Reklama

Reklama

Lidé si myslí, že doba draků dávno minula. Jenže ta teprve přichází. Vždy jednou za pět set let se narodí dívka, která dokáže proměnit obyčejného hada v nejmocnějšího draka ze všech. A ten může zničit vše, co mu přijde do cesty. Třeba celé Los Angeles... Ethan Kendrick jako chlapec zavítá s otcem do zastavárny korejského obchodníka Jacka. Ethan prochází obchodem, když v tom se otevře skřínka a z ní se vylije světlo. Zastavárník předstírá srdeční slabost a požádá otce, aby mu došel pro bylinky. Mezitím Ethanovi vypráví příběh. Ve skřínce je šupina Imogiho. Imogi je tvor z korejských legend, který se proměňuje v draka. Velice dávno žili obří hadi zvaní Imogiové a jednou za 500 let byl jeden odměněn za své dobré skutky tím, že se mohl stát nebeským drakem. Aby se mohl stát nebeským drakem, musel přímo z nebes dostat dar v podobě síly Ju-jid´žu. Díky této síle se Imogi dokázal proměňovat v draka. Jenomže mezi hodnými draky se našel i jeden zlý – Buraki, který záviděl Ju-jid´žu a jeho stoupenci se jí rozhodli zmocnit. Nebesa to však nechtěla dovolit a rozhodla se skrýt sílu Ju-jid´žu na Zemi a seslat na Zemi nejlepší bojovníky, Harama a jeho pána Bodžama, aby sílu Ju-jid´žu za každou cenu ochránili před zlým Burakim. Jenže Buraki věděl, kde hledat Ju-jid´žu. Ženě korejského šlechtice se narodila dcera a ve chvíli, kdy dívka měla dosáhnout 20 let se v ní měla zrodit síla Ju-jid´žu a Imogi, který by se jí v té chvíli zmocnil, by se mohl proměnit v draka. A tak se stalo, že Bodžam dvacet let pečoval o krásnou Narim a cvičil Harama v nebeského bojovníka. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (329)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Béčko je béčko, vždy bolo a vždy bude. Na podobný typ filmu potrebujete vysoký rozpočet, za chrbtom veĺké štúdio a človeka na režisérskom poste, ktorý má s podobnými projektami skúsenosti. Scenár ani tak nepotrebujete, tu by malo ísť o tembo a super triky. Tie tu bohužiaľ chýbajú, ale to je tým, že je to jednoducho béčko a viac z almužny nevyťažíte. Takže načo sa podobné filmy vôbec točia? ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Nechtěně zábavné brakové fantasy "Dračí války" je principielně korejskou vysokorozpočtovou obdobou indonéských a filipínských béček točených v 80. a 90. letech, které se snažily na mezinárodním trhu prosadit za podpory angličtiny a třetiřadých západních herců. Jediný rozdíl spočívá v tom, že korejští tvůrci měli o něco víc peněz a počítačové efekty, takže mohli vytvořit alespoň (při nárocích předpubertálního chlapeckého publika) spektakulární desetiminutovou řežbu armádní techniky s fantaskními potvorami a pětiminutovou peckovačku obřích monster. Jinak je film typická braková produkce, kde se slibovaná atrakce oddaluje absurdními zvraty, idiotskými dialogy a třeskutými klišé. Stejně jako v jiných podřadných fantasy nechybí samoúčelné omílání směšné mytologie, které pouze odhaluje, že zdejší svět není nikterak kauzálně uchopený ani promyšlený. O to víc potom vyrazí dech, že tato slátanina se stala svého času nejúspěšnějším korejským filmem roku a doteď setrvává v Top 10 domácí návštěvnosti všech dob. Korejci evidentně jsou velcí vlastenci a tak zatímco v jiných zemích by se za podobný film styděli, v Koreji se zhlédnutí filmu v kině a zaplacení plného vstupného stalo věcí národní hrdosti. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Keď si vezmem paralelu s Transformermi, ktorí sú z podobného monster súdka tak je to menej coolové, oveľa viac naivnejšie, má to slabšie efekty a nudnejši rozbeh. Ale vzhľadom, že som zhruba v polke upadal do mikrospánku ma finále veľmi potešilo. Ona práve tá bitka v L.A. je to, prečo fanda jednoduchej monster zábavy nemôže ostať nespokojný. Low-costový bracho Emerichovej Godzilly. Štvrtú nedám, lebo som to na veľkom plátne nevidel. 70% ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Hmmm - vizuální a příběhová všehochuť. Obávám se však, že kaše je natolik překypující talíř, že co v ní zůstat mělo se octlo někde na druhé straně kuchyně. Asijské vyprávění - s naprosto nelogickými dějovými zvraty - agent, který se tváří největší pragmatik minutu před smrtí prohlásí: Máme paranormální speciální divizi... Mají? Někdy je lehce sympatické nechávat se v pohádkových příbězích zmást tvůrci, kdo je dobrý a kdo zlý - ale tady je to neznatelné opravdu. Není to ani hříčka ani pořádná tuhá kaše - je to kapající nesourodá plpa s prá firebally... ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Škoda, že nebylo víc peněz....ty by se narvali animátorům, kteří odvedli (za ty prachy) přímo výbornou práci. Útok na LA je prostě parádní jak cyp. Jenže, jak už je tu tisíckrát zmíněno, trvá asi tak 30minutek. Jason Behr je prostě neschopnej imbecil, který se umí tvářit jen tragicky (a to ještě k tomu velmi blbě)...kdyby do hlavních rolí obsadili všechny bestboye a osvětlovače, tak ta kulervoucí akce mohla být o 15minut delší, no ne? :) Scénář snad ani nebyl, zadání bylo: "Pamatujete si na největší dějová klišé? Fajn, tak se to snažte na place nějak zahrát." Ale těch oserů je tam víc, párkrát jsem si říkal, jestli to není parodie...fakt, je to příšerné! A opravdu hodně mě překvapilo, že scénář má na svědomí stejný člověk, který se ujal režie....jihokorejec a napíše takové hovno? Neřeknu, kdyby poměr akce:děj byl nějak 85:15, potom by to dávalo smysl, ale takhle? No fucking way, man. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o nejdražší a nejvýdělečnější korejský film roku 2007. (Terva)

Reklama

Reklama