Reklama

Reklama

Troy Bolton a Gabriella Montezová se potkali o zimních prázdninách na soutěži v karaoke. Uvědomují si, že se asi znovu neuvidí, protože každý žije v jiné části USA, přesto si vymění telefonní čísla. Krátce poté je Gabriellina matka vedením své firmy přeložena do Nového Mexika a Gabriela tam nastupuje do školy. Jaké je její překvapení, když zjistí, že do stejné třídy chodí Troy. Ten je její přítomností mile překvapen, a když na škole ohlásí konkurz na připravovaný muzikál, oba dva uvažují o tom, že se přihlásí. Jejich konkurenty jsou sourozenci Ryan a Sharpay Evansovi, populární muzikálová dvojice, která již od svých dětských let pravidelně obsazuje hlavní role ve všech hudebních školních projektech. Ryan a Sharpay ale nesnesou pomyšlení, že by mohli být někým překonáni, a plánují, jak se soků zbavit. (TV Nova)

(více)

Recenze (359)

kinej odpad!

všechny recenze uživatele

Kdybych byl z nějaké chudé země, řekněme ze Somálska a nějakým zázrakem se dostal do Ameriky a šel do kina na High School Musical, asi by mi bylo nevolno. HSM by mi přišel jako důkaz kulturní degenrace Ameriky Tohle není ani odpad, to je ještě míň. Zde se ani nelze vysmát, jak špatné to je, tímhle lze jen pohrdat. Stačí vidět prvních pět minut filmu, aby se člověk domyslel vše, od zápletky až po závěr. Postavy jsou příšerné.Herci vypadají jako by je někdo odlil z umělé hmoty do forem Barbie a Kenů. Ani by mě nepřekvapilo, kdybych se dozvěděl, že takoví lidé kakají růžová, voňavá hovínka. Mimochodem jejich zpěv je taky slabý. Zvládají sice výšky, ale všichni zpívají jak šmoulové. Žádná barva zpěvu, žádné hlasové chraisma…nic. Ach jo, vím, že se na takové filmy nemám koukat, ale zvrácenost tohohle světa mi přišla natolik obludná, že jsem jen civěl s otvřenými ústy. Raději si pusťte Once. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

V celku příjemná romanticka komedie, která je velice krásně přeslazená a to až moc. K tomuto snímku jsem přišel jak slepej k houslím. Vůbec jsem nevěděl o co jde. Ale jsem docela rád, že jsem to viděl. Našlo se pár vtipných scén. Dobrá hudba a to je divné, že se mi líbila. Takovouto hudbu nemusím, ale tady se mi hodně moc líbila. Scénář je samozřejmně okoukaný a naprosto předvídatelný a vy víte, jak to celé dopadne. Zac Efron a krásná Vanessa Anne Hudgens jsou krásný pár ale jsou neuvěřitělne přeslazení, až se mi z nich zuby kazily. Ovšem, jejich výkony je solidní. Není to nic světoborného ale celých 90 minut jsem se opravdu dobře bavil. ()

Reklama

Trainspotter odpad!

všechny recenze uživatele

Tento tzv. film obsahuje snad všechny nešvary, které dílo přibližuje k označení kýč a ještě snad s velkým K. Tisickrát provařený námět, teen herci s minimem jakéhokoliv talentu, několikanásobný happy-end, přiblblé písničky... Co více dodat??? Zbytečné plýtvání časem, na druhou stranu, alespoň mají slepice s bravíčkem v ruce o čem žvanit. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Muzikál ze střední, pro děti ze základky. Spousta gelu, parfémů, přípravků proti akné, okořeněné vydatnou vrstvou make-upu a laku na vlasy. To co běhalo po place nebyli herci, ale nová vánoční sada od Mattela. Tento film je naprosto uchylná blbost a Disney už neví, co natočit. Dříve to byly kvalitní filmy nebo pohádky, dnes jsou to ubohé představení "nadherných" mladých lidí, kteří mi byli tak protivní, že bych skákal radostí, kdyby je někdo ve filmu sejmul. Mimochodem Zac Efron není herec, pouze "homosexuál", kterého doufám v "normální" roli nikdy neuvidím (omlouvám se homosexuálům za přirovnání k Zacu Efronovi). 10% ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Nejpopulárnějším antidepresivem v USA pro dospělé je lék s názvem PROZAC. Nejpopulárnějším antidepresivem v USA pro mládež je lék jménem ZAC. Zac Efron. Co na tom, že v HSM zpívá jen pár slok a zbytek je předabován náhradníkem, který se v konkurzu umístil jako druhý. V téhle naivní limonádě sladkého baskeťáka a hispánské Marie Curie se zběsile trylkuje, zběsile tančí a má to všechny symptomy GP. Pokud vlastníte mladší sourozence nebo caparty kolem dvanácti let, prchněte dřív, než to začnou zpívat jako karaoke. Já to nestihla-a vidíte mé zběsilé nadhodnocení?:) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (29)

  • Zac Efron se tři hodiny denně učil hrát basketball. (Karlos80)
  • Ryan Evans ve filmu vyzkoušel 9 čapek. (Halloween9)
  • Film se měl původně jmenovat ''This School Rocks Like No Other''. (Handle)

Související novinky

Disney představil svoji streamovací službu

Disney představil svoji streamovací službu

12.04.2019

Studio Disney konečně odhalilo detaily o své chystané streamovací službě Disney+. Ta se oficiálně spustí 12. listopadu a bude dostupná zatím pouze v Americe s tím, že se brzy rozšíří i do zbytku… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Reklama

Reklama