Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Havárie v atomové elektrárně nedaleko Frankfurtu vyvolá v místních obyvatelích paniku. Nad elektrárnou se utvoří obrovský radioaktivní mrak, který se řítí na město Schlitz. Všichni obyvatelé bezprostředního okolí elektrárny jsou okamžitě ozářeni a 38,000 lidí během krátké doby umírá. Ti šťastní, kteří bydlí trochu dále, se snaží před radioaktivitou uniknout. Mezi jinými se o útěk pokouší i šestnáctiletá Hannah a její přítel Elmar. Elmarovi se podaří uniknout v poslední chvíli, ale Hannah se zdrží a je kontaminována. Jejich hluboká láska je však i nadále drží pohromadě: Almar umístí Hannah do sanatoria, líbají se, objímají, milují…Almar brzy zjišťuje, že je taky kontaminován. Ačkoliv se jejich situace zdá být beznadějná, jejich láska jim pomáhá překonat všechna úskalí. Možná, že nebudou žít navždy, ale budou bojovat za každý kousíček naděje a štěstí – a nakonec zjistí, že krátký život naplněný opravdovou láskou, může znamenat hodně… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Radiace, nebo Mrak. Vždyť je úplně jedno, jak se film jmenuje. Důležité je, že se povedl. Od Němců je to překvapivě dobrý film. Tento národ jsem si vždycky spojoval hlavně s dobrým fotbalem a velmi trapnými komediemi typu „prcičky“. Ten zmatek na začátku filmu je velmi dobře udělán a diváka vtahuje do děje. Digitálních triků je poskrovnu. Vše působí velmi reálně, až máte pocit, že mrak, který vidítě z okna, je ten z filmu. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl ,že součanému německému filmu dám za 5 mimo Bílého pekla. Ale tohle se mě prostě líbilo. Má to velice sugestivní náladu a člověk u toho zůstává docela dost pohnutý.Začátek byl poněkud nudný ,ale na štěstí trval jen 20 minut a pak to přišlo. Bylo zajímavé sledovat chování lidí před blížící se radioaktivitou místy dost bezohlednými ,ale kdo z nás by se asi choval jinak. První zásadní moment přišel ,když přejeli malého kluka a jeho sestra ho na silnici mrtvého drží v náručí a auta na ní troubí a pouze jedno z nich se jí snaží pomoc. Pak je velice smutná ta část kdy je Hannah v nemocnici ozářená a začnou jí padat vlasy.A když začne chodit do školy jak na ní lidi koukají a jsou poměrně zlý. Osobně bych čekal mnohem víc solidarity v takové situaci. A nakonci kdy i její kluk zjistí ,že je ozářený a jedou spolu do míst kde v kukuřici leží její mrtvý bráška ,aby ho pohřbili ,vzhledem k tomu ,že tam jedou asi měsíc až dva po havárie to asi není zrovna hezký pohled. Tenhle tip filmů mám rád at už to je Den Poté či Vlákna ,který se přímo zabývají atomovým výbuchem ,tady se jedná jen o ozáření. ()

Reklama

baruss 

všechny recenze uživatele

Nemecká dráma v katastrofickom kabáte... plusy (+) tohto filmu sú: 1. nehrá sa na to kto, čo, prečo, ako spôsobil 2. nenachádza sa tu žiadnu nesmrteľný superhrdina, kotrý sa o milimetre uhýba padajúcim troskám a výbuchy na ňom zanechávajú stopu iba v podobe čiernych sadzí. 3. Na rozdiel od amerických filmov, je popretá autorita polície.. kým v amerických katastrofických béčkach, kto poslúchne výzvu polície má šancu na prežitie a kto polícii vzdoruje dostane sa do nenormálnych trablov.. V tomto filme je to presný opak... Kto prepadne histérii má šancu prežiť... (taká je krutá realita).. mínusy (-) tohto filmu z môjho pohľadu: 1. teen movie, film o tínežerskej láske na strednej škole.. a ako inak musí v páre byť triedny podivín 2. nezmyslené, nenápadité a len minimálne vysvetlené myšlienkové pochody všetkých postáv.. 3. opriem sa do jedného konkrétneho detailu.. postava učiteľa obmedzuje slobodu pohybu a slobodnú vôľu plnoletej osoby... neviem, či si nemecký študenti si nechajú srať od učiteľov na hlavy alebo majú nemeckí učitelia väčšie právomoci ako tí naši, ale toto by žiadnemu učiteľovi neprešlo pokiaľ by to urobil mne... ani by som sa s ním nebavil... ak chcem opustiť školu snáď mám na to právo a on má povinnosť zaznačiť moju neprítomnosť do nejakého hárk labo spisu... a nie presviedčať aby som zostal... zhrnutie na koniec... atmosféra paniky je nenapínavá a dramatická zložka filmu je nudná,,, light-katastrofický film s úplne prirodzeným nehappyendovým koncom.. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

V tomhle komentáři začnu výčtem pozitiv. Asi proto, že mě napadají jen dvě: Paula Kalenberg dobře hrající v příšerné kravině (a byla docela ňam) a osud toho malýho otravnýho mentála. To potěšilo. Jinak viz komentář kolegy LIVINGDEAD, já k tomu nemám celkem co dodat. Levná romantická ptákovina pro náctiletý blbečky na popředí nijak blíže specifikované havárie jaderné elektrárny v Grafenrheinfeldu. A upřímně, kdo by nechtěl sterilizovat místo jmenující se Schweinfurt? Teda hned po Degendorfu. Nebo možná rovnou celý Bavorsko? No nic, to se dostáváme někam jinam. Faktem zůstává, že za tohle veledílo by se nemuseli stydět ani nejsvobodnější ze svobodných za velkou louží, protože to má všechno: mladý pitomce, velkou lásku, trapné drama s výjimkou několika lepších úseků a mrtvý fakany. Co víc si přát krom čehokoliv lepšího? ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Na to, ze nemecke filmy patria po francuzskych medzi moje naneoblubenejsie, to nebola az taka tragedia. Vsupovala som do filmu s "halo efektom" z CSFD, ale musim povedat, ze zbytocne. Rozhodne som sa nenudila, malo to rychly a plynuly spad, uvod, jadro, zaver a az na par blbych scen, nelogicnosti a gycov, musim skonsatovat, prijemne stravenych 105 minut. Btw: mlada vyzerala s tim skinhead lookom este lepsie ako s vlasmi. Inak, ziadna sranda, Bohunice su kusok za BA :) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Založeno na velmi úspěšném románu od spisovatelky Gudrun Pausewang. (Valsadora)
  • Mezi 47. a 48. minutou můžeme zahlédnout český vůz Škoda Fabia. (Skarface)

Reklama

Reklama