Reklama

Reklama

Troy Bolton a Gabriella Montezová se potkali o zimních prázdninách na soutěži v karaoke. Uvědomují si, že se asi znovu neuvidí, protože každý žije v jiné části USA, přesto si vymění telefonní čísla. Krátce poté je Gabriellina matka vedením své firmy přeložena do Nového Mexika a Gabriela tam nastupuje do školy. Jaké je její překvapení, když zjistí, že do stejné třídy chodí Troy. Ten je její přítomností mile překvapen, a když na škole ohlásí konkurz na připravovaný muzikál, oba dva uvažují o tom, že se přihlásí. Jejich konkurenty jsou sourozenci Ryan a Sharpay Evansovi, populární muzikálová dvojice, která již od svých dětských let pravidelně obsazuje hlavní role ve všech hudebních školních projektech. Ryan a Sharpay ale nesnesou pomyšlení, že by mohli být někým překonáni, a plánují, jak se soků zbavit. (TV Nova)

(více)

Recenze (359)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jop, tohle jsem v 16 viděla v telce a byla jsem z toho úplně paf. Zaca jsem tehdy žrala, bylo mi prostě 16 že? S odstupem času a po dalším zhlédnutí konstatuji, že ty tři hvězdy jsou adekvátní. Jakože dabing otřesný, jak jsem psala už u třetího dílu, zápletka pražádná, ale krásné písničky, z nichž ještě dnes, si některé pamatuju zpaměti, dobré taneční čísla a barvičky, kam se člověk podívá, holt je to Disneyovka no. Písně jako Gotta go my own way nebo Get'cha head in the game byly boží. Vůbec tady v jedničce byly všechny písničky naprosto skvělé:) ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Ovšemže je to naprosto o ničem a celá ta jejich střední je zcela odtržená od reality. Ale mě to vždycky hrozně bavilo. Bez mučení přiznám, že jsem to viděl už několikrát, a ačkoli podobné popové popěvky nijak nevyhledávám, tady se mi písničky vždycky líbily. Taneční čísla vypadají pěkně, stejně jako všichni hlavní hrdinové. Ti nijak nehrají, jen odříkávají svoje repliky a dobře u toho vypadají, což tady díkybohu stačí. S výjimkou Ashley Tisdale, u které si nejsem jist, zda jde o její pravé já, či jen velmi dobře zahrála tak protivnou, ale mnou oblíbenou postavu Sharpay. /viděno na DVD: 60% a 3*/ ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Muzikál ze střední - nejoblíbenější a nejvýdělečnější teenagerovský snímek. Alespoň tak o něm vypovídají fakta co se týče sledovanosti v kinech, nelegálních kopií a já nevím co všechno ještě. Já osobně si myslím, že jde o průměrnou zábavu s některými vydařenými songy a docela zdařilou muzikálovou choreografií. Jinak děj nebo scénář nestojí za řeč. Takže sečteno podtrženo 3 hvězdičky. ()

adams89 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást, o jakémsi pochybném středoškolském muzikálu se tu sice vypráví, své příznivce si to však může najít maximálně mezi diváky ze školy základní, a to ještě nemám na mysli mužské pohlaví. Film si u mně udělal vroubek hned zpočátku, kdy jsem u něj, jako u jednoho z mála, dokázal po deseti minutách usnout. Napodruhé jsem ho už sice dokoukal celý, ale řeknu vám, bylo to nekonečných devadesát minut. Příběh, dá-li se tu ta věc tak nazvat, je tak nezáživný a plný všemožných klišé, že dospělí u něj musí hodně trpět. A nebojte, nebudu se tu rozplývat nad krásou a sladkostí Zaca Efrona neboli Troye, přece jen nejsem dvanáctiletá puberťačka. Ukňápaná barbína je v těchto filmech téměř pravidlem a ta, co je tady, je vážně utrpení. Hudebních čísel je tu víc než dost a až na závěrečný duet hlavních postav jsou příšerná. Když vezmu na vědomí, že film je vážně určený pro ty mladší, vychází mi toto hodnocení.30% ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Muzikál ze střední, pro děti ze základky. Spousta gelu, parfémů, přípravků proti akné, okořeněné vydatnou vrstvou make-upu a laku na vlasy. To co běhalo po place nebyli herci, ale nová vánoční sada od Mattela. Tento film je naprosto uchylná blbost a Disney už neví, co natočit. Dříve to byly kvalitní filmy nebo pohádky, dnes jsou to ubohé představení "nadherných" mladých lidí, kteří mi byli tak protivní, že bych skákal radostí, kdyby je někdo ve filmu sejmul. Mimochodem Zac Efron není herec, pouze "homosexuál", kterého doufám v "normální" roli nikdy neuvidím (omlouvám se homosexuálům za přirovnání k Zacu Efronovi). 10% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (29)

  • Zac Efron "zpíval" hlasem Andrewa Seeleyho. (Halloween9)

Související novinky

Disney představil svoji streamovací službu

Disney představil svoji streamovací službu

12.04.2019

Studio Disney konečně odhalilo detaily o své chystané streamovací službě Disney+. Ta se oficiálně spustí 12. listopadu a bude dostupná zatím pouze v Americe s tím, že se brzy rozšíří i do zbytku… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Reklama

Reklama