Reklama

Reklama

Válečníci

  • Hongkong Tau ming chong (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Film se odehrává v Číně uprostřed povstání kolem roku 1870. Generál Pang stěží přežil masakr svých vojáků. Nyní se připojuje ke skupině banditů, kterou vedou Er Hu a Wu Yang. Tito tři muži složí přísahu a stanou se pokrevními bratry…  V Číně kolem roku 1870 byla moc zkorumpované dynastie Qing ohrožena vzestupem revoluční armády, jíž vedl náboženský fanatik, a občanská válka trhala zemi na kusy. Pang, dobrý muž bojující na straně Qinga je jedním z mála přeživších krvavé bitvy mezi revolucionáři a Qingovými vojsky. Hledá, kde by složil hlavu a útočiště nachází u krásné sedlácké ženy Lian. Pang s Lian stráví noc, jeden druhému v náručí a Pang se do své hostitelky zamiluje.
Pang se vydává na cestu domů, na níž se spřátelí se dvěma bandity, Zhaem a Jiangem. Když Jianga přepadnou ze zálohy, Pang mu zachrání život a všichni tři spolu uzavřou pokrevní bratrství. Pang své nové bratry přesvědčí, aby společně bojovali proti revolucionářům. Je přesvědčen, že s pomocí těchto dvou přátel se mu podaří zvítězit. Jenže sny o slávě potlačí jejich zdravý rozum a vzájemný smysl pro loajalitu, Zhao s Jiangem přestanou věřit v jejich alianci. A vše se ještě zhorší, když vyjde najevo, že Lian je Zhaova žena… (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (94)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Snímek dvou zcela rozdílných částí, z nichž obě jsou sice zdařilé, ale nepasují k sobě v žádném myslitelném ohledu. Snad krom úžasně pochmurné vizuální stylizace. V té první, na délku stopáže bohatší, části vás čekají strhující bitvy, dunící pompézní soundtrack, stovky komparzistů, charisma ústředního tria, opuletní výprava a naprosto žádný děj. Nikoli hloupý, ale prostě žádný. V té druhé části pro změnu typická asijská osudovost, charisma ústředního tria, intriky, nabubřelé emoce, dialogy pro dialogy a děj. Pozdě, ale přece. Jako jeden celek to prostě neštymuje. Co si však zaslouží jednoznačně pochválit je výtečná technická stránka a tradičně i Andy Lau. Sice stejně jako ostatní nemá moc co hrát, ale narozdíl od nich to maskuje tak zdatně, že vám to vlastně ani nepřijde. Přímo se nabízí srovnání s Musou (Válečníkem). Není však jasného vítěze, jelikož kvalitou jsou na tom oba snímky shodně. Warlords strhnou, ne že ne, ale pouze v dílčích momentech a nikoliv jako celek. Ve výsledku jde o výtečnou záležitost, které místy chybí šťáva, místy děj a konzistentnost. Ta především. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

No já zírám, co se v Číňě zrodilo za krásné historické drama. Když se podívám do svého hodnocení, filtru: Historické.. tak snad bych lépe hodnotil jen tři filmy. Fakt milé překvapení. Původně, když jsem k filmu usedal, tak jsem měl koukat na "oorlogswinter", ale menším omylem se mi dostalo tohoto počinu a musím konstatovat, že jsem rád. Já války a historie nemusím, ale tohle bylo skvělé. Kam se hrabou hollywodský slátaniny. Tohle je pořádná nálož v podobě propracovaných a velice dobře natočených bojů, mnoho životních proher i vítezství a především výborných herecký výkonů všech třech hlavních válečníků(Li, Lau, Kaneshiro). Příběh možná ohraný, však tady s tím sebemenší problém nemám. A velké plus má snímek i po citové stránce. Se Zhaem jsem v drsné scéně, kdy no však víte...řekněme, že lítalo dost šípů... soucítil. 85%(Do červené kolonky patří) ()

Reklama

molotov 

všechny recenze uživatele

Warlords se mi líbili. Nejsem z nich nadšený a asi se na podruhé nepodívám, ale rozhodně nelituju času strávného s filmem. První bitevní část je velkolepá a uteče velmi rychle, v druhé se odehrává drama pokrevních přátel, které ovšem díky tomu, že v první části filmu nebyl čas na vybudování nějakého pouta k postavám a hlubší prokreslení jejich vztahů a motivací, nevyzní tak silně, jak by mohl. Celkově ale rozhodně nadprůměr. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Autentické prostředí, výborné bojové scény, poctivé herecké výkony i celá režie. Revoluce a boj za svobodu, patří ke každému národu. Ať to vezmu přes Jana Husa, Williama Wallise, nebo třeba Johanku z Arku. Tisícileté tradice čínské kultury a celkové pojetí povinnosti vojáka v císařské armádě, tomu ovšem dodávají naprosto jedinečný nádech. Maximální morální hodnoty, úcta k vrchnosti a plnění svých povinností, ale také vypočítavá politika a touha po moci. Nejen dokonalá akce, ale neskutečná citlivost a dojetí, toho všeho se tu dočkáš. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Problém väčšiny megalomanských, hrdinských ázijských eposov je ten, že kým sa človek ako-tak zorientuje v tej halde rin-tin-jin-tin mien, ktoré sa hneď na úvod zosypú na diváka ako vrece zemiakov, tak príbeh je už v polovičke a človek je tomu vlastne aj rád. Dejová linka ma preto moc nechytila za srdce, pozornosť som skôr sústredil na pekne spracované historické bitky a jednu silnejšiu dramatickú scénu. Ostatné pre mňa zaváňalo pachom nudy. Silný priemer za snahu a potešenie oka. 65/100 Videné počas Challenge Tour 2015: 30 dní so svetovou kinematografiou ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Filmári mali k dispozícii až 500 koní. (m.a.t.o.)
  • Hlavná bojová sekvencia bola v scenári podrobne popísaná na 20 stranách a natáčala sa súčasne na 8 kamier. (m.a.t.o.)
  • Hlavná postava mala byť pomenovaná Ma Xinyi (podľa vojenského generála neskoršej dynastie Qing, ktorý žil v rokoch 1821-1870). Nakoniec scenáristi zmenili meno postavy na Pang Qingyun kvôli tomu, aby sa nedostali do konfliktu s Maovými potomkami, ktorí sa domnievajú, že ich predok bol dobrý človek. (m.a.t.o.)

Související novinky

Jet Li láme rekordy

Jet Li láme rekordy

28.11.2007

Kromě končetin svých protivníků, samozřejmě ;-). Možná vám po jeho průměrných filmech natočených v Americe a několika lehce nadprůměrných v produkci Luca Bessona přijde, že Jet už má dny své největší… (více)

Reklama

Reklama