Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Občanská válka skončila před třemi lety, ale některé rány čas nezacelí...naopak, spíš přiživuje hlad po pomstě. A právě ta žene plukovníka Carvera (Liam Neeson) vpřed na jeho honbě za tím, kdo navždy poznamenal jeho život - za Gideonem (Pierce Brosnan). David Von Ancken, doposud jen hostující režisér televizních seriálů, přišel s komorním příběhem o lovci a pronásledovaném, o pomstě a spravedlnosti, o minulosti, kterou nelze změnit ani umlčet a dal dvěma irským gentlemanům příležitost předvést se ze zcela jiné stránky než jsou od nich diváci zvyklí vídat. Seraphim Falls se zřejmě nevyhne srovnání s nedávnou syrovou australskou bájí Nicka Cavea The Proposition, se kterou má společné nejen téma, ale i práci kamery s leckdy drsnou krásou přírody a dokonce se ozývají hlasy mluvící o počátku nové vlny "poctivých" westernů. Zda je to pravda nebo jen přehnaný optimismus, to ukáže čas...a komerční úspěch. (Gemini)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

salalala 

všechny recenze uživatele

Netradičně pojatý a hlavně situovaný western je silný hlavně na začátku. Scény s vyndaváním kulky, šplhu po kládě, ohříváním rukou ve vnitřnostech stojí skutečně za to. Brosnan do role sedne úplně přesně a jeho pronásledovatel Liam Neeson je společně se svými kumpány taky perfektní. Navíc je tu velmi dobrá atmosféra podpořená zasněženou krajinou. Jak se film přesune do tepla, ztrácí trošku tempo, přesto dva hlavní představitelé film drží nad průměrem. Film má tu výhodu, že dlouho nevíme, kdo stojí na jaké straně a pouze si vše domýšlíme. Škoda konce, protože ty dvě deus ex machina postavy tam byly příliš násilně naroubovány a já osobně jsem třeba postavu Anjelicy Huston vůbec nepobral. Přesto se jedná o kvalitní a zajímavý western, který drží jeho hlavní představitelé, poměrně jistá režie a dobrý scénář. Určitě stojí za vidění. 70% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Poctivej chlapskej duel. Brosnan vs. Neeson je výtečná kombinace. Každej jsou úplně jinej a od začátku není ani trochu jasné, na kterou stranu se má divák přidat. Kdo teda bude hlavní padouch? Parádní exteriéry od sněhových plání po mrtvou poušť, pár mystických okének, trošku teologický závěr. Velmi dobré...80% ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Žádné vysvětlování a hned od prvních vteřin jsme uprostřed děje. Seraphim Falls sice nemají příliš šanci zaujmout scénářem, ale i tak jsou dobrým snímkem. Především díky úchvatným přírodním scenériím a ústřednímu charismatickému duu. Začátek až po chatu a konec od setkání s indiánem jsou naprosto výborné, ovšem mezitím je dobře hodina filmu, ve které se odehrává pouze variace na úvodní scénu na x způsobů. Zkrátit stopáž či obzvláštnit střed filmu nějakou zajímavou scénou a mohlo se jednat o nadprůměrnou záležitost. Takto jde o průměrné, byť nesporně zajímavé, drama, které zase až tak moc westernem není. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Příjemná a nenáročná zábava staré školy s fenomenálním kameramanem a neméně schopným skladatelem. Režie není zase tak důležitá. Všechny benefity obstarávají strhující přírodní scenérie, syrovost a dva neskutečně charizmatičtí hlavní hrdinové. Především pak Liam Neeson je v roli bývalého vojáka přímo na pusinku. Ústřední duo má ještě jedno devizum. Nejednoznačnost charakterů. Ani nejpozornější divák nedokáže s rukou na srdci řici který je zlý a který je hodný, potažmo který si zaslouží vyhrát. Oba dva jsou drsní, nelítostní a mají proto dobrý důvod. Závěrečná snaha o mysterióznost se dá překousnout, i když se mi do tak realistického příběhu nelíbí. A konec ? Asi nejrozumnější vyústění i když poněkud vyměklé. ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

V tom filmu souvisí mnohé s nadmořskou výškou, ve které se děj v danou chvíli právě odehrává. A tak s každým krokem, vedoucím hrdiny ze zasněžených vrcholků dolů, do neúrodných pouštních nížin, snižuje se zároveň také kvalita. Vše je potom korunováno závěrečnou scénou, která by se, aby bylo tomuto drobnému geografickému přirovnání učiněno zadost, měla nejlépe odehrávat na dně Mariánského příkopu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Natočeno za 45 dní. (D3VIL)

Související novinky

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama