Reklama

Reklama

Když se dva krasobruslařští rivalové Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) a Jimmy MacElroy (Jon Heder) na mistrovství světa znemožní v trapné rvačce, přijdou o zlaté medaile a navíc dostanou doživotní zákaz krasobruslení v mužské kategorii. Nyní, po třech a půl letech, našli skulinu v pravidlech, která jim umožní znovu soutěžit. Pokud totiž dokáží odložit vzájemnou nevraživost stranou, mohou se o medaili utkat společně – v soutěži párů. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

Shit 

všechny recenze uživatele

ohohou, tohle teda byla jízda. Původně sem na to ani moc koukat nechtěl, protože Farrella zas tak moc nemusim, ale tady je naprosto krutej, sice opět hraje stejně jako vždycky, ale sem to prostě sedne jak prdel na hrnec. A ta první jízda dvojice Farrell, Heder byla něco nepopsatelně masakrujícího, že mě to na zbytek filmu úplně rozsekalo. Bohužel se prostřední část opět jako ve většině Farrellových filmů, skloní trochu k moc velký šaškárně,ale pořád to je strašně vtipný a zábavný a díky perfektnímu výběru písniček k jízdám i dostatečně svižný. Pojetím mi to trochu připomělo Zoolandera. Je to učitě suveréně nejzábavnější film s Farrellem v hlavní roli ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Můj pohyb na bruslích je značně nejistý a potvrzování existence gravitačního zákona při něm probíhá poměrně často, za což od svých sedacích partií nesklízím příliš ovací. Z nějakého záhadného důvodu mám však krasobruslařské filmy poměrně rád a mužskou taneční dvojici považuji za pětihvězdičkový krasobruslařský nápad. Proto je hrozná škoda, že autor nedokázal skvělou výchozí pozici proměnit v nezapomenutelnou pecku. Místo toho nabídl pouze lehce vtipnou bramboračku, kterou občas bruslí prořízl brutální fór. Krasobruslařské figury, o kterých svět ještě neslyšel, jsou však naprosto dokonalé a kdyby hrdinové neopustili po celou dobu ledovou plochu, tak bych v hodnocení sakramentsky přitvrdil. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Čtveřice scénáristů využila notoricky známého schématu „komedie o cestě za vítězstvím“ a jako sport si vybrali poměrně atraktivní krasobruslení. Je směšně snadné odhadnout, jakými zákrutami se bude děj ubírat, jaká figurka splní jaký účel a pokud tento film není (a snad nebude) pouze další zaprášenou hloupostí v regálech videopůjčoven, pak především zásluhou titulního dua. Komediální talent Willa Ferrella nezná hranic, existovali-li by nějaké, stejně by je zbořil. Jeho kreace bohémského bruslaře, závisláka na sexu, překonává vše, co dosud předvedl. A myslím to, jakožto divák znalý Zprávaře i Horší už to nebude, zcela vážně. Nejen, že potvrdil pozici současné komediální jedničky (sorry, Bene), on už se pomalu přibližuje k pomyslnému Olympu všech komiků, kdy každé z jeho gest, každý posunek, každý úšklebek, vyvolává smích. Navíc má odvahu (a podmínky) pro to, aby mohl zajít ještě dál než takový Peter Sellers či Rowan Atkinson. Nikoliv jenom nadhazovačem vtipů, ale vcelku důstojným parťákem je mu Jon Heder. Blonďatou kšticí a dívčími rysy dotváří kontrastnost dvojice a předvádí, že jeho možnosti nejsou limitovány rolemi trapně vtipných blbečků. Nevím, nakolik byli při natáčení využívání kaskadéři, ale alespoň základní pohyby na ledě herci zvládat museli, škoda tedy toho skromného množství jejich krasobruslařských kreací. Režie dvojice debutantů není vůbec špatná, vtipy dokáží správně vystupňovat (úvodní souboj), akční scény nejsou pouhými pokusy o ně a film má (i díky velice střídmé délce) úžasný spád. Ač se komedie „rat packu“ vyznačují podobnou mírou imbecility jako jiné americké počiny tohoto žánru, zdánlivou hloupost dokáži využít plně ve svůj prospěch a vždy jako bonus pro znalejší diváky obsahují také fůru skrytých vtípků. V tomto případě si na své přijdou především milovníci krasobruslení, kterým jistě neuniknou camea skutečných krasobruslařů (není Sasha Cohen jako Sacha Baron Cohen), nebo odkazy na jiné filmy s krasobruslařskou tématikou (na oba dva). Množství vtipů pro „neznalce“, včetně těch opravdu kvalitních (maskot, kanadský národní symbol, a šíp v jeho hlavě), však také lehce překonává standard. Jasné tři, ale s mou slabostí pro Willa Ferrella musím malinko nadhodnotit. 75% ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pro Willa Ferrella mám už nějakou dobu slabost a tak mě zamrzelo, že se v první polovině drží docela zkrátka. Polovina druhá mi to naštěstí dokonale vynahradila a svou vtipností dala vzpomenout na skvělého Zprávaře. Na Blades of Glory se mi líbí od začátku jasně stanovená míra nadsázky, které se tvůrci drží až do báječně gradovaného (akční honička na bruslích!) závěru. To umí málokdo - s bruslemi či bez. 70% ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

70% ledoborec s čtyřprocentním lakem, tunami parodických odkazů a camey krasobruslařských hvězd. Svět je plný protikladů. A ty se přitahují...I na ledě. Ferrell coby sexuální maniak v převleku oslizlého kovboje reprezentuje showmanství a lascivní kontakt s publikem. Zázračné dítě Heder a la dívenka z výloh Terranovy obluzuje vybroušenou ladností. Když se tyhle archetypy mačkají a potí na jednom stupni vítězů, začne jim hořet za patami (chlupatý maskot doslova, kariéra obrazně:) Nakonec jim nezbude než vytvořit s nenáviděným rivalem jednopohlavný pár, což je těžší figura než vražedný axel s odhozem...Škoda přehuštěnosti zápletek, které se nešikovně proplétají v osobě sestry padoušských nepřátel. Těch 70% berte s rezervou. Udělila je bytost, která zimu tráví promodralá na kluzišti / přehráváním exhibicí božského Pljuščenka, nesmrtelných Anissiny-Peizerata a volných jízd švýcarského kouzelníka Lambiela:-))__P.S.Ledově ostrý vtip pouze pro angličtináře: How is music like ice skating? If you don't "C sharp" you'll "B flat. ()

Galerie (246)

Zajímavosti (23)

  • Olympionička Lisa-Marie Allenová, která pomáhala s choreografiemi krasobruslařských vystoupení, si ve filmu i zahrála. Její role byla blondýna, které Chazz Michael Michaels olízne obličej během svého soutěžního tance ve Stockholmu. (Bajda)
  • Autori tvrdia, že 88,773 percent dialógu Willa Ferrella je improvizácia, alebo si nejakým spôsobom zmení pôvodný text, aby to vyhovovalo jeho osobnosti. (Raccoon.city)
  • Plán Stranze a Fairchild zranit Chazze "pod kolenem a nad kotníkem" odkazuje na útok na Nancy Kerriganovou z olympijských her v roce 1994. (Bajda)

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama