Reklama

Reklama

Vášeň a cit

  • Velká Británie Becoming Jane (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Vášnivý milostný příběh o skutečném setkání mladé Jane Austenové a Toma Lefroye, který pravděpodobně inspiroval její největší romány. Roku 1795 byl pro mladou anglickou dámu hlavním životním cílem sňatek s bohatým mužem. Jane Austen (Anne Hathaway) však věří na lásku. Ve svých 20-ti letech se konečně setkává s temperamentním mladým Irem Tomem Lefroyem (James McAvoy). Jeho intelekt a opovážlivost ji naprosto uchvátí a Jane brzy nemyslí na nic jiného, než na Toma. Může si ale dovolit odmítnout nabídku k sňatku s vnukem Lady Gresham (Maggie Smith), vzepřít se autoritě svých rodičů a uprchnout před sociálními konvencemi? Díky filmu Becoming Jane můžeme zjistit, že mezi Rozumem a citem a Pýchou a předsudkem se odehrál opravdový životní příběh… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (230)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem doufal, že by film o Jane Austenové nemusel nutně být takový, jako jsou její knížky. A s tím, že někde musela čerpat inspiraci jsem samozřejmě počítal. Takhle to ale po shlédnutí tohoto filmu vyznělo, jak kdyby byla Jane absolutně nevýrazná husopaska, kterou ze spárů šedi, nudy a britské útlocitnosti vymanil udatný junák James McAvoy, který se nebránil vzpupným myšlenkám a tudíž se z Jane snažil udělat děvku. Marně. Jane Austen bude totiž vždycky světice. A plus k tomu je fakt, že Anne Hathaway ji příště už nesmí nikdy hrát. ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Ale no tak lidi, vždyť je to šťavnaté, sexy, hravé a vtipná. Dobře v závěru se trochu přitlačí na pilu, ale nejedná se o žádná patosoidní klišé. James McAvoy hned od začátku a vlastně hlavně na začátku naprosto neodolatelný. Ono tomu trošku ubírá, že dráždivost první poloviny po společném vyznání lásky tak trochu opadne a už se jede na vážno. Nicméně já jsem spokojena. Jo, a málem bych zapomněla, Joe Anderson je tu neskutečně sexy :) ()

Reklama

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Ale lidi, vždyť tady vůbec nejde o nějaké vykrádání Pýchy a předsudku. Jistěže to tvůrce nejspíš napadlo natočit kvůli Pýše, která měla velký úspěch, ale v tomhle filmu přece jde o to pokusit se říct, proč Pýcha a předsudek vznikla, proč je taková jaká je a proč končí šťastně. Když porovnáme jednotlivá díla Jane Austen, zjistíme, že mají velmi podobné prvky... ale řekl by snad někdo, že vykrádají sama sebe? Na tomhle filmu jsem neviděla žádnou chybu (možná je to i tím, že jsem na něj měla enormní náladu). Anne Hathaway mi nepřišla ani mdlá ani unylá, jen přemýšlivá. James McAvoy byl naprosto dokonalý. Výběr ostatních herců také vynikající. Pěkná byla i hudba. Zkrátka tohle byl (téměř) skutečný příběh výjimečné spisovatelky, která žila v době, kdy si musela těžce razit cestu a byla považována přinejmenším za divnou. Mě prostě tenhle film pohladil po duši a opravdu se mi líbil. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

55 % - Všechny Rozumy a city, Pýchy a předsudky tady splývají dohromady. Je to natočené rutinně a celkem nic nového se nekoná. Leckterá ženská duše (neříkám ovšem, že každá) bude zřejmě toto velebit i tak, já jsem v tom ovšem nenašel nic nadprůměrného. Klasická kostýmní romantika, značně odosobněná, značně kopírující své předchůdce. Anne Hathaway? Mizérie... :-( ()

Terez.S 

všechny recenze uživatele

ještě před tím, než jsem film viděla, říkala jsem si, že to budou u mě aslespoň 4 hvězdičky, protože v něm hraje Anne Hathaway, která je mi sympatická, James McAvoy, který je velmi charismatický a má talent a navíc je film o životě Jane Austen. Jenže .. Becoming Jane postrádal lehkost a svižnost, kterou má můj oblíbený film Pride and Prejudice, navíc to byla z části jen ne úplně povedená kopie již zmíněného filmu .. škoda, námět byl výborný! Tak snad přístě. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Poslední film Iana Richardsona. (Karlos80)
  • Ve scéně, kdy jsou Jane (Anne Hathaway) s Tomem (James McAvoy) na návštěvě u soudce, začne Jane pracovat na románu "Pýcha a předsudek". Na záběru, kde Jane usedá ke psacímu stolu, prosvítá herečce přes noční košili spodní prádlo, které se tehdy ještě nenosilo. (MissSimm)
  • Události ve filmu jsou datovány kolem roku 1795. (AIMÉE)

Související novinky

Režisér To a drákulovský prequel

Režisér To a drákulovský prequel

09.09.2017

Trend filmů o spisovatelích, kteří v podstatě zažívají svůj vlastní román, ještě neskončil. Možná si pamatujete romanci Vášeň a cit s Jane Austen nebo Havrana s Edgarem Allanem Poem, no a teď se… (více)

Reklama

Reklama