Reklama

Reklama

„Jeffa Reigerta (Paul Rudd) by si s Mojžíšem nebo dokonce s Charltonem Hestonem nikdo nespletl, přesto ale mají tihle tři něco společného. Jeff má totiž stejně jako Mojžíš a Heston za úkol představit světu desatero přikázání. Jenomže on v praštěné komedii Davida Waina „Desatero“ není právě vzorem ctnosti… Geniální moderátor téhle speciální prezentace, obklopený gigantickými replikami slavných kamenných desek, má totiž tolik práce s podváděním manželky Gretchen (Famke Janssen) a přítelkyně Liz (Jessica Alba), že se stěží dokáže vypořádat s jediným přikázáním, aniž by ho sám neporušil. Taková prodejnost je ovšem součástí šarmu téhle roztomilé, urážlivé a mnohdy rozpustilé biblické parodie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No napad rozhodne skvelej, natocit kratkej komedialni pribeh na kazdy prikazani melo velkej potencial a lepsi, nez kdyby tvurci tocili parodii na Desatero prikazani, ale vysledek je dost rozporuplnej. Prostor mezi jednotlivejma pribehama je vyplnenej vatou v podobe pribehu vypravece a jeho problemu s zenskou, vtipny to neni, ale jako spojovak mezi jednotlivejma pribehama to postaci. Jinak nektery postavy se mihnou ve vice pribezich, ale nevadi to, jelikoz hrajou tu stejnou postavu a ne nekoho jinyho. A taky mi prislo, ze nektery pribehy jsou tim urcitym prikazanim inspirovany hodne volne, ze kolikrat ani neni moc jasny, kery prikazani se zrovna resi a nerict to na uvod kazdy povidky, tak to z toho clovek nepochopi. A ted k samotnejm prikazanim - pribehum. Nebudes miti jineho Boha - rozjezd zajimavej, cekal jsem, co z toho bude a nakonec je z toho hovno bez pointy. Nebudes brat bozi jmeno nadarmo - sem tam sice padne slusna hlaska, ale jinak je pribeh o Jezisi schovavajicim se v Mexicu a mrdajicim s nakou urednici dost mimo. Nezabijes - rezba jak hovado, pribeh o vecne vtipkujicim doktorovy je fakt strasne brutalni. Budes ctit matku i otce - dalsi kravovina, naprosta debilita bez vtipu. Nepozadas statku blizniho sveho - vtipnej pribeh o provokovani dvojice sousedu, kdo bude mit vic tomografu, s naprosto brutalnim zaverem. Nepozadas manzelky blizniho sveho - paradni napad na "manzelku" ve vezeni, skoda ze se to pak trochu rozmelni v zbytecnejch kecech. Nepokrades - zajimavej a dost uchylnej napad na "romanci" mezi posahanou zenskou a drevenou loutkou dost ztraci zbytecnou delkou, jinak je to ale vtipny. Nepromluvis kriveho svedectvi - animovana mega hyper super rezba o prolhanym nosorozci a nemocnejch jezevcicich. Tohle se fakt musi videt, naprosto brutalni pribeh, jeste brutalnejsi animace a humor, kterej se s nicim nesere. Nesesmilnis - neskutecne odbytej pribeh, tohle skoro ani pribeh neni, jen jeden rozhovor. Pomni, abys den svatecni svetil - super buzerantska prasarna s jednou uchylnou pisnickou na zaver, ale misty celkem vtipna. Takze celkove ty blby povidky prevazujou, ale obcas je fakt cemu se zasmat a sesla se tu pohodova sestava hercu, obzvlast me potesil Schreiber, Marino, Ryder a Alba. Slabsi 3*. ()

KrestanFilms odpad!

všechny recenze uživatele

Asi jsem si měl přečíst o filmu víc... Ale stačil mi název a nízké hodnocení, kteréžto obvykle odpovídá křesťanským filmům hodnoceným ateisty. No - spletl jsem se a to hodně - tento film je už od prvních minut naprostým zneuctěním Boha. Kéž Bůh autorům odpustí... Já ho po chvíli vypnul a Tobě doporučuji - zapomeň na něj... ()

Reklama

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Souhrn nevtipných epizodek, které svým extrémním humorem působily spíš jako parodie, ovšem obávám se, že to tvůrci mysleli naprosto vážně...Celé to působilo jako jedna velká katastrofa, proto mě taky překvapilo kolik známých tváří se tady objevuje... snad jediné co za něco stálo byl závěrečný hudební výstup. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Co těch 35% (ke dni mého hodnocení)? Já se tedy bavil takřka nebesky. Funguje to! Fungují jednotlivé příběhy. Funguje jejich vyznění. Funguje anabáze Paula Rudda, která vyplňuje přechod mezi nimi. Nezaregistroval jsem ani jedenu vyloženě slabou desetinu. Byly slabší (první storka), ale byly také regulérně geniální (Tomografový souboj nebo na dřevě ujíždějící Winona Ryder). Je to nekorektní, ale ne úplně laciné. Má to božské obsazení….znovu budu jmenovat Winonu Ryder, ale tady fakt vaří. Maže to od první minuty po poslední amen. Prostě to není blbé…..ale kdyby se ptal Ježíš, tak ruku na bibli, že se mi to nelíbilo. ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu mají pravdu ti, kdo říkají, že snímek nebyl zase tak moc vtipný. Na druhou stranu mě ale snad každý z těch 10 snímků něčím zaujal, někdy absurditou, jindy dobrým nápadem, poté zase zajímavým ztvárněním. Shrnul bych to tak, že jsem nevěděl co si myslet pořádně a občas sem vylétával od počítače a křičel, že to není možné...a není tohle to co skutečně tvůrci zamýšleli? Rozhodně mě to přinutilo zajímat se o ty příběhy a to je známkou alespoň něčeho. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se v New York City (New York, USA). (BMW12)
  • Winona Ryder (Kelly La Fondová) se upsala filmu, aniž by četla scénář. Je totiž fanynkou Davida Waina a jeho filmu Léto k nepřežití (2001). (HappySmile)
  • Ve filmu si zahráli všichni herci ze seriálu The State (1993). Michael Patrick Jann se nemohl kvůli nabitému rozvrhu natáčení zúčastnit, a tak je v posledním příběhu ukázána alespoň jeho fotka. (HappySmile)

Reklama

Reklama