Reklama

Reklama

Rovnice smrti

  • Velká Británie W Delta Z (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zkušený policista Eddie Argo (S.Skarsgard) během své kariéry toho zažil hodně, tentokrát se však dostal na stopu vraha opravdu výjimečného. Nestačí mu totiž člověka vykuchat, podřezat nebo udusit. Tenhle magor si se svou obětí rád pohraje. Jeho hra má jednoduchá pravidla. Zabij osobu, kterou miluješ, nebo budeš umírat v bolestech jako zvíře. Čím víc Argo postupuje ve svém pátrání, tím je mu jasnější, že tenhle vrah má své plány i s ním. Zajímavost: Prajsova rovnice. Dvojité W je fyzická zdatnost, schopnost předávat geny dalším generacím. Zet je specifický rys. Delta... Sobecký gen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemně plynoucí thriller, kde napětí vytvářejí především sugestivní melancholická hudba a pátravá kamera. Nevím proč, ale nejčastěji se mi během sledování vybavovalo Mlčení jehňátek, byť snímek je blíže například filmu Naplivu na vaše hroby. Skarsgård je chladný, jak se na Seveřana patří, o to pak je jeho tajemství větším šokem. Noc, tma, šero a odstíny hnědé připomenou řadu špinavých filmů z posledních let, což beru jako plus. Rozhodně mě snímek nenudil a klidně mohl obsahovat více lyrizujících pasáží. Líbily se mi i drobné obrazové momentky, na příklad obloha plná červánků, navazující na krvavé události a současně předjímající ty, co teprve přijdou. ,,Šedá má spoustu odstínů..." ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Opravdu netuším, proč se mi vyrobil názor, že když v tom hraje Stellan, bude to severská kriminálka. Inu, nebyla, byla to trapná béčková ptákovina s neuvěřitelně tupým závěrem. Co dodat? Stellanovi sluší bradka. Film se pokouší několika odkazy upozornit na znalosti tvůrců z klasických sedmdesátkových kriminálek. Tyto dvě věci jsou na celém snímku nejzajímavější. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ona to je hlavně detektivka, než horor. Bohužel to ale moc nefunguje tak jako tak. Sice to dost kazí ta otřesná kamera (vlastně mám pocit, že jediný kdo umí s digitální kamerou je Lynch), ale v první polovině to i tak má celkem povedenou atmosféru a dobře se na to dívá. Škoda, že v druhé polovině to začne nudit a finále je plné stupidních zvratů, jinak by to aspoň ušlo, ale takhle je to spíš průměrné (až lehce podprůměrné) ​a nic zajímavého z toho taky nevypadne. A moc tomu nepomohly ani herecké výkony, které jsou dost slabé. Ale o nic vyloženě strašného se taky nejedná a na jedno zhlédnutí se to dá, ale těžko říct, jestli si na to za pár měsíců vůbec vzpomenu... Lepší 2* ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Na přebalu dvd se píše něco o mixu SEDM a SAW a tomuto přirovnání bych se po zhlédnutí filmu skutečně nijak nebránil. To, že je film levný, má nevyvážené obsazení (Blairová je těžký omyl) a příliš rutinní režii je věc jiná. Navíc ve světle takového kusu, jako je Fincherovo SEDM, bledne i nejeden ambicióznější snímek. Nevím, jaké ambice měli tvůrci tohoto filmu, z mého pohledu jim nejvíce uškodilo zbytečně brzké vyložení karet a nepřijatelně neomylné vystupování hlavní “hrdinky“. Skarsgårdovu exhibici by se jednoduše zasloužil propracovanější snímek. II Scénář: Clive Bradley. 50% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi slabý pokus na způsob Saw! Kdo byl vlastně Cílová skupina tohodle filmu ?? Celé je to utahané, nudné, nezajímavé, ani Hardy to nezachránil.. Spíše se film zaobírá vyšetřováním, takže to byla spíše Detektivka než li Horror. Má rada tedy Zní Vyhněte se tomu ! Je plno jiných a zajímavějších filmů .. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy je Eddiemu (Stellan Skarsgård) zatloukáván hřebík pod nehet, můžeme dobře vidět při zpomaleném záběru, že Eddie má na prstu přidaný umělý nehet. (Rocky62)

Reklama

Reklama