Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V newyorské čtvrti East Village se bourá jeden zchátralý dům za druhým, má tu vyrůst honosná čtvrť s mrakodrapy. Jednoho dne přijde řada na činžák, v jehož přízemí provozuje skromnou kavárnu postarší manželský pár, Frank a Faye Rileyovi. Většina nájemníků se odstěhuje, zůstanou jen Rileyovi, malíř Mason, těhotná dívka Marisa a bývalý boxer Harry. Developer Lacey na ně pošle Carlose, který kavárnu zdemoluje. Faye má problémy, trpí Alzheimerem, a Frank situaci vyhodnotí jako neúnosnou a rozhodne to vzdát. Noc, která má být jejich poslední v domě, je zázračná. Otevřeným oknem přiletí návštěva z vesmíru, jsou to dva roztomilé malé létající talířky. Potřebují ke svému životu elektřinu, kterou si vysosají ze zásuvek v domě, a na oplátku spraví všechno, co Carlos rozbil. Když se ráno pětice obyvatel domu probudí, nestačí se divit. Frank a Faye otevřou kavárnu a život se zase rozbíhá. Carlos přijde znovu, ale talířky ho vylákají na střechu budovy a muž odtud vyběhne se zježenými vlasy. Samička z páru "talířků" porodí tři mláďata, jedno se zdá bez života. Faye ho pohřbí do květináče, ale boxer Harry ho vyhrabe, odnese si ho do svého bytu a podaří se mu je oživit. Developer se nehodlá vzdát, a tak když Carlos znovu neuspěje, pošle do domu žháře. Celá budova exploduje, zůstanou jen ohořelé trosky, bourání ale nemůže pokračovat, protože nahoře na zbytcích schodiště sedí boxer Harry a odmítá se hnout. V noci se pak objeví létající talířky, kterým z vesmíru přiletěla početná posila, a do rána stihnou dům postavit znovu. (TV Nova)

(více)

Recenze (35)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Pokus o sci-fi komedii, která je sice formálně velmi dobře natočená, ale je na ní bohužel příliš znát produkce Stevena Spielberga. Jednoduše - je to další kýč, který má být nejspíš jímavý, je výpravně pojatý, úplně bez humoru a jako obvykle s oním milionkrát omletým a stále trapnějším "otcovským motivem". Jen pro hloupé děti a fanatické vyznavače americké kinematografie. 40% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Strašná slátanina. Možná v roce 1987, 14 dní po premiéře, v mém těsně postpubertálním věku by se mi to i trochu líbilo, ale dneska? Smál jsem se jen záplavě filmového kýče, tolik klišé na jednom místě se taky vidí málokdy... Spielberg v tom čitelný je, ale filmu to spíše škodí, než pomáhá. Prostě děs běs. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Pre milovníka osemdesiatiek povinnosť. Spielberg cítiť z každého snímku, scenár v sebe nezaprel Brad Bird, ktorý v neskoršom období zažiaril pre mňa stále fenomenálnym Iron Giantom a potom dvojicou nesmrteľných komixákov Incredibles. Vynikajúce triky (na tú dobu samozrejme), rodinná pohoda, zaujímavá myšlienka. Film som si opätovne pozrel snáď po viac ako dvadsiatich rokoch a nič nestratil a čo stratil vekom na technickej stránke, to doháňa vekom na nostalgickej. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Slabé sci-fi z osmdesátých let. Vliv Spielberga je tak jedině znát na těch malých létajících talířích, které tedy dost propracované, ale to je tak bohužel vše. Atmosféru sci-fi ani komedie to nemělo a nic poutavého jsem také nenašel. Kolikrát herci hráli ve studiu před obrovským plakátem rozbourané čtvrti, a to se mi také nelíbilo. V kdejakém mnohem starším filmu to zinscenovali líp. Jediné co se skutečně dá kladně hodnotit jsou jen ty dvě malá ufa a krásný posterk filmu. [452. hodnocení, 30. komentář, 59%] ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale tak jo, mě se to docela líbilo. Asi hlavně kvůli tomu, že tu chamtivý developer špatně dopadne, ale i tak se mi to příjemně sledovalo, nudil jsem se minimálně, pár vtipných scén tam taky bylo a ti robůtci byli super. Sice je tam nemalý počet chujovin a klišé a postava boxera se strašně něžnou dušičkou je spíš k smíchu (stejně jako ta stará babka mi lezla spíš na nervy), ale stejně u mě převažují spíš příjemné pocity. Akorát nevím, jestli bych si to někdy pustil znova. Lepší 3* ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se v americkém New Yorku v ulici East Village, kde byl postaven provizorní čtyřpatrový dům. (Terva)
  • Snímek měl být kratší a měl se stát součástí seriálu Amazing Stories (1985). Producen Steven Spielberg ale nakonec rozhodl, že materiál je zajímavý a vydá na celovečerní film. (Terva)
  • Mnoho zahraničních distributorů dalo filmu název "Miracle on 8th Street". (Terva)

Reklama

Reklama