Reklama

Reklama

Můj pes Killer

Trailer

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou snímku je osmnáctiletý Marek (A. Mihál), žijící se svým otcem, alkoholikem (M. Kuruc), na malém městě na moravsko-slovenském pomezí. Jediné opravdové citové pouto Marka váže k jeho psovi. Když se jeho otec rozhodne prodat část pozemku, je Marek nucen vyrazit kvůli podpisu smlouvy do nedaleké vesnice navštívit svou matku (I. Bendová). Jeho život obrátí naruby zjištění, že má nevlastního bratra (L. Filo), který je poloviční Rom. Do horizontu jednoho dne vtěsnané sociální drama varuje před stále agresivněji se prosazujícím rasismem a předsudky, které mají často tragické následky. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, ať si ti mladí filmaři klidně experimentují, ale tahle "syrová" výpověď o naší době, která je ve skutečnosti jenom plochá, prostě nemůže publikum zaujmout. Herecké výkony jsou jednoduše špatné. Neherci mohou prohloubit atmosféru, ale v tomhle případě ji prostě podkopávají. Nedá se nic dělat. Jako experiment proč ne, ale je to jen taková nudná sonda do jednoho lidského života. Vlastně do jednoho dne jednoho lidského života. A ono se zase tolik nestane, i když nám tvůrci tvrdí něco jiného. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nefalšovaná česko-slovenská depka. 1) Nejstrašnější na slovenském kandidátu na Oskara 2014 je, že očividně čerpá ze života. Postavy bezradně bloumají názorovými stereotypy, aniž by zahlédly byť jen pověstné světélko na konci tunelu. 2) Neherci hrají překvapivě dobře. 3) Výstižný koment: Kristusazapad. ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

Kdyby to trvalo 30 minut, mělo by to daleko lepší efekt. Dlouhé statické bezúčelné záběry nevtahují, naopak intenzivně otravují. Autentické prostředí nebylo špatné, ale katastrofální výkon skinheada...to jako režisérka neviděla? Přitom dobrý herec by to hodně zvedl. Mohlo to taky být drsnější ve všem ohledech. Pro spoustu lidí (z majority) je to zlá noční můra mít za bratra cikána. 32%. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Nesympatický hrdina, jeho (takmer) nemý príbeh, a klišé prekladané len ďalším klišé. Myslel som, že od Teste rasate už neuvidím náckov "pařit" na tanečnú hudbu, žiaľ, Žijeme len raz mi túto trpkú spomienku znovu prinavrátilo. Scenár je skutočne o ničom, k Marekovi si neviem nájsť nejaký vzťah okrem ľahostajnosti a línia s jeho počerným bračekom ma vôbec neprekvapila, bolo jasné, že to takto skončí. Jediné plus je dobre zvolené prostredie a odvaha točiť niečo podobné. Ten dialekt už nechcem viac počuť! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MARKU, JSI NÁŠ?…“ /// Povídání o tom, co všechno se stalo, než Markovi došel ve fichtlovi benál… Kamera upřeně sleduje Marka. Ze předu, ze zadu, z boku. Dlouhý záběry a filmařskej styl, co se určitě nějak jmenuje, bohužel mi neřekli jak. Jo, málem bych zapomněl – celkem nuda. Včíl v krčmě někdo zapíčoval na cigány. (to určitě zaujme…) Neherci vodrecitovávaj naučenej text a kamera přestala sledovat Marka. Teď ,,jede“ důchodkyni pogující na dechárnu. (né, je doma. A voblečená debile…) Dlouhý záběry. Furt, stále, pořád. Na piču. (vlastně spíš na hovno - to jen upřesňuju, abych někoho zbytečně nenavnadil…) Mira Fornay bude zřejmě takovej malej Benedek Fliegauf. A možná i Ulrich Seidl. To by někdo mohl vocenit. Třeba festivalovej divák, obdivující nezávislý kousky pro náročnýho diváka. Závěr nakonec přináší trochu toho filmovýho řemesla i pro normálního čoveka, ale že by to kurva bylo nějak strhující… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Potřebuju vysvětlit cigánům, že ,,bílej“ není přítel. 2.) Matka mi zdrhla s Romem. (jsi Rom? Aha, tak to nic…) /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (23)

Zajímavosti (11)

  • Kasting na nehercov trval dokopy dva roky. (LolopelS)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na slovensko-moravskom pomedzí v mestách Hodonín (CZ) a Skalica (SK). (Samuellsson)
  • Režisérka Mira Fornay obsadila do snímky výlučne nehercov. (Raccoon.city)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

Reklama

Reklama