Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh učitelky angličtiny a její studentky se odehrává na střední soukromé katolické škole. Annabelle, rebelantská dcera senátorky, si hned po nástupu proti sobě postaví celé vedení. A je to právě Simonne, která má čas s ní mluvit a pomáhá jí najít cestu. Zpočátku se zdá, že obě postavy jsou natolik povahově rozdílné, že je téměř nemožné aby k sobě našly cestu. Dravá a přímočará Annabelle má jasno ve své orientaci, přesně ví co chce a také si za tím jde. A citlivá a přemýšlivá Simonne, která si až příliš jasně a zodpovědně uvědomuje případné důsledky, včetně všech nepřijatelných okolností (pomineme-li stejnost pohlaví a naprosté tabu vztahu učitel-student, pak je tu ještě nezletilost Annabelle). A tak dělá vše proto, aby tento vztah udržela ve společensky přijatelné rovině. (RUDEBOY84)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Fabrinka 

všechny recenze uživatele

Film s perfektnou tematikou, skončil podivným spôsobom... Postava Simonne takmer dokonalá,stále púta pozornosť, no naopak Annabelle robí všetko, aby mi skazila zážitok z filmu. Možno ak by za hlavnú predstaviteľku bola dosadená nejaká iná sympatická herečka...Láska medzi profesorkou a žiačkou je silné,skutočné téma, ktoré sa v tomto filme bohužiaľ nerozvinulo ďalej. 3/5 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Prosím, pěkně prosím, nešlo by jednou natočit film, kde jsou lesby bez citací všerůzných básní, básniček, nebo jinejch poesií? Nebo mi tam unikjá nějakej skrytej odkaz ku Sapfó? Od filmu jsem dostal to co jsem čekal - solidně napsané ženské postavy, což je, upřímně, ve filmech vcelku nedostatkový zboží a jedno z mála míst, kde jejich zvýšený výskyt očekávám jsou právě filmy s lesbickou tématikou, a to i přes celkem reálnou šanci, že se z filmu vyklube totální, klišovitá, tupá zhovadilost jako třeba tuto .Tady se naštěstí podařilo vyrovnat jak stránku charakterů (obě hlavní protagonistky jsou navíc sympatické), tak stránku romantickou do vyváženého mixu, kterému pomáhá nevelká stopáž, díky které jednoduchý děj nestihne nudit. Ale stejně si myslím, že co se, mnou bůh ví proč oblíbených, filmů z ranku Lesbičky & Internátní škola týče, nic v mejch očích nepřekoná Craks . ()

Reklama

Wally 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný film, který si nebere servítky a ukazuje jak i na takové církevní škole kvete láska formou holka-holka. Velice dobře je na tomto filmu vykreslena atmosféra...celou dobu cítíte to napětí mezi hlavními hrdinkami filmu a ono pořád nic, ale to napětí by se dalo krájet a přitom je vykresleno strašně příjemně a řekl bych až křehce. Škoda konce, který byl strašně rychle ustřihnut, ale možná to je i dobře...než aby režisér zabředl do nějakých přiblblých klišé scén. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Moje heterosexuální obavy ze snímku se odporoučely během několika prvních minut a to díky něžné hudbě a kouzelné kameře. Annabelle mi sedla, kuře, co se ještě nevylíhlo a snaží se vyprostit ze skořápky, je prostě pomilování hodné. Mateřský instinkt mě celou dobu nabádal ke shovívavosti a porozumění. A křehká, vnímavá, introvertní Simonne, která svádí vnitřní boj, svázaná výchovou a vírou, mi byla víc než blízká. Lásce se poroučet nedá a smete vše, co jí stojí v cestě, včetně zúčastněných. Pro mě – zcela překvapivě – nádherný filmový zážitek. Challenge Tour Special, červen 2015. ()

TerezD 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděla něco tak nepřesvědčivě zahraného, obě hlavní představitelky byly už od pohledu nesympatické. Celkové podání námětu působilo ploše, bez emocí. Potencionálně dobré téma zakázané lásky ve výsledku působilo jako kýč s mnoha hluchými místy. Aspoň délka filmu byla snesitelná, kdyby měl snímek o 30 minut navíc, tak zaspím. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy si jde Annabelle pro kytaru, aby na plese zazpívala píseň, můžeme v jejím pokoji zahlédnout plakát se skupinou, která tuto píseň ve skutečnosti složila. (HellFire)
  • Erin Kelly si režisérka Katherine Brooks vybrala náhodně v obecenstvu na divadelním představení a spolu začali pracovat na scénáři, což jim zabralo tři roky. Diane Gaidry byla do role dosazena tři dny před začátekm natáčení. (HellFire)

Reklama

Reklama