Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Detektiv Joe Miller se dílem podivné náhody dostane ke klíči, který dokáže otevřít dveře do zvláštního motelového pokoje. Pokoje, který v naší časové rovině neexistuje a ani nikdy neexistoval. Z toho pokoje bylo, kdysi vyneseno asi sto předmětů. Zvláštních předmětů. Nebo přesněji řečeno obyčejných předmětů, ale se zvláštními schopnostmi. Jako třeba právě ten klíč, který Joeovi otevře každé dveře, nebo hřeben, který zastavuje čas, anebo propiska, která vás dokáže usmažit. Ty věci v pokoji nefungují, ale na druhou stranu, alespoň z něj nezmizí, když je do pokoje přinesete. Najdete je vždy na původním místě. Ale věci co tam nepatří, ty zmizí v nenávratnu. Miller má v plánu se klíče zbavit a žít si dál svůj poměrně spokojený život. Jenže se něco stalo a v tom pokoji, něco pro Joea velice důležitého zůstalo. Nebo spíš někdo... V pokoji číslo deset totiž zmizela malá Anna Millerová. Joeova dcera... (3DD!3)

(více)

Recenze (217)

Matty 

všechny recenze uživatele

Epizodu od epizody slabší sci-fi minisérie s geniálně jednoduchým nápadem na začátku a zbytečně překombinovaným universem na konci. Pro jeden celovečerní film (po nezbytném vystříhání nadbytečného) ideální, pro třináctidílný seriál (se schopným scénáristou) ideální, pro 6 x 45 minut nevyhovující. Zajímavé nápady, obvykle pramenící ze zvláštních schopností Předmětů (prosil bych klíč a hřeben), navíc pozbývají smyslu s mnohdy nemálo nelogickou omáčkou okolo. Nemluvě o zoufale klišovitých charakterech. 65% Zajímavé komentáře: Renton, Desperado, Francik ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokoj č. 10 je místnost, do kterého se nedostane každý. Stejně tak jako každého nenapadne myšlenka celého tohoto velice vydařeného příběhu. Pouhých 6 dílů stačí k tomu, aby právě ten nápad byl rozvinut do uplného absolutna a nakonec byl uzemněn závratným způsobem. A to by těch dílů mohly být klidně stovky jak je onen nápad komplexní a roztažitelný. K tomu zapůsobí temnou atmosférou a sympatickými herci, které do příběhu neobvykle patří. Jako mini-seriál rozhodně postačující, ale dál bych děj už nerozvíjel. (8/10) ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Takřka typická kingovina, která paradoxně nemá se Stephenem Kingem zhola nic společného. Úžasně nosný nápad s motelovým pokojem kde se cosi stalo a obyčejné věci denní potřeby v něm získaly "divné" schopnosti. Od zcela nevyužitelných, po humorné až po vysoce užitečné... Tato třídílná minisérie má pouze tři body, které jí ubírají kredit. Ani jedna z nich však není nijak zásadní pro konečné kvality. Za prvé je děj hlavně v první polovině poněkud roztahaný. Za druhé, přestože je to plné originálních nápadů, tak přeci jen z tohoto námětu se dalo vytěžit mnohem, ale opravdu mnohem, více. A do třetice, že to výpravou vypadá hodně chudě, což v době dnešních filmově vypadajících seriálů poněkud zarazí. Tyto mušky na kráse však vyrovnávají dobří herci, perfektní scénář, celková nesporná zajímavost tématu a v neposlední řadě i velmi zdařilá hudební složka. ()

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Perfektní rozjezd, skvělé a originální téma. Co víc si přát pro geniální seriál ? Nodokážu proto pochopit, jak to tvůrci dokázali tak snadno zabít. Konec seriálu je naprosto neadekvátní a nedostačující tomuto typu seriálu, pointa vyznívá do ztracena, skoro nic se nevysvětlí, naopak vyvstane ještě více otázek. Potenciál byl však obrovský, o to větší to je škoda. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase výborný tajemný sci-fi seriál. Jen škoda, že má tak málo dílů. Určitě by se jich na tohle téma dalo natočit mnohem víc. Ale jinak i těch málo dílů je famózních. Nemám slov. Vtáhne vás to do děje jako snad ještě žádný seriál ... A nevím jak vy, ale i já bych ráda takový klíč měla. Hodně se mi líbil částečně otevřený konec ... spoustu věcí si člověk mohl domyslet sám. Herecké výkony, hudba, střih, kamera ... to všechno na jedničku. Dávám 95%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • V první epizodě, kdy Miller opouští svou dceru na psychologické klinice, zazní rozhlasem volání po dr. Sonny Guptovi. Tato postava byla použita i v Kingdom Hospital Stephena Kinga. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama