Reklama

Reklama

Dva reportéři ze Seattlu vyšetřují smrt žoldáků na ostrově u pobřeží pacifického severozápadu. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Chuť přijít už konečně o režijní panictví s neumětelem Uwe Bollem byla velká, nic sexy to ale nebylo, spíš jen prachmizerné osahávání v místech, kde mě to nevzrušovalo, takže se budu raději příště ukájet sám nad něčím smysluplnějším. Ale je dost možné, že Uwe trochu toho více vzrušení investoval do nějaké větší sra*ky, tak si přece jen v nějakém delíriu dám možná ještě říct.. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Zde si neodpustím srovnání se stejnojmennou hrou, která s Mafií jen těsně prohrála souboj o mou nejoblíbenější hru vůbec. Film je teda hrozný béčko, což jsem ale jakožto milovník hry jakž takž překousl a snažil se svůj filmový zážitek nějakým způsobem propojit se vzpomínkami a zážitky na ten herní. Bavilo mě nalézat podobnosti v ději, zbraních, postavách, atd. I když vzhledem k očesané stopáži a tím pádem i ději těch scén k porovnání nebylo zas až tak moc a ty pravý kreatůry ve filmu úplně vynechali. Přes to všechno je to stále hodně slaboučký film, který si výrazně vyšší hodnocení rozhodně nezaslouží. Holt německá produkce se nezapře, to je prostě synonymum manufaktury na nepovedené filmy. Takže dávám 2* a to jen proto, že Far Cry je prostě moje srdcovka. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Herní značka Far Cry mě nikdy moc neoslovila. Nikdy jsem nehrál ani jeden díl. Ale filmy mám rád a týpka z Hanebných panchartů si ve filmu nemohu nechat ujít. Je pravda, že Uwe Boll proslul tím, že z dobrých herních značek dělá otřesné filmy. Je tomu tak i v případě Far Cry? Hm, těžko říci protože já se docela i bavil. Oproti jinak laděným béčkovým filmům, od kterých očekáváte příšerný filmový zážitek je Far Cry vyjímkou. I když střih je děsný, přízvuk Tila vtipný, příběh napsaný horkou jehlou... Tak stejně to bylo koukatelné. Rozhodně více než určité filmy. Jak se příběh mění vůči předloze nevím, jak jsem už řekl, tak jsem hrou nepolíben. Filmový příběh je však jak z levného časopisu. Alespoň potěší akční stránka věci, která má přehnané efekty, ale aspoň slušné kaskadéry. Nějaké krvavé efekty se taky najdou. Til v roli Jacka je hotový Rambo, ale není to, co by divák neočekával. Zachránit pak slečnu a jejího strejdu má v popisu práce. Získat pak srdce slečny je pak samozřejmost. Totální nenáročný akční výplach, co běží v televizi jako dlouhá reklama mezi Expendables (2010) a Ordinací v růžové zahradě. (39 %) ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Hru jsem hrál a asi jsem trochu zklamaný z tohodle filmu. Se hrou to má tak maximálně společný název, hlavního hrdinu a záporáka. Jinak se dá říct, že je to příběh co vznikl jako každý jiný. Vcelku slušná akce. Občas se tam objeví i něco vtipného. Obsazení bylo vskutku trefné. Udo Kier je ve filmu skoro autentický jak ve hře. Til Schweiger do role Jacka Carvera opravdu sedne, ale to je tak všechno. Hra je parádní.Mutanti a žoldáci co vám jdou na opuštěném ostrově po krku. Podle mě je to skvělý námět, teď už by záleželo jen na tom kdo to dostane do rukou. No tak Boll z toho asi vyšvácal co mohl. Každopádně to vypadá na jeho lepší kousek z jeho režisérské práce. V závěru se dostáváme za Schweigera a vcelku slušnou akci na 2* a 30 % ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Hehe, stal sa zázrak a pri Uwe Bollovi sa mi nechcelo kontinuálne blinkať :-) Dokonca som sa cez triezvu hodinku a pol dostala celkom oddychovo a pobavene. Nakoľko tomu napomohol ešte stále veľmi sexi Til Schweiger, neviem. Asi dosť. Samozrejme, logika tu dostáva husto na frak, na nejaké vysvetľovačky konania postáv nie je čas (chvalabohu, neviem si predstaviť, že by tam Uwe práskol ešte psychologický aspekt a natiahol to na dvojhodinovú grcku), čo sa bude diať je vám jasné skôr než filmovému štábu, a tú krasotinku by som ťažko nazvala herečkou, ale... vzhľadom na obsah a žáner to celkom ušlo! Najviac sa čudujem asi ja sama :-) P.S.: O jednu verziu hry Far Cry som "zavadila", ale inak ju veľmi nepoznám a jej mytológiu tiež nie. Takže tento aspekt filmu nehodnotím. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy je Jack (Til Schweiger) pronásledován a jeho parťák spadne do vody, je možné v několika střizích vidět, že parťák vůbec ve vodě není. (necisty)
  • Film je inspirován úspěšnou akční hrou Far Cry. (Dines)

Související novinky

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Trošku sám v temnotě

Trošku sám v temnotě

26.07.2007

Na pokračování úspěšných filmů jsme si tak nějak zvykli, ale točit pokračování filmu, který se stal opravdovým propadákem, který má auru jednoho z nejhorších filmů desetiletí a který natočil režisér… (více)

Reklama

Reklama