Reklama

Reklama

Brilantní plán

  • Velká Británie Flawless (více)
Trailer

On měl plán, ona zase motiv... Londýn, počátek 60. let. Laura Quinnová je zaměstnaná u společnosti London Diamond Corporation, zabývající se obchodem s diamanty. Schopná a inteligentní manažerka je však v prostředí, v němž dominují muži, opakovaně přehlížena při obsazování vedoucích funkcí, které dostávají její často méně schopní mužští kolegové. A Její trpělivost je pomalu u konce. Když se seznámí s nočním uklízečem Hobbsem, který by si rád obstaral poněkud štědřejší penzi, společně vymyslí plán na krádež několika cenných diamantů. Vykutálený pan Hobbs však s Laurou nehraje se zcela otevřenými kartami... Britský režisér Michael Radford natočil promyšlený kriminální thriller s několika překvapivými dějovými zvraty. Ústřední dvojici lupičů ztvárnili Demi Mooreová a Michael Caine. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

sona123 

všechny recenze uživatele

Je ta Demi tak stará, nebo jí make-up nelichotil? Každopádně na můj vkus hraje dobře. M. Caine jako vždy báječně. A nepřevezl jenom firmu, ale i mně, což není až tak podivuhodné, protože jsem docela naivní. Já mu to s tou termoskou jasně zbaštila. Ale že se mu ten fígl povedl! Povedl se i film, pěkně natočeno, stopáž 100 minut rychle uteče, určitě lepší nadprůměr, i když žádný velký zázrak. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

63% Nevím nevím, plán je sice brilantní, herci také, ale já se ze začátku trochu nudil a na konci jsem zas trochu nestíhal, o co vlastneě přesně šlo s tou pojišťpovnou, asi jsem dával málo pozor, jak jsem u toho usínal. Navíc jsem se furt nemohl zbavit dojmu, že v 60. letech by měla výprava a kostými vypadat úplně jinak. Ti lidé ve filmu byli tak archaicky oblíkaní jak v temném středověku, to se přece v 60. letech nenosilo, ani na jejich začátku. Obzvlášť američanka se silnou osobností by měla být víc extravagantní. A všiměte si, co mají na sobě ti lidé na večírku, to je jak z let 30. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Krimi bez šťavy a tak nejak nedotiahnuté. Bez gradácie či napätia. Určite som očakával viac najmä s ohľadom na herecké obsadenie, lebo Michael Caine to je kráľ "cockney" angličtiny, no a Demi bola kedysi krásavica. V tomto filme už chytila ale prvé kontúry staroby a hrať sa poriadne nikdy nenaučila. Taká Pasca bola pre mňa lepšia. A žáber zhruba rovnaký. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Snímek "flawless" rozhodně není, postřehl jsem svým hloupým zrakem dvě drobné logické chyby, stejně jako způsob provedení krádeže jsem odhadl (ano, pouze odhladl) někde ve dvou třetinách filmu, ale překvapivější důvod Cainova charakteru, proč tak učinit, mě celkem potěšil. Stejně tak mě potěšil sám Caine, vlastně i ta Demi. Komornější ladění příběhu sedí, vadí ovšem agitka (byť zapasovaná do těch šedesátých let), stejně jako množství zbytečných scén. Přesto všechno snímek svým způsobem baví, byť po jeho zhlédnutí se vám z hlavy vypaří jména téměř všech postav (= slabé propojení s divákem, žádný faktor, proč si je zapamatovat), jedinou výjimkou je právě sympatický pan Hobbs. [viděno na DVD] ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Diamanty jsou věčné, stejně jako filmy o nich. Zejména v poslední době je toto téma opět hojně živeno, za sebe navíc můžu říct, že většina "diamantových" filmů, jež jsem v poslední době viděl, nebyla vůbec špatná. Proto jsem rád, že ani Flawless tuto soukromou "tradici" nijak nepoškodil, možná právě naopak. Demi Moore je v šedesátých letech, době nadvlády mužů, první ženská manažerka největší diamantové firmy světa London Diamond Corporation. Změna v její úspěšné kariéře však znamená že se sitace obrací, a ona se tak ocitá na opačné straně barikády této korporace. Flawless zdobí propracovaný a napínavý děj, ve kterém samotný divák dlouhou dobu neví, na čem je, což dokáži vždy u filmu ocenit. Herecké duo Demi Moore - Michael Caine spolupracuje více neí dobře a i když dostává prostor spíše první jmenovaná, oba si užijí velkou a dobře zahranou roli. Režisér Michael Radford sice sem tam klopýtá a náročná detektivní zápletka mu uniká mezi rukama, ale není to zdaleka nic hrozného. Vytvořil tak napínavý, detektivní příběh, postavený na zajímavém příběhu, za což jeho "dítko" zasluhuje čtyři hvězdy. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama