Reklama

Reklama

Shrekovy Vánoce

(TV film)
  • Česko Shrekoleda (více)

Vánoční stromek není to jediné, co je v téhle sváteční komedii zelené. Oblíbený hrdina se vrací, aby se pokusil objevit kouzlo Vánoc. Shrek Fioně a dětem slíbí, že prožijí svátky, na které do smrti nezapomenou. Sám ovšem musí nejdříve absolvovat "vánoční rychlokurz". Když už má pocit, že všechno je, jak má být, a že Vánoce mohou začít, objeví se ve dveřích Oslík, Kocour v botách a Perníček s bandou přátel a rodinná pohoda je ta tam. Shrekovy Vánoce, to je úžasná pohádka, jaká tu ještě nebyla! (Magic Box)

(více)

Recenze (264)

themic 

všechny recenze uživatele

Moc, moc špatný, už i Shreka zatáhli do těch věcí okolo Vánoc. Tenhle půl hodinový filmeček je naprosto o ničem, nebyl moc chytrý nápad to natočit, přesto se stalo. Možná lepší než trojka, ale tak jestli trojka byla hodně podprůměrem tak o kolik tohle může být lepší? Prostě se to nepovedlo, vivat Shrek 1 a 2:) Hodnotim to 15% ()

Drnqonovic 

všechny recenze uživatele

Pár podařených vtípků (''I've shamed myself''), animace na úrovni a kopec moralitek o Vánocích k tomu. Oslík si celkem oprávněně zaslouží nálepku 'otravného zvířete ve skupině', protože hranici únosnosti překročil už ve třetím díle. A co se to stalo se Shrekem? Zdá se mi to, nebo je z něj naprostý podpantoflák? Dokonale průměrný a zbytečný kraťas. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Neprišiel som na to ako prvý, ale musím to zopakovať: Eddie Murphy už je neznesiteľný aj v tej animovanej podobe. Inak je tento kraťas plný príjemných prekvapení: animácia je na úrovni celovečerákov, vtípky fungujú (hlavne Kocúrov vianočný príbeh, nemecké schweine, čokoľvek s Perníčkom - "Santa, pomóóóc!" - a Pinocchiova pančucha na darčeky) a celé to skončí skôr, než to začne nudiť, čo sa Shrekovi Tretiemu bohužiaľ nepodarilo. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vyčítat Shrekoledě, že je komerční, je pochopitelně nonsens, protože komerční je z pochopitelných důvodů nejen celá trilogie o Shrekovi, ale prakticky kompletní produkce animačních studií zaměřených na výrobu blockbusterů. Rozdíl je spíš v tom, že původní Shrek byl provokativní, drzý a cynický, znamenal dobře cílenou parodii tradičních nasládlých disneyovek a představoval jednoduše něco originálního. U Shrekoledy je dobře znát, že sází naopak na jistotu a vykrádá celou předchozí sérii. Je prosáklá tradičním vánočním sentimentem a představuje pouhou rutinu tam, kde na začátku bylo novátorství. Celkový dojem: 40 %. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Šťastné a smradľavé.“ A dojíme a dojíme, však DreamWorks? Farebná animácia a prítomnosť všetkých obľúbených postáv zo shrek-univerza (manželka, Kocúr v čižmách, Oslík, Perník) sa však pravdepodobne postará o to, aby sa vyložene neurazili ani tí, ktorých toto "naťahovanie" (poznáte to, vznikne úspešný kreslený film, naň sa nabalia štyri pokračovania, dva seriály a osem veľkonočných a vianočných kraťasov) nemá rád. Čo sa mňa týka, ja som to s touto sériou vzdal už po SHREKOVI 2. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Když chce Shrek políbit Fionu a vyruší je Pinocchio, zní píseň „Don't Stop Believin'“ od Journey. (griph)

Reklama

Reklama