Reklama

Reklama

9

Krátkometrážní / Animovaný / Fantasy / Thriller
USA, 2005, 11 min

Režie:

Shane Acker

Obsahy(1)

Hadrový paňác poměří síly s monstrem, které vysává duše jeho soukmenovců. (havLord)

Recenze (156)

2men 

všechny recenze uživatele

Graficky perfektně odvedená práce. V animáku je cítit výrazný symbolismus číslice 9. Atmosféra je do těch 9íti minut nacpaná k prasknutí. Zvukový doprovod skvěle dotváří ponurou atmosféru. Fandím postapo, depresivním filmům a beru tento minifilm jako dobrý protipól k animovaným komediím jako Shrek, Ice Age apod. Tvůrci přeji štěstí při vytváření budoucích, celovečerního filmu s hadrovým panákem v hlavní roli. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tvůrci nedokázali úplně zachovat v celovečerní verzi zdejší temnou atmosféru. Jinak platí to, co u dlouhé verze a to především zajímavý a originální námět. Díky své délce a celkovému ději působí tenhle kraťas dost nekompletně, ale to se dalo čekat. Jsem jenom rád, že dostal Shane Acker díky tomuhle dílku šanci a mohl natočit celovečerák na jeho motivy. ()

Reklama

dANo 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý (hlavne po vizuálnej stránke) krátky film, ktorý zobrazuje jednoduchý príbeh odohrávajúci sa v akomsi post-apokalyptickom svete bez ľudí, kde všetko majú pod kontrolou robotické monštrá, ale proti nim sa ešte dokážu postaviť malé plátené bábky s číslicami na chrbte. Príjemný bol aj hudobný sprievod, takže celkovo to pôsobí veľmi silno a už teraz viem, že 09.09.09 si checknem celovečerný film 9. ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že ja moc pre krátko metráž nie som, ale toto ma dostalo. V krátkom obrazovom slede udalostí som sa dozvedel viac ako v niektorých 3 hodinových filmoch. Hudba bola trefná a aj bez dialógov som pochopil čo ktoré postavy trápi. Akurát koniec je pre mňa záhadou. Dúfam, že to film objasní lepšie. No toto dielo ja považujem najmä za predvedenie technického umu tvorcov a prvotného zasadenia príbehu do určitého času a miesta, z ktorého neskôr bude shane ťažiť pri celovečernom filme. Teším sa aj na ten! film nehodnotím percentami, lebo sa nejedná o plnohodnotný film.-% ()

Saran 

všechny recenze uživatele

9 (kraťas) jsem si našel až po zhlédnutí upoutávky na 9 (dlouhometrážní) a dostalo mě to. Upoutávka je zajímavá, ale daleko zajímavější byl tento kraťas. Hudba, animace i samotný děj se mi dost líbily. Má to takovou pochmurnou atmosféru, která se u animáků často nevidí, jelikož málokdy se s nimi cílí jen na dospělejší publikum. Toto je filmík, který rozhodně cílí na dospělé publikum a autor si ho určitě natočil hlavně pro sebe a určitě nečekal, že dostane příležitost ho rozšíšit na dlouhometrážní stopáž a dostat na plátna kin. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama