Reklama

Reklama

Vášeň a cit

  • Velká Británie Becoming Jane (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vášnivý milostný příběh o skutečném setkání mladé Jane Austenové a Toma Lefroye, který pravděpodobně inspiroval její největší romány. Roku 1795 byl pro mladou anglickou dámu hlavním životním cílem sňatek s bohatým mužem. Jane Austen (Anne Hathaway) však věří na lásku. Ve svých 20-ti letech se konečně setkává s temperamentním mladým Irem Tomem Lefroyem (James McAvoy). Jeho intelekt a opovážlivost ji naprosto uchvátí a Jane brzy nemyslí na nic jiného, než na Toma. Může si ale dovolit odmítnout nabídku k sňatku s vnukem Lady Gresham (Maggie Smith), vzepřít se autoritě svých rodičů a uprchnout před sociálními konvencemi? Díky filmu Becoming Jane můžeme zjistit, že mezi Rozumem a citem a Pýchou a předsudkem se odehrál opravdový životní příběh… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (230)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Vášeň a cit. To bylo právě to, co mi ve filmu chybělo. Vůbec jsem necítil tu vibraci mezi oběma protagonisty filmu. Takže jsem jim jejich hraní moc nevěřil. Hlavně McAvoyovi. Film má ale některé silné pasáže, které mne zaujaly. Hlavně silný konec filmu. Napodruhé bych se ale na film už asi nepodíval, hlavně díky dlouhé stopáži. ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Vlastně žádné velké překvápko. Já a Jane Austenová bychom si asi moc do oka nepadly. Když sem psal o Kieře Knightley jako o typické herečce pro tyto filmy, tak McAvoy je taky často do nich obsazován, ne o všem s takovým úspěchem, aspoň pro mě. Anne Hattaway hrála docela dobře, ale přijde mi až moc studená, což snímku nikdy nepřidá. Jinak typický obrázek té doby, kdy svatba s bohatým manželem byla vším pro ženy a pýcha s předsudky sídlily v hlavě každého. ()

Reklama

lilina133 

všechny recenze uživatele

Ako čítam väčšinou kritiky na tento filmík, je mi to aj trošku ľúto, lebo až toľko kritiky si zase nezaslúži...Možno práve preto, že mám veľmi rada romantické filmy z dôb dávno minulých:))BECOMING JANE na jednej strane môžme porovnávať so skvelými adaptáciami románov, avšak ja to pokladám za zbytočné, lebo (ako to už niekto vo svojom komentári spomenul), tento film neadaptoval ďalšiu z jej kníh, ale rozpráva o jej živote...Anne Hathaway herecky pokrivkáva za svojim kolegom Jamesom McAvoyom, (tohto herca si začínam po vynikajúcich filmoch LAST KING OF SCOTLAND a ATONEMENT všímať čím ďalej tým viac, lebo má v sebe obrovský potenciál...) ktorého Tom Lefroy je neskutočne charizmatický a Jane sa nie je čo čudovať, že sa do neho zaľúbila:-)) Netypický koniec je takou drobnou čerešničkou, ktorá film dokonale odkláňa od Austenovej románov, ktoré sa vždy končia svatbou hlavnej hrdinky... ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Naprosto čisté, dojemné, přirozené... Chvíli sem se jen tak pousmívala, jindy mi to přišlo opravdu smutné, plné emocí. Jindy hrozně dokonalé, jak je to výstižně napsané, takže sem se pokoušela se do toho vcítit... Protože si myslím, že to bylo vážně dobře zahrané. Jak bych to řekla, bylo to prostě AUSTENOVSKÉ a rozhodně mě to nezklamalo ! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

McAvoy vynikajúci ako vždy, ale hlavne Anne Hathaway bola úžasnou Jane Austenovou. Myslím, že hlavne vizáž jej urobili dokonale a vlastne jej dali šmrnc oproti originálu. Keď sa pozriete na obrazy Austenovej, tam tá iskra nie je, Hathaway teda dala spisovateľke ten punc hviezdy. A to nie som vôbec fanúšik tejto herečky. Inak je film presne ako jej doba a jej knihy, čiže viktoriánsky nudné, o láske a sklamaní. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Poslední film Iana Richardsona. (Karlos80)
  • Většina filmu se točila v Irsku. Jenom dva záběry jsou z Anglie. (duklak2)
  • Ve scéně, kdy jsou Jane (Anne Hathaway) s Tomem (James McAvoy) na návštěvě u soudce, začne Jane pracovat na románu "Pýcha a předsudek". Na záběru, kde Jane usedá ke psacímu stolu, prosvítá herečce přes noční košili spodní prádlo, které se tehdy ještě nenosilo. (MissSimm)

Související novinky

Režisér To a drákulovský prequel

Režisér To a drákulovský prequel

09.09.2017

Trend filmů o spisovatelích, kteří v podstatě zažívají svůj vlastní román, ještě neskončil. Možná si pamatujete romanci Vášeň a cit s Jane Austen nebo Havrana s Edgarem Allanem Poem, no a teď se… (více)

Reklama

Reklama