Reklama

Reklama

Troy Bolton a Gabriella Montezová se potkali o zimních prázdninách na soutěži v karaoke. Uvědomují si, že se asi znovu neuvidí, protože každý žije v jiné části USA, přesto si vymění telefonní čísla. Krátce poté je Gabriellina matka vedením své firmy přeložena do Nového Mexika a Gabriela tam nastupuje do školy. Jaké je její překvapení, když zjistí, že do stejné třídy chodí Troy. Ten je její přítomností mile překvapen, a když na škole ohlásí konkurz na připravovaný muzikál, oba dva uvažují o tom, že se přihlásí. Jejich konkurenty jsou sourozenci Ryan a Sharpay Evansovi, populární muzikálová dvojice, která již od svých dětských let pravidelně obsazuje hlavní role ve všech hudebních školních projektech. Ryan a Sharpay ale nesnesou pomyšlení, že by mohli být někým překonáni, a plánují, jak se soků zbavit. (TV Nova)

(více)

Recenze (359)

freddy 

všechny recenze uživatele

Ať si říká kdo chce co chce, tenhle film byl svým způsobem zajímavý, MĚL DĚJ a dalo se na něj dívat. Přiznám se, že jsem ho vydržel sledovat od začátku do konce, ani jednou jsem nepocítil potřebu televizi přepnout, vypnout nebo od ní odejít, neměl jsem pocit zbytečně stráveného času. Ano, mne se to po dějové stránce líbilo. A přijde mi nespravedlivé ohodnotit tento film menším počtem hvězdiček než třemi prostě proto, že se mi tento film líbil. Herecké výkony byly snadno uvěřitelné, scénář ušel, písničky byly vcelku dobré. Já dávám s čistým svědomím tři hvězdičky a tím to pro mne hasne... ()

carly 

všechny recenze uživatele

keď som videla tento film prvýkrát, ani raz som neprepla. to sa mi doteraz ešte nestalo. toto je starý dobrý Disney. skvelé obsadenie. jednoduchý príbeh. úžasná hudba. relatívne subtílne ponaučenie. a šťastný koniec. Walt by mal z nich raodsť. :) samozrejme, že je to postavené na hlavu. a čo má byť. tento film sa na nič nehrá a je presne tým, čím sľubuje byť. príjemnou zábavou. lebo z každého políčka je jasné, že si jeho natáčanie všetci zúčastnení neuveriteľne užili (a potvrdzujú to aj Behind the scenes videá) a divák by si mal tiež iba užívať. a ak nie, možno je chyba v prímači... ()

Reklama

zdepapepa odpad!

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že film, kde začátek je jako vystřižený ze začátku Pomády a hlavní dějová linka je v podstatě Oz a Heather z prvních "Prciček", bude taková píčovina. Snažil jsem se to brát s humorem (za to dávám 0,25 hvězdy, čili žádná, v podstatě scénáristi vybrali všechny žánrový klišé a sešili je horkou jehlou a tohle pak vzniklo), ale ke konci filmu už se to prostě nedalo vydržet. Chci tu hodinu a půl svýho života zpět. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Zábavná podívaná možná tak pro teenagery a nižší věk. Osobně se dokážu dost pobavit u věcí pro mladší kategorie, ale u High School Musical to tak z nějakého důvodu nefungovalo (Že by se můj věk už hlásil o slovo?). Chtělo by to aspoň chytlavější písničky, z hudebního hlediska to byl dost brak. Přiznám se, že jsem se nudila. ~(1,3)~ ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Amerika světa HSM je pokrytecká, neboť příslušník jedné studentské vrstvy nemá právo udržovat kontakt s někým z vrstvy jiné. Když už se tak stane, je zatlačen zpátky do davu, aby dodržoval Status Quo. Gabriella s Troyem však boří konvence. A zpívají u toho. Všichni kolem nich tančí. Dokonce i při basketbalu... A na závěr si padnou do náručí i ti největší nepřátelé. *** Ovšem basketbalista se sklony ke kuchařskému umění je skvělý. A nutno uznat plusem to, že šesnáctileté hrají opravdu šestnáctiletí. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (29)

  • Film se měl původně jmenovat ''This School Rocks Like No Other''. (Handle)
  • Corbin Bleu měl hrát Ryana Evanse, ale nakonec byl obsazen do role Chada. (Halloween9)
  • Slogan filmu: "This school rocks like no other". (Halloween9)

Související novinky

Disney představil svoji streamovací službu

Disney představil svoji streamovací službu

12.04.2019

Studio Disney konečně odhalilo detaily o své chystané streamovací službě Disney+. Ta se oficiálně spustí 12. listopadu a bude dostupná zatím pouze v Americe s tím, že se brzy rozšíří i do zbytku… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Reklama

Reklama