Reklama

Reklama

Shrekovy Vánoce

(TV film)
  • Česko Shrekoleda (více)

Vánoční stromek není to jediné, co je v téhle sváteční komedii zelené. Oblíbený hrdina se vrací, aby se pokusil objevit kouzlo Vánoc. Shrek Fioně a dětem slíbí, že prožijí svátky, na které do smrti nezapomenou. Sám ovšem musí nejdříve absolvovat "vánoční rychlokurz". Když už má pocit, že všechno je, jak má být, a že Vánoce mohou začít, objeví se ve dveřích Oslík, Kocour v botách a Perníček s bandou přátel a rodinná pohoda je ta tam. Shrekovy Vánoce, to je úžasná pohádka, jaká tu ještě nebyla! (Magic Box)

(více)

Recenze (264)

AdelleR 

všechny recenze uživatele

Pro mě je Shrekoleda už vánoční animovanou klasikou. Možná proto, že se na ni dívám od dětství, ji vnímám trochu jinak; je jasné, že to je plné moralizování. Snad každý vánoční film, a ke všemu animák, je plný moralizování. Jak trávit Vánoce, čeho si ve skutečnosti cenit... ale když tohle pomineme, pořád to je ten samý vtipný Shrek, ty samé skvělé postavy, které to prostě táhnou. Za mě zkrátka kraťas, který neomrzí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemuselo to vzniknout, ale vzniklo to. Jak jinak. Nova to koupila a originálně odvysílala na Vánoce, co nejdřív to šlo, a i když jsem chvilku předtím viděl trojku, která mě už tak nepobavila, očekával jsem od Shrekoledy něco podobného, a také to tak nějak podobně jako trojka dopadlo. Znuděný zelený Shrek nerad slaví Vánoce, ale ty pohádkovský postavičky včele s perníčkem, vlkem, Pinocciem a bůhvíčehoještě ho v tom nenechají a ukáží mu, jaké to je, slavit tyto svátky klidu. Kéž by radši zůstal v poklidu na třetím díle. Tak nudnej ksicht jako tady předvádí Shrek dokázal tak důrazně poznamenat mě, že jsem se na to tvářil úplně stejně a byl jsem rád, když to po té chvíli skončilo. Přitom si pamatuju chvíle, kdy jsem na jeho cestu za princeznou Fionou tak moc žral, kde jsou ty časy. Shrek by je měl nakopat všechny do prdele, tak jak to dycky uměl a neslavit něco co nikdy slavit nechtěl. ()

Reklama

ex.it 

všechny recenze uživatele

Vtip tam sice nachybí, ale bohužel už tvůrci nepřichází s ničím novým a film tak není žádný zázrak. Navíc svým podivným koncem a smutkem, co Shrek pocelou dobu drží kvůli neschopnosti zařídit Vánoce mi do toho nesedí a nutí mě tak dát jen jednu hvězdičku. Ovšem Antonio Banderas a Eddie Murphy mě naopak stále nutí dát o hvězdičku víc. ()

Gadamf 

všechny recenze uživatele

Dva podobné krátke animáky išli tieto Vianoce - Shrekovské Vianoce a Madagaskarovské Vianoce. Aj keď ma celovečerný Shrek bavil viac a mal aj lepšiu grafiku, v týchto kraťasoch bol Madagaskar výrazne lepší. Shrek bol len ďalší klasický detský aha-sú-Vianoce filmík, ktorý priniesol zopár vtipov, ale nič extra. Naopak Madagaskar bol výborný a mám dokonca pocit, že do tej necelej polhodiny dokázali nasúkať viac vtipu a zábavy ako do celovečerného Madagaskaru. Doteraz budem mať navždy nezabudnuteľné scény s "Džulienárom", či studenou vojnou medzi sobmi a tučniakmi. Na malé Shrekčatá si však nespomeniem tak ľahko. ()

Ash_Black 

všechny recenze uživatele

Úplně přesně si vzpomínám, jak se to na Vánoce avizovalo. Slyšte / slyšte, že jako nově - premiérově, Shrek tu zas je. Tak proč ne, bude to fajn, tu dvojku Shreka mám docela rád, tak jsem zvědav i na tuhle jednohubku. A dorazilo zklamání o úplně zbytečné věci, kterou jsem sice dokoukal, ale abych si tu náladu vyvážil zpátky, pustil jsem si „Borata“. Jasně :-), to je komplet odjinud, ale jestli si u těchto „Vánoc“ něco pamatuji - dejte si radši už po x-té toho druhého Shreka. Bude vám dobře, bude vám líp. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Když chce Shrek políbit Fionu a vyruší je Pinocchio, zní píseň „Don't Stop Believin'“ od Journey. (griph)

Reklama

Reklama