Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Havárie v atomové elektrárně nedaleko Frankfurtu vyvolá v místních obyvatelích paniku. Nad elektrárnou se utvoří obrovský radioaktivní mrak, který se řítí na město Schlitz. Všichni obyvatelé bezprostředního okolí elektrárny jsou okamžitě ozářeni a 38,000 lidí během krátké doby umírá. Ti šťastní, kteří bydlí trochu dále, se snaží před radioaktivitou uniknout. Mezi jinými se o útěk pokouší i šestnáctiletá Hannah a její přítel Elmar. Elmarovi se podaří uniknout v poslední chvíli, ale Hannah se zdrží a je kontaminována. Jejich hluboká láska je však i nadále drží pohromadě: Almar umístí Hannah do sanatoria, líbají se, objímají, milují…Almar brzy zjišťuje, že je taky kontaminován. Ačkoliv se jejich situace zdá být beznadějná, jejich láska jim pomáhá překonat všechna úskalí. Možná, že nebudou žít navždy, ale budou bojovat za každý kousíček naděje a štěstí – a nakonec zjistí, že krátký život naplněný opravdovou láskou, může znamenat hodně… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Malakal 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že si můžu dovolit hodnotit filmy subjektivně podle pocitů a přehlédnout nějaké to klišé, zbytečnou scénu apod. Nikdy mě nenapadlo, že uvidím takhle dobrý německý film, při kterém budu trnout hrůzou díky tak naturálnímu ztvárnění zmatku po katastrofě. Věřím, že takhle nějak by to klidně mohlo být. ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Do 55 minuty filmu bych byl ochoten dát filmu 4 hvězdy. Skělá davová akce ,s melancholickým až tragickým nádechem, nabitá záchranou holého života. Zbylých 50 minut je přeslazená Lovestory, která je ke všemu nepovedená a ještě navíc tak prokouknutelná. Takže co nám začátel filmu dal, nám konec vzal a vzal toho ještě o něco víc. Mam takovej pocit, že se Němcům vždycky všechno vymkne z ruky. ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

DRAMA/THRILLER/SCI-FI nebo někde je dokonce napsané KATASTROFICKÝ FILM.... V žádném případě!!!!!!! Je to obyčejná "LOVE STORY". "ONA" ozářená, ON ozářený ... a velká opravdová láska na celý život a to v 16 letech. Až mi z toho bylo na zvracení. Už jsem jen čekal, až ta holohlavá radiace HANNAH porodí nějakého třínohého mutanta. Nestalo se, díky bohu, film skončil! Pokud čekáte jako já na speciální efekty - třeba výbuch elektrárny, nebo kyselý déšť rozpouštějící předměty, nebo obrovský radiační hřib...... čekáte marně. Pouze se mírně na obloze zatáhne a komparz se rozběhne do ulic! Tento film je opravdu ztráta času!!! ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Obrovské sklamanie, príbeh sa vôbec nedrží knihy, to by ani nebol veľký problém, ale tá úplná beznádej a nesmierne veľká tragédia, ktorú zažila Hannah mi ani vôbec nepripadala tragicky, ako keby tvorcovia sa chceli vyhnúť tej tragickej časti filmu a nahradiť je nejakou love story, čo si myslím, že bolo obrovskou chybou. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Taková snaha o moderní film a la Vlákna pro teenagery, kde místo jaderné války je "jenom" jaderná havárie jedné elektrárny (a překvapivě zrovna jaderné). S tím bych problém asi ani neměl, kdyby to bylo povedené, proč ne, ale tohle bylo prostě strašně stupidně napsané i natočené. Snaží se to o co největší realističnost a přitom se tu všichni chovají přehnaně a naprosto pitomě, snad za každé situace, nehledě na to, že by při takové situaci panika určitě nastala a lidi by byli zmatení z toho, jak jednat a jak si zachránit život. Všechna ta snaha jde pak prostě do háje, když ona furt leze ven a neustále se někam přesouvá, ačkoli kdyby zůstala u domu, mohl by ji její kluk vzít s sebou autem i s bráchou, její bratr je totální dement, který si bůhvíproč myslí, že je všechno v pohodě a přitom to není žádné hodně malé děcko (a hlavně je neskutečně, ale neskutečně otravný), počínání jejího kluka je sice o poznání chytřejší, ale jak se přesunul z dopravní zácpy na nádraží se prostě nedozvíme a když radioaktivní mrak dorazí do města, člověk už vůbec nechápe, proč do něj ta holka hnedka vběhne, místo toho, aby se snažila na nádraží najít místo, kde by mohla zůstat v bezpečí a mimo to nejhorší... nebo aspoň nějaký jiný dům. A pak z toho je romanťárna, kde se všem strašně rychle mění emoce a chvíli ti dva spolu strašně jsou, pak zase ne, pak zase jo, chvíli je to strašně o chuti žít, pak se to snaží o těžkou depku a tyhle protichůdné emoce se tu střídají tak strašně často, až to není ani kapku uvěřitelné. Jako by ani Schnitzler nevěděl, jestli chce být hlavně temný a varovat před nebezpečím jaderných elektráren (které je ale krátkozraké a v závěrečném titulku pěkně přehnané), nebo jestli to chtěl zakončit carpe diem a mám pocit, že do konce filmu na to sám ani nepřišel. Prostě to nefunguje, fakt ne. A jak moc je nelogická celá situace ohledně postupu nemoci z ozáření sice nevím, když tomu nerozumím, ale nemám problém věřit tomu, že i tam jsou nelogičnosti - ostatně, hrozně bych chtěl vidět školu, ve které při spuštění alarmu (byť jen při obyčejném požárním cvičení!) mohl učitel jen tak říct, ať to ignorují a že to můžou přece řešit až za 20 minut (!!), protože teď píší test a to je důležitější než cokoli jiného... Ale tak aspoň se to snaží a ve scénách, kdy jde do tuhého, to dokáže být celkem napínavé. 2* ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Mezi 47. a 48. minutou můžeme zahlédnout český vůz Škoda Fabia. (Skarface)
  • Založeno na velmi úspěšném románu od spisovatelky Gudrun Pausewang. (Valsadora)

Reklama

Reklama