Reklama

Reklama

9

Krátkometrážní / Animovaný / Fantasy / Thriller
USA, 2005, 11 min

Režie:

Shane Acker

Obsahy(1)

Hadrový paňác poměří síly s monstrem, které vysává duše jeho soukmenovců. (havLord)

Recenze (156)

2men 

všechny recenze uživatele

Graficky perfektně odvedená práce. V animáku je cítit výrazný symbolismus číslice 9. Atmosféra je do těch 9íti minut nacpaná k prasknutí. Zvukový doprovod skvěle dotváří ponurou atmosféru. Fandím postapo, depresivním filmům a beru tento minifilm jako dobrý protipól k animovaným komediím jako Shrek, Ice Age apod. Tvůrci přeji štěstí při vytváření budoucích, celovečerního filmu s hadrovým panákem v hlavní roli. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tvůrci nedokázali úplně zachovat v celovečerní verzi zdejší temnou atmosféru. Jinak platí to, co u dlouhé verze a to především zajímavý a originální námět. Díky své délce a celkovému ději působí tenhle kraťas dost nekompletně, ale to se dalo čekat. Jsem jenom rád, že dostal Shane Acker díky tomuhle dílku šanci a mohl natočit celovečerák na jeho motivy. ()

Reklama

T-pack 

všechny recenze uživatele

Jako studentská práce vystupuje z řady akorát perfektně. Tomuhle animáku vytvořeném prakticky jediným mužem chybí už jen nějaká silnější zápletka a/nebo ohromující nápad. Bohužel je na kraťasu vidět, že je to dílo studenta a tak sledujeme, kterak se začínající tvůrce spíše rozkoukává a zkouší, co se z toho dá vytáhnout. Ale vytáhl toho hodně. Svojí vizí i v těch deseti minutách ukázal, že roli režiséra zvládne akorát. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Na celovečerák jsem se těšil, ale po něm jsem se necítil zcela uspokojen. Po shlédnutí tohoto původního snímku ano. Pikantní je, že mi při dívání se koukala přes rameno manželka a na závěr poznamenala: „to je zajímavý, tam bylo všechno co v tom filmu, ale bylo to krátký“. To je přesně ono. Totálně hutný příběh. A ty němé emoce... výtečná podívaná. ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že ja moc pre krátko metráž nie som, ale toto ma dostalo. V krátkom obrazovom slede udalostí som sa dozvedel viac ako v niektorých 3 hodinových filmoch. Hudba bola trefná a aj bez dialógov som pochopil čo ktoré postavy trápi. Akurát koniec je pre mňa záhadou. Dúfam, že to film objasní lepšie. No toto dielo ja považujem najmä za predvedenie technického umu tvorcov a prvotného zasadenia príbehu do určitého času a miesta, z ktorého neskôr bude shane ťažiť pri celovečernom filme. Teším sa aj na ten! film nehodnotím percentami, lebo sa nejedná o plnohodnotný film.-% ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama