Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brennan (Will Ferrell) a Dale (John C. Reilly) jsou dva dospělí flákači, kteří se nemají příliš v lásce. Po svatbě svých rodičů jsou nuceni žít pod jednou střechou. Neustálé soupeření, souboje o televizní ovladač a vzájemné pošťuchování obou nedobrovolných sourozenců ale postupně manželství jejich rodičů rozbíjí. Právě v tu chvíli však tohle nevyzpytatelné duo připraví šílený plán, jak je dát znovu dohromady. Film Bratři z donucení od tvůrců filmů Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec a Zprávař: Příběh Rona Burgundyho je úžasně zábavná komedie, která dokazuje, že k úspěchu není potřeba ani mozek, ani talent. I když, kdo ví… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (325)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dva dospělí chlapi, čtyřicátnící a chovali se jako malí, rozmazlení spratci. Sourozenecké hádky jsou ve všech rodinách na denním pořádku. Vím, o čem mluvím. Děj filmu je samozřejmě předvídatelný, nicméně, mu to nijak neubírá. Dale a Brennan si jdou krásně po krku. Potom se z nich stanou nejlepší přátelé. Jejich rodiče se rozejdou. Vypečení synáčkové se snaží rozchodu zabránit. Vzdáleně mi námět připoměl Past na rodiče. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Začneme u pozitiv: Will se nesvlékne do půl pasu, aby vyděsil obecenstvo přírodním pulovrem připomínajícím srst vřešťana rezavého a to je asi tak všechno.. S trapností často koketující komedie plná zbytečných vulgarismů, v níž kostyméři střídali na bratrech trika s dětskými motivy a o vystoupání varlat z šourku zpět do břišní dutiny se už postarali Ferrell s Reillym. Obdivuji R.Jenkinse, potažmo dabéra Jiřího Plachého, že zvládli participovat na tomhle mazání rozdílů mezi infantilitou a mentálním narušením, aniž by se znova podívali na svou snídani.. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu pobavilo! Nic jsem od filmu nečekal, jenom jsem se chtěl podívat na další z mnoha současných komedií, ale co jsem viděl, to bylo něco úžasně vtipného a velice kouzelného. Dva dospělí chlapi, kteří se chovají spíše jako děti a ve 40 letech stále bydlí u rodičů a nic nedělají, to je absolutně geniální nápad, který je zde rozveden až do toho největšího absurdna a který tvůrci rozvíjejí s velkou pečlivostí. A já se po celou dobu velmi příjemně bavil a docela jsem i těmhle neschopným bratrům jejich naivitu a lidskou blbost věřil, Will Ferrell a John C. Reilly to zahráli naprosto parádně, všechny jejich gesta, pohyby, výrazy ve tváři, to jsem jim prostě věřil. A bylo tu z mé strany i několik velkých výbuchů smíchu (za všechny například scénka v domku na stromě, kdy Dale dá Derekovi pěstí do obličeje, to je nádherná a nezapomenutelná scénka). Tenhle film jsem si úžasně vychutnal až do konce a musím říct, že takhle vydařenou komedii vidím opravdu málokdy, to prostě nemělo chybu. A možná se i mé pocity z tohoto filmu zintenzivnily vzhledem k tomu, že také momentálně hledám práci, stejně jako si ji hledali právě hlavní hrdinové filmu, takže i v jistém ohledu jsem jim opravdu velice rozuměl a soucítil s nimi. Každopádně tenhle film je naprosto geniální, já se pobavil a neshledávám na něm jedinou chybku. Z toho důvodu s radostí uděluji zcela zasloužených a poctivě vydřených pět hvězd. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Největší tragédie je, když se na jedné scéně ocitnou oba bratři najednou. To pak následuje jedna větší trapárna za druhou a já si začínal říkat, kolik že je těm "-átníkům" let. Příběh je teda taky uplně mimo rozumné myšlení a po 104 minutách jsem nevěříl vlastním očím, že něco podobného dosáhne 62-ti procent! 25% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Většinou v těhle komediích řádí Will Farrell sám, ale tady má k sobě naprosto stejný hovado v podobě Johna C. Reillyho, kterej to rozjíždí snad úplně stejně jako sám Farrell, takže počet hysterickejch scén se zdvojnásobuje, stejnětak retardace, ale prdel to prostě je a někdy tak brutální, že sem se tlemil snad dvě minuty v kuse a nemoh přestat. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Mary Steenburgen hrala vo vianočnom filme Elf (2003) náhradnú matku Willa Farrella (Brennan). V tejto snímke hrá jeho skutočnú matku. (misterz)
  • Píseň, kterou zpívá Will Ferrell a John C. Reilly hraje na bicí, je Por Ti Volare. Ano, je to ta samá píseň, jež zazní na začátku filmu Ledově ostří. Výkon obou herců byl skutečný. (HellFire)

Reklama

Reklama