Reklama

Reklama

Pravidla násilí

  • Velká Británie Straightheads (více)

Obsahy(1)

Napínavý a opravdu brutální thriller vypráví o ženě ze střední třídy a jejím příteli, kteří se po noci plné vášně vydávají na nóbl večírek. Na cestě je však přepadá banda násilníků, kteří muže zmlátí a ženu krutým způsobem hromadně znásilní. Strašný zážitek vyvolává v traumatizované dvojici touhu po pomstě, a proto se ihned poté, co se jen trochu vzpamatují, oba chopí zbraní. Se západem slunce odhodlaná dvojice začíná svou odplatu. Nic je nezastaví a útočníky čeká opravdu trýznivá krvavá lázeň. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Scénář je napsaný velmi divně. Situace je nastolená jednoduše a průběh je až moc komplikovaný. Navíc jsem ještě neviděl tak sobeckou hlavní hrdinku, která mě v průběhu celého filmu svým jednáním a chováním vyloženě srala:-) A hlavní hrdina naprostý opak. Celkově z toho dostáváme jakýsi všemožný mišmaš filmu, od kterého se čeká přímočará dějová linka. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Syrový a surový psychothriller s lehce mlhavým až nejasným zamyšlením o brutalitě, násilí a hlavně odplatě. Realisticky nasazené charaktery a jejich celkem uvěřitelná traumatizovaná změna, dává celkem zajímavý podklad pro jejich následné chování a hlavně konání. Vyhrocený závěr ... good. Jen se trochu ptám, proč tu vlastně tohle dílko je. Asi aby "šokovalo" jednou nadbytečnou erotickou scénou a jednou funkční a skutečně hodně brutální scénou. 60% a never more, neboť je to hustá depkařina. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dannyho Dyera mám rád již od Human Traffic a jsem rád, že jsem ho viděl v nějaké vážnější roli. Gillian Anderson je prostě fíha mňam a v rámci možností (scénářúrežie) předvádí co jde a snaží se. Hodně mě zaujal konstrukt zápletky a pointy, jen je obrovská škoda, že samotný závěr je hodně rychlý a takový nijaký. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Pravidlá násilia nie sú zrovna až tak násilné ako je nám sľubované už v samotnom názve filmu-neopodstatnenom názve.To kruté znásilnenie v prvej polovici,na ktoré nás upozorňuje popis filmu vôbec nebolo z môjho pohľadu krutým,teda aspoň minimálne nič navyše ako je štandardom,nebolo ukázané.Musím bohužiaľ skonštatovať,že s takým odfláknutým záverom som sa ešte nestretla,a teda,že priestor na to bol..No naopak snímok končí predčasne už okolo 80 minúty,kedy väčšina takýchto žánrov sa chystá na super finálovú akciu.Tam kde celý film škrípe,tu to mohli vykompenzovať a viac sa s tým pohrať..Takto mi to príde ako keby samotnému režisérovi a všetkým zainteresovaním došiel dych a prestalo ich to baviť.Ale aby som len nekritizovala páčilo sa mi hodiace sychravé jesenné počasie-(mám ho rada),zapadlo do toho priam dokonale.Páčila sa mi Gilian Anderson-je zaujímavým typom ženy,ktorú som konečne videla aj v inej pozícii-pozícii trpiteľky.Z môjho pohľadu a s kľudným svedomím sa dá tento snímok označiť za predchodcu I SPIT ON YOUR GRAVE-nevydareného predchodcu bez akejkoľvek akcie,napätia a šťavy. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

20% - Po pravdě řečeno, film o ničem. Navíc oficiální text distributora popisuje asi trochu jiný film, obzvlášť poslední dvě věty nějak nesouhlasí s realitou. Tvůrci by asi rádi nastolili palčivé otázky a předestřeli morální dilemata, možná i chtěli překvapit koncem. Nic z toho se nepovedlo. Palčivých otázek a morálních dilemat jsem si užil např. kdysi dávno po shlédnutí Krátkého filmu o zabíjení, ale tady zbyl jenom pocit, že jsem místo sledování měl jít spíš spát. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama