Reklama

Reklama

Ledová smrt

  • Česko Ledová kořist (více)
Trailer

Partia snowboardistov sa vyberie za pôžitkami do vysokohorskej oblasti. Po zranení jedného z nich sú nútení vyhľadať pomoc - a jediným útočiskom sa zdá byť horská chata v jednej z dolín. Tá je opustená a bez funkčného telefónu, zato s poriadnou zásobou alkoholu a množstvom prázdnych izieb. Niekto alebo niečo sa však v chate predsa len ukrýva. A prvú obeť delí od smrti iba krátky okamih. Kratší ako švihnutie horolozeckým krompáčom... (Nick Tow)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

Sofia 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Atmosféra opuštěného hotelu uprostřed sněhových plání byla opravdu mrazivá, hlavní hrdinové vesměs sympatičtí a na první smrt se nemuselo dlouho čekat. Logické nesmysly k podobnému filmu už jaksi patří. Být tam já, zalezu v některém tom opuštěném pokoji pod postel a už nevylezu – až do jara :-) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nic nepotěší srdce a duši citlivého a romantického diváka víc, než poctivá a staromódní vyvražďovačka, zvlášť když je vyvražďována tlupa protivných xichtů, kterým od první minuty filmu nepřejete nic jiného, než aby je někdo brutálně vyvraždil. Vyvražďování se chopí zakuklené dvoumetrové hovado, které pracuje s masivním cepínem velkým jako krumpáč. Až potud dobrý. Jen mě mrzelo, že materiálu na vyvražďování není víc. Taky mohla víc zapracovat scénáristova fantazie, protože mordy byly dost odfláknuté. A taky to mohlo (mělo) skončit úplně jinak, než jak to skončilo. No takže vlastně tahle norská vyvražďovačka není žádná velká sláva. A já teď marně přemýšlím, kterou scénu bych vypíchl a pochválil; žádná mě nenapadá. Bylo to prostě celé takové... nenápadité. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Partia teenagerov vyberie niekam na spoločný výlet, väčšinou na nejaké poriadne odľahlé miesto, kilometre vzdialené od živej duše, kde obyčajne nie je signál. Takýto začiatok by sedel k tisícom dnešným horrorom, tento začína na milimeter presne. Podstatné je, že aj keď sa na prvý pohľad toto všetko zdá klišé, Dáni to inteligentne a reálne zhrnuli do prvých pätnástich minút. Potom sa plánovaná idylka lusknutím prsta zmení na luxusnú porciu napätia, ktorá zvyšuje porciu mrazivej atmosféry až do konca. Nervy som mal fixne na pokraji kolapsu, miestami ma tak striaslo, akoby do mňa niekto pustil plnú šťavu elektriky na elektrickom kresle. Hodnotím možno trošku nadnesene, každopádne musím vyjadriť spokojnosť so stopercentnou absenciou pocitu klišé, originalitou mrazivých scén, výberom hudby a záverom. No a úplným prekvapením bolo zvládnutie (u mňa v horrorových filmoch) zlomových momentov, medzi ktoré zaraďujem iritujúce výlevy plaču hlavných predstaviteliek, zakopnutie v existenčných momentoch atď. Maximálna spokojnosť. 90%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborný, mrazivý slasher, ktorému výraznou mierou pomáha aj skľučujúce prostredie starého, opusteného hotela v ťažko dostupnom teréne zasnežených hôr. Atmosféra je preto často tak dusivá, tak mrazivá, až zalieza pod nechty a nedá ani chvíľu vydýchnuť. K tomu ešte treba prirátať slušné herecké výkony a parádny, napínavý záver. Môžem len odporučiť. 80/100 ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Většina lidí se shodne na tom, že bylo hodně mrazivé prostředí a skvělá atmosféra. Pro mě moc překvapivý film, to jsem fakticky nečekal. Naprosto neznámí film, o kterém jsem neměl zdání. Ale mohu říct, že velká spokojenost. Opravdu napínavý hororový film od začátku až do konce. Když dostal ty pořádné obrátky, tak se nedal zastavit a já úplně ztuhl. Slasher, tak jak má být. Postupně všechny po jednom, hezky pomalu a ne moc přehánět s krví. To horor zvládl na výbornou... 7/10 = 75% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Keď Jannicke (Ingrid Bolsø Berdal) ide skontrolovať Ingunn (Viktoria Winge), dvere do izby sa otvárajú smerom von. Keď sa Jannicke vracia s Morten (Rolf Kristian Larsen) a Mikal (Endre Martin Midtstigen), dvere sa otvoria dovnútra. (misterz)
  • Hotel, v ktorom sa film odohráva, v skutočnosti nesie názov Hotel Leirvassbu. Jeho adresa je 2687 Bøverdalen, Nórsko. (BoredKid)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v nórskom pohorí Jotunheimen a trvalo od 17. januára 2006 do 4. marca 2006. (MikaelSVK)

Související novinky

Svensk Filmindustri mění vedení

Svensk Filmindustri mění vedení

24.04.2014

Michael Fleischer, generální ředitel SF Film v Dánsku, a Guttorm Peterson, SF Norge v Norsku, ohlásili po více než deseti letech své působnosti ve Svensk Filmindustri svůj odchod. Fleischer u… (více)

Reklama

Reklama