Reklama

Reklama

Rovnice smrti

  • Velká Británie W Delta Z (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zkušený policista Eddie Argo (S.Skarsgard) během své kariéry toho zažil hodně, tentokrát se však dostal na stopu vraha opravdu výjimečného. Nestačí mu totiž člověka vykuchat, podřezat nebo udusit. Tenhle magor si se svou obětí rád pohraje. Jeho hra má jednoduchá pravidla. Zabij osobu, kterou miluješ, nebo budeš umírat v bolestech jako zvíře. Čím víc Argo postupuje ve svém pátrání, tím je mu jasnější, že tenhle vrah má své plány i s ním. Zajímavost: Prajsova rovnice. Dvojité W je fyzická zdatnost, schopnost předávat geny dalším generacím. Zet je specifický rys. Delta... Sobecký gen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

kingik 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsou nalezena dvě mrtvá těla. Nelítostný gangster a jeho těhotná přítelkyně byli brutálně zavražděni. Postupně obětí z řad gangsterů přibývá. Některé oběti jsou před smrtí mučeny a zabíjeny elektrickým proudem. Vrah po sobě zanechává pouze tajemnou šifru W Delta Z, kterou vyřezává do těl obětí. Série záhadných vražd nabývá nečekaný rozměr a nikdo netuší, co chce vrah svými hrůznými činy okolí sdělit. Vyšetřování se ujímá dvojice detektivů. Po celou dobu nesmlouvavě se tvářící Stellan Skarsgard a nezkušená, ale sympaticky neokoukaná Melissa George, zápornou roli psychopatky si zde překvapivě střihla Selma Blair. Hlavní slabinou tohoto ponurého a naturalisticky vyvedeného thrilleru je jeho občasná zmatenost a o nelogičnosti zde taky není nouze. Závěrečné šokující odhalení související s detektivovou sexuální orientací působí přihlouple, ale na druhé straně se film opírá o solidní herecké výkony, režii, a v neposlední řadě, i o originalitu. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Dvě až tři hvězdičky, ničím originální a nezajímavý film až na jedno nepravděpodobné překvapení. Téměř podprůměrný krimi thriller nabízející pár nechutných scén, místy nudný děj, povětšinou velmi předvídatelný. Výrazným přínosem jsou špičkový Stellan Skarsgard, který si svoji postavu evidentně s chutí zahrál a tradičně hajzl první třídy Tom Hardy. V rámci žánru si Rovnice smrti vede však mizerně. Tři hvězdičky jen díky hercům. Tečka. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

No, tak za prvé se musí uznat, že thriller to špatnej rozhodně neni, ale srovnávat to se Sedm či se Saw je naprostej nesmysl, Sedm je úplně jiná liga, pro mě prakticky dokonalej thriller a Saw zase oslňuje originalitou a promyšleností, ale tohle se bohužel jen tváři jako dobrej thriller, ale za tou maskou je vlastně naprostá tuctovka, která vyplave při debilní pointě a i během předešlýho průběhu filmu jsem nezaznamenal moc dobrou atmosféru, i když se to snaží fakt ukrtuně to stylizovat do hodně drsně působícího filmu a přestože se tu a tam zadaří, tak to v celkovým pohledu takhle moc nepůsobí. Nicméně Waz stojí vidět minimálně díky super umučení na konci, to se povedlo. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nejlepší krimoška/thriller od dob Sedm nebo Zvráceného. Stellan hulí jedno cíčko za druhým. Všechno ve filmu je schválně hnusné, odporné, temné a depresivní. Význam té rovnice mi sice trochu unikl, ale jinak byl ten děj našlapanej jak zelí a krvárny jsou propracované a reálné. Vůbec všechno se mi tam jevilo celkem reálně - nikdo si na nic nehrál. A nakonec mě to ještě na konci překvapilo. Selma Blair měla konečně zas jednou dobrou roli a ta znásilňovací scéna byla fakt dost drsná. A teď si jdu přečíst ostatní komentáře, protože fakt nechápu to nízké hodnocení... PS: nechápu, kterej idiot vymyslel srovnávat to se Saw... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Opravdu netuším, proč se mi vyrobil názor, že když v tom hraje Stellan, bude to severská kriminálka. Inu, nebyla, byla to trapná béčková ptákovina s neuvěřitelně tupým závěrem. Co dodat? Stellanovi sluší bradka. Film se pokouší několika odkazy upozornit na znalosti tvůrců z klasických sedmdesátkových kriminálek. Tyto dvě věci jsou na celém snímku nejzajímavější. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy je Eddiemu (Stellan Skarsgård) zatloukáván hřebík pod nehet, můžeme dobře vidět při zpomaleném záběru, že Eddie má na prstu přidaný umělý nehet. (Rocky62)

Reklama

Reklama