Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Znáte to, převlíknete se za rajcovního andělíčka a jdete požádat svou snoubenku o ruku. Jenže ona místo nadšeného “ano” dostane infarkt a před vašima očima to s ní sekne. Pech co? Nic horšího už se vám v životě stát nemůže. Pak si zajdete s kámošem na jídlo do bufáče, kde vás zaujme jedna pěkná zrzka, jen tak ze srandy jí nabídnete svatbu, spoustu družiček a obří dort. Ale co když řekne, že do toho praští? (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Mám rád bláznivé, romantické komedie. Mám rád i Islu Fisher. A tek není divu, že se mi i tento film celkem zamlouval. Originální nápad, nádherná Isla a poměrně vtipný Bigss. To všechno funguje dobře, a tak se děj svižně a jistě line kupředu jasným směrem. Jediné, co mě mrzí, je jistá nedotaženost a nevyužitý potenciál. Ze situace, kdy se dva naprosto neznámí lidé ocitnou v jednom bytě a mají fungovat jako pár se vším všudy, se dalo "vytřískat" mnohem více vtipných momentek. Takhle - bohužel - jen za 4*. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Velice podivná romantická komedie, kde se ,,snoubí,, trapné scény s vynikajícími nápady / příjemní herci s otřesnými atd... Co se týče kladů, tak jednoznačně nápad, že jen tak řeknete servírce ,,Vezmeš, si mě?,, a ona řekne ,,Ano.,, , ač Vás vůbec nezná. Hlavní dvojice se povedla a scény s nimi mají své kouzlo. Mezi zápory jednoznačně patří: nechutné scény s Biggsovími rodiči + trapný expřítel Isly Fisher + její nesympatičtí rodiče (kde se ,,vtip,, snaží tvořit skrze židovství) + otřesný otce na útěku + šílené scény s policií + ,,vtipní,, a ,,zajímaví,, kamarádi Isly + neustálé snové diskuze s mrtvou přítelkyní (kterým nasadila korunu diskuze v kostele) atd.. => Kdybych bral v potaz pouze ústřední dvojici + Islynu kamarádku (a nahradil ji za někoho normálního) a Biggsova dlouholetého kamaráda, tak bych řekl kvalitní romantika co má zajímavý nápad, herce i průběh a měl by tak na pěkné 4* možná i víc.. a kdybych vzal ten zbytek tak by to byl jasný odpad. Dávám 2z5. ()

Reklama

Maxmilian 

všechny recenze uživatele

Hodně přitažené za vlasy. No ale je to tipická americká komedie, takže jsem od toho moc nečekal a udělal jsem dobře. Rád jsem se na film podíval, rád jsem se (trošku) zasmál, ale víckrát ho vidět nepotřebuji. Předem hodně předvídatelný děj. Stačilo si prohlédnout ukázky k filmu a vše ostatní jsem si téměř domyslel. A musím říct, skoro jsem se trefil. Prostě romatika, kde nechybí ani happyend. Amerika už moc nepřekvapí s romantickou komedií. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Mám "úchylku" na Jasona Biggse - považuji ho totiž za dobrého jak komediálního, tak dramatického herce. To ale není důvod, proč jsem se rozhodnul dát mírně nadprůměrnému (přesných 7/10) AMOROVĚ ÚLETU čtyři hvězdičky._____ Výchozí situace, kdy se dva lidé rozhodnou vzít, by nebyla ničím originální, kdyby Jemu se předtím při požadavku o ruku nepovedlo "zabít" (infarkt?) svou přitelkyní a Ji by nenutili rodiče k sňatku s - asi - homosexuálem, který jim přijde milý._____ Příjemná stopáž spolu s nápaditou výchozí zápletkou má ale jeden vážný nedostatek: naprosto nezajímavé titulní dva hrdiny, kteří se chovají impulzivně a není to ani trochu vtipné a ani roztomilé. Na druhou stranu taková změť vedlejších figurek, které jsou dobře a nápaditě napsané a vždy pobaví se jenom tak nevidí._____ Sympatická mi je i snaha natočit film "nežánrově", resp. onu žánrovost a potěchu z ní co nejvíc oddalovat - když se na Jasona řítí auto, ve kterém sedí jeho milá a srdcem cirukusák a vypadá to, že ho omylem srazí, zastaví těsně před ním... a pak ho srazí. Tenhle typ humoru je typický pro celý film._____ Oceňuji, že se tvůrci snažili kontextualizovat žánrové prvky a scény z jiných romantických filmů či klišé a schémata pro ně typická do nových vypravěčských rámců (a tak otec místo prstenu svému synovi dává prsten... na penis, židovská rodina nevěsty se snaží prorazit s židovskými hračkami jako např. hula-hop ve tvaru židovské hvězdy a rodina ženicha si zase užívá sexuálních hrátek)._____ Jsem rád, že za svou "úchylku" se nemusím stydět, protože Biggs sice možná bude mít do smrti nálepku "ten, který píchal koláč" (jablečnej...hm :-)), ale vybírá si kvalitní scénáře, které ve výsledku skončí jako nadprůměrná žánrová záležitost, která ale nemá ani na boha v podobě Kevina Smithe a bohužel ani ne na přeceňovaného Apatowa. ()

atmen 

všechny recenze uživatele

Dva lidé co se neznají. On řekne jí: "vezmeš si mě" ona: "ano" Vynikající zápletka na romantický film je vymyšlena. Zde je ovšem námět totálně zazděn pokusem o bláznivou komedii. Místo abychom sledovali, jak se dva navzájem cizí lidé poznávají při každodenních životních situací, jak se učí spolu vycházet, mluvit, poznávají svoje silné a slabé stránky, zkrátka se zamilovávají. Tak je tento "problém" odbyt 5 minutama. A místo toho vydíme rádoby vtipné situace z návštěv u obou rodičů a cesty za svatebním obřadem. Na jejímž konci slova miluji tě, jako žádnou jinou, znějí směšně. Uznávám, že vedlejší postavy jsou zde vykresleny perfektně, ale bohužel zastíňují samotný hlavní pár...ach jo...P.S. Zajímalo by mě, zda někdo zažil tak bláznivé zamilování, že by se chtěl po dvou dnech oženit (nebo vdát) a byl přesvědčen o tom, že je to na celý život...i když cesty lásky jsou nevyzpytatelné... že? ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v City Island v Bronxu a v Staten Island v New Yorku. (rafix)
  • Po záverečných titulkoch sa na mieste pre fotografovanie obvinených objaví scenárista a režisér Michael Ian Black s ceduľkou, na ktorej je napísané "For Martha". Bol to odkaz pre jeho ženu Marthu Hagen. (U_S_O)

Reklama

Reklama