Reklama

Reklama

9

Krátkometrážní / Animovaný / Fantasy / Thriller
USA, 2005, 11 min

Režie:

Shane Acker

Obsahy(1)

Hadrový paňác poměří síly s monstrem, které vysává duše jeho soukmenovců. (havLord)

Recenze (156)

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Nemám moc rád tyhle postapokalyptické filmy, s depresivní, nehezkou grafikou (nebo exteriéry - v případě hraných) a to se na mém hodnocení podepisuje. Grafika teda nebyla po technické stránce udělána špatně, ale zkrátka se mi nelíbila. Stejně tak mne příliš nezaujal ani příběh. Jak jsem psal na začátku, nemám tehle žánr ve filmu moc rád, ačkoliv ve hrách (např. Fallout) mi to vlastně nevadí... Zajímavé... Každopádně, zde dávám jen 2*. (A nesedí mi zde na csfd.cz teda to "krátkometrážní" - dle galerie se jednalo o film, který popisuji, ale měl teda něco přes hodinu. Holt asi se někde stala chybka...) ()

2men 

všechny recenze uživatele

Graficky perfektně odvedená práce. V animáku je cítit výrazný symbolismus číslice 9. Atmosféra je do těch 9íti minut nacpaná k prasknutí. Zvukový doprovod skvěle dotváří ponurou atmosféru. Fandím postapo, depresivním filmům a beru tento minifilm jako dobrý protipól k animovaným komediím jako Shrek, Ice Age apod. Tvůrci přeji štěstí při vytváření budoucích, celovečerního filmu s hadrovým panákem v hlavní roli. ()

Reklama

fmash 

všechny recenze uživatele

Na celovečerák jsem se těšil, ale po něm jsem se necítil zcela uspokojen. Po shlédnutí tohoto původního snímku ano. Pikantní je, že mi při dívání se koukala přes rameno manželka a na závěr poznamenala: „to je zajímavý, tam bylo všechno co v tom filmu, ale bylo to krátký“. To je přesně ono. Totálně hutný příběh. A ty němé emoce... výtečná podívaná. ()

DISHOA 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem ovlivněn ne zrovna vydařeným celovečerním filmem a proto nedokážu ocenit originalitu toho dílka. Přestože jsem se snažil vžít do atmosféry, film, který všechno vysvětluje, mi v tom zabránil a nijak jsem si to neužil. A jak Devítka zjistil, jak vyzrát nad tím robotem asi nepochopím.. potřeboval by si minimálně omrknout situaci, což neudělal. Nevidět film, hvězda navíc. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Shane Acker naplnil svůj kraťas 9 tajemnou atmosférou, krásnou vizuální stránkou a velice podařeným hudebním doprovodem a ozvučením. Bohužel zapoměl na silnější příběh, který zde silně chybí(přeci jen 11minut je 11minut). Doufám, že v celovečerní stopáži bude i pořádný děj, jelikož bez něj opravdový film nikdy nebude dobrým a to co lze krátkometrážním filmům odpustit, tak u celovečerního již ne!!!! ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama