Reklama

Reklama

Vlkodav z kmene Šedých psů

  • Česko Vlkodav z rodu Šedých psů (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Vesnice Šedých psů byla pobita temným přisluhovačem Zhadobou, jenž se snažil vzkřísit bohyni Morannu. Ten den měli všichni Šedí psi zemřít, jeden však přežil - syn statného kováře Mezhamira. Ten je prodán do otroctví, aby nadosmrti pracoval v diamantových dolech. Osudem otroka je v dolech zemřít. Chlapec vyroste, přijme jméno Vlkodav a vymaní se z područí otrokářů vybojováním své svobody. Vlkodav započne svou pouť, při které jako první otrok hodlá změnit svůj osud a pomstít vyhlazení své rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (284)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Conan, Pán šelem a další sword&fantasy dohromady, polité omáčkou slovanských legend a bájí, zabalené v alobalu z ruského hliníku. Souboje mají jistě dobrou choreografii, ale mě to narušoval podivný střih. Není to zlé, ale je to trošku nedotažené a ta čtvrtá hvězda by byla, nebýt právě toho střihu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jedno je určite isté. Ruská kinematografia sa v poslednom desaťročí opäť našla. Toto je jeden z príkladov. Síce z umeleckej stránky nie ten najlepší, ale technickou stránkou určite. Film vám pripomenie staré ruské rozprávkové eposy ako napr. ILJA MUROMEC alebo knižnú zbierku KRÁSA NEVÍDANÁ. Je však vo viacerých prípadoch zdĺhavý a to celok kazí. Zopár tých skvelých bojových či trikových scén už snímok nezachráni. Škoda, mohla to byť veľmi dôstojná konkurencia západným fantasy snímkam. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus moc dlouhý počin východní mocnosti, kterým ale dala najevo, že nejen amíci umí točit dobré fantasy. Monstrozní hudební dobrovod graduje v akčních scénách, kterých je požehnaně a choreograficky jim nelze nic vyčíst. Úvodní souboj díky divoké kameře trpí nepřehledností, setkání s posledním kamenným bosem už je trochu moc. Hlavní hrdina si však dovedl získat mé sympatie, no není to žádný Ivan! Škoda několika hluchých míst v dějové linii, jinak ale za shlédnutí Vlkodav stojí. 60% ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Výtečná fantastika, kterou kazí jen rychlá prostříhanost (film by klidně zvládl být ještě o hodinu delší) a místy trapný a klišoidní scénář, jehož vrchol nadchází ve směšném finále. No ale neva, vizuál je nádhernej a ta slovanská, resp. ruská, syrovost, dřevěné chatrče a špinavost postav společně s povedenou muzikou, která občas přejímá hlavní roli vyzdvihává krásno tohohle snímku. A vyzdvihává jej společně s krásnem Oksany Akinshiny. Další čtyřhvězdičkárna, které nakonec dávám pět a odesílám objednávku na DVD.[TV] P.S. Musím si to koupit, dabing stál upřímně řečeno za houby. A edit: Po shlédnutí původního znění zvyšuju na pět. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela prijemny rusky prekvapeni. Fim sice od zacatku zacne tezce pripominat Conana, ale nastesti se pak dej ubira jinym smerem a Conana to pak vykrada jen misty. Takze pribeh je docela zajimavej, neni nouze o spoustu souboju a zaverecny masakralni finale, ale proste mi prislo, ze film nemuze chytnout tu spravnou sviznost, vzdy, kdyz uz to vypada, ze nejaky uvodni seznamovani je za nama a pride akce a film se rozjede, za chvily uz je zase jizde konec a film jen tak pomalu plyne kupredu. Ne ze by film nekdy zacal nudit, to ne a zajimavej je vlastne furt, ale proste to neni dostatecne dynamicky natoceny. Jinak co se tyce triku, ono tu zas tak moc trikovejch zaberu neni, jen par kouzel a zaverecnej zaporak, coz je jedine dobre, ale i tak triky nejsou z nejhorsich. Horsi uz to je s filmem jako celkem, ten misty vypada fakt dost lacine. Co se tyce hercu, bojovnici sice vypadaj jak bojovnici, vesnicani jak vesnicani, hlavni hrdina je zjizvenej super borec a hlavnimu zaporakovi neni videt do xichtu a pusobi dojmem, ze by si to moh na ferovku rozdat s King Kongem, jenze co to je platny, kdyz naprosta vetsina hercu hraje naprosto priserne a misty to dost rusi. Ale kdyz jeste pripoctu docela obstojnou hudbu, sem tam pekne krvavej zaber a ze podobnejch drsnejch fantasy neni moc, tak ty 4* dam. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (4)

  • Vlkodav z kmene šedých psů je uváděn jako druhý nejdražší post-sovětský ruský film. Oficiálně se mluví o rozpočtu 10 milionů dolarů, některé zdroje však tvrdí, že uvedená částka je pouze polovinou skutečného rozpočtu. (Rodriguez)
  • K tomuto filmu existuje i PC hra, jmenuje se „Requital“. (jackie7)
  • Snímek byl natočen na motivy fantasy série "Volkodav" od ruské spisovatelky Marie Semyonové. (ČSFD)

Reklama

Reklama