Reklama

Reklama

Pravidla násilí

  • Velká Británie Straightheads (více)

Obsahy(1)

Napínavý a opravdu brutální thriller vypráví o ženě ze střední třídy a jejím příteli, kteří se po noci plné vášně vydávají na nóbl večírek. Na cestě je však přepadá banda násilníků, kteří muže zmlátí a ženu krutým způsobem hromadně znásilní. Strašný zážitek vyvolává v traumatizované dvojici touhu po pomstě, a proto se ihned poté, co se jen trochu vzpamatují, oba chopí zbraní. Se západem slunce odhodlaná dvojice začíná svou odplatu. Nic je nezastaví a útočníky čeká opravdu trýznivá krvavá lázeň. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Všichni děláme chyby.." Musím přiznat, že jsem si naprosto nezatížen jakoukoli bližší informací, Pravidla násilí upřímně docela užil, dá-li se to tak vůbec v případě podobně depresivního snímku vůbec říct, a tak se do zdejších urážlivých, dost pochopitelně jako téměř vždy, diskuzí směrem k oficiálnímu synoptickému textu distributora vůbec nebudu pouštět.. Zvlášť nutno dodat, že mě zkrátka už delší dobu ty za vše mluvící distributorský cancy prostě nezajímají !! Dokáží jen diváka znechutit, když nezřídka mají ke skutečnosti nesmírně daleko.. K čemu se naopak vedle zhodnocení tohohle filmu talentovaného britského režiséra Dana Reeda vyjádřit chci a musím, protože ještě teď stále kroutím hlavou, je rozhodně komentář zdejšího proslulého bezmozka a mistra do nebe zrůdně volajících bonmotů Livingdeada, protože napsat o brutálním znásilnění, zvlášť po projekci podobného filmu, že "si ta nesympatická děvka o to jednoduše říkala", může skutečně jen naprosté hovado, když přívlastek sexistický či nechutný zavání iritujícím eufemismem.. Nekonečně se tu spílá Verbalovi, jehož vulgární kritika skutečně má často opodstatnění, ale podobné zvratky nikoho nepohoršují, což mě naopak znepokojuje mnohem víc než tenhle poměrně velmi nedotažený kousek.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Pravidla násilí“ by mohly být mnohem explicitnější ale přesto se jedná o horor, který dovede na svoje diváky udělat dojem. Hlavně v případě, pokud diváci neviděli nic podobného, co je ještě drsnější a explicitnější. Gillian Anderson dokázala, že jí nevadí žádná role, a co si budeme povídat, vidět ji tu nahou, bude pro mnohé vrchol filmu. A proč vlastně ne. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Opravdu se mi líbí, když někteří označují toto drama (no snad se to dá označit i za thriller) za návrat ke klasikám násilných explotation horrorů 70. Let – tenhle kousek ani nikde zaznačený, nebo označený jako horor není, takže někde nastala chyba lávky. Popravdě jsem si ani nevšiml, že by to s nimi mělo něco společného. OK máme tu jakoby znásilnění mimo záběr kamery, máme tu snahu pomstít se, no a ve finále se dokonce dočkáme i odplaty (která ovšem opravdu) vůbec krvavá či snad brutální jak nám sliboval distributor, nebyla. Navíc se vše odehrálo snad během 2-3 minut a stejně nic vidět nebylo. To už v akčním Komandu, nebo „seagalovce“ Těžko ho zabít bylo víc krve a akce, než tady. Navíc to nebyla taková nuda. Tady se dá snad za „horor“ označit nahé scény Gillian Anderson (ztratil jsem veškeré iluze) – prosím, ať se už nikdy nevyvlíká (jinak jí mám jako herečku rád). Scéna se sraženým a „znovuožilým“ jelenem byla jednou z mála, u které jsem se alespoň trochu zasmál. Slibovaný průzkum análního otvoru hlavní zbraně se taky jaksi konal mimo záběr, takže já vážně nemůžu hodnotit moc pozitivně. Protože jediné co tu bylo alespoň trochu zajímavé, byla opravdu jen Gillian v sexy šatech. Jináč to byla jedna velká nuda jako prase. Ještě že to netrvalo moc dlouho. Opravdu hodně podprůměrné drama/thriller, které „rape & revenge“ filmům nešahá ani po kotníky. 30% ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Scénář je napsaný velmi divně. Situace je nastolená jednoduše a průběh je až moc komplikovaný. Navíc jsem ještě neviděl tak sobeckou hlavní hrdinku, která mě v průběhu celého filmu svým jednáním a chováním vyloženě srala:-) A hlavní hrdina naprostý opak. Celkově z toho dostáváme jakýsi všemožný mišmaš filmu, od kterého se čeká přímočará dějová linka. ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Napínavý ani "opravdu brutální" a už tobôž nie triller. Ide skôr o drámu. A jediné napätie, ktoré som počas filmu pociťoval, mi spôsoboval onen lahváč po mojej pravici. Ako televízna zapchajdiera (milujem tento výraz, ktorý sa sem navyše perfektne hodí) ale ujde. Rozhodne sa nejedná o zlý námet, ale (taktiež rozhodne)sa nejedná ani o jeho novátorské spracovanie. Na tému znásilnenia a následnej pomsty je tu halda iných velefilmov. Videl som síce iba jeden, ale i ten bol lepší. No.. "lepší".. Bol každopádne napínavejší aj brutálnejší. V názve sa tam močilo urny. Alebo pľulo na hroby..? ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama