpátky... Film klade značný důraz na vztahy a nelze mu vyčítat předvídatelnost, naopak - pár překvapení se najde. Atmosféra izolovaných lesů je příjemná, Gary Oldman je v roli sebevědomého hostitele přirozený, ovšem dvojice manželů se na můj vkus chová nelogicky, hloupě, chvíli bez zjevného důvodu lžou, chvíli jsou zbabělí, chvíli mají zase mesiášské komplexy, provokují a za okamžik jsou neviňátka... Protistrana se rovněž chová podivně a jejich motivace mi nebyla úplně jasná. Celá ta nevyjasněnost a matoucí chování jednotlivých postav mi poněkud lezlo na nervy, nemohu tedy s čistým svědomím udělit čtvrtou hvězdičku, ikdyž bych moc ráda. Ve své podstatě nejde o nijak výjimečný snímek, byť je ve spoustě ohledů sympatický. 66% ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Pokus o napodobení filmu "Jako štvaná zvěř "se nevydařil. První polovinu se nic neděje, občas se jedni manželé pohádají, občas kamera rychle přeostří na jinou postavu. Zřejmě aby divák samou nudou neusnul. V druhé polovině se již občas něco přihodí a film začíná být málem i napínavý. Poměrně rychle potom uběhne k pitomé pointě. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Tak v žádném případě se nejedná o horor, ale spíše o thriler. Film není špatný, ale bohužel občas příliš zdlouhavý a tím i nudný. Postrádám tu větší napětí a vadí mně občasné nelogické jednání hlavních postav. Přes to všechno se na film dá celkem v pohodě dívat a překvapivě jsem se občas slušně bavil. Celý film o dost zvedla přítomnost Garyho Oldmana. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V tomhle temném lese divák spolehlivě nezabloudí, kvůli zajímavému hereckému obsazení a neotřelému námětu, jež apeluje na realistické pojetí. Mrazivý thriller s bezútěšnou atmosférou se odehrává v roce 1978 na severu Španělska a čtyřem přátelům (Oldman, Ledoyen, Considine a Sánchez-Gijon) se idylický pobyt na odlehlé usedlosti rázem změní poté, co objeví v lese zuboženou holčičku zamčenou ve zchátralém domě, a s kterou bylo nakládáno jako se zvířetem. Události se dají do pohybu v okamžiku, kdy místní usedlíci zjistí, že holka zmizela a začnou na výletníky pořádat hon. Sice se nedozvíme, proč vlastně malou holku tak nelidským způsobem týrali, ale napětí, hutné atmosféry a skvělých hereckých výkonů, včetně výtečné španělštiny Garyho Oldmana a pohledné Virginie Ledoyen, si užijeme do sytosti. Zajímavý thriller s nepříliš optimistickým závěrem. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama