Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason (Mark Webber) pracuje ťažko deň čo deň na benzínovej pumpu za mizerný plat. Po večeroch pomáha svojmu senilnému priateľovi Gusovi (Harry Dean Stanton) v jeho kine premietať staré klasické filmy. Musí sa tiež starať o mamu, pretože jeho otec spáchal samovraždu a nič, okrem darčeka pre syna, ktorý sa Jason obáva otvoriť, po sebe nezanechal. Jeho život plný ťažkej práce a márneho snaženia o platenie účtov sa zmení, keď jedného dňa stretne v kine zvláštnu a záhadnú Frances (Zooey Deschanel). Pomáhajú si v ťažkých chvíľach života, ktorým sa snažia prepletať. Sú si oporou, zbližujú sa, stávajú sa z nich spriaznené duše. Ale veci nemusia byť také, ako sa zdajú. (Resty)

(více)

Recenze (40)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Sledovat Jasona (lehce uvěřitelný, výborný Mark Webber) s poruchou imunitního systému není nic pocitově příjemného, uzavřený mladík má smutek vepsaný v očích a vůbec v celém svém vzezření. Všudypřítomný mráz, chudoba, nezaplacené účty, odpojení elektřiny, starý Gus... Nicméně je to o životě a ze života. "Jde o cestu vpřed a o cestu za námi. Jde o první a poslední krůček, a o každý jeden mezi tím.." P.S. Kdo tento snímek zařadil mezi komedie, nechť se dlouho smaží na slunci nechráněn. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Dneska už se dává nálepka "komedie" opravdu pomalu na všechno. A zvlášt' v tomto dramatu je to označení dost mimo mísu, protože jestli má někdo dost depresivní život, tak je to hlavní hrdina Jason. Nejenom, že tvrdne v maloměstě, kde pracuje na benzínce a doma, kde žije s matkou jim opojili elektřinu, protože nemá peníze, ale navrch k tomu všemu potkává skoro samé divné magory. Tak mi to alespoń připadalo a obdivuji Jasona, že dokázal při tom všem zůstat vcelku normálním, sympatickým člověkem, který si ještě našel čas pomáhat starému nemocnému člověku s provozem kina. A je především zásluhou výborného Marka Webbera, že mně film vtáhnul do děje, naproti tomu ale nesdílím nadšení z výkonu Zooey Deschanel, přijde mi, že hraje pořád tu samou postavu dokola, navíc scény s ní mi přišly z celého snímku nejméně zajímavé, naštěstí jich zas nebylo tolik. A závěr mně docela překvapil. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

The Good Life je přesně typ filmů, které mi sedí. Krásný film plný melancholie, výborné práce s atmosférou a skvělých dialogů o životě a ze života. Představitel hlavní role Mark Webber spolu s výbornou a tajemnou Zooey Deschanel, na jejichž výkonech a charismatu film stojí a padá, zvládli své úlohy na jedničku, totéž platí i o Harrymu Deanu Stantonovi a všech ostatních. Pravděpodobně ne každému sedne pochmurný a pomalý styl vyprávění, ale sám za sebe tvrdím, že tak výborné poselství o tom, že život v sobě obsahuje mnohem cennější hodnoty než hmotné statky, a to i přesto, že se s námi vůbec nemazlí, jsem dlouho neviděl. Skvělá práce od scénáře, přes režii, vynikající kameru a hudbu až po herce. 90% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

To že úplne všetky postavy v tomto filme musia byt nejakym sposobom divne ma strasne iritovalo a uplne to narusilo taku tu civilnu a pohodovu atmosferu aku zvyknu tieto pomalé drámy mať. Vďaka tomu sa autorom vôbec nepodarilo ma vtiahnut do deja a už po chvíli som mal chuť film vypnúť. Pritom pri kvalitných filmoch tohto typu si obyčajne prajem, aby aj napriek pomalému tempu, trvali dlhšie. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Depresívne ladený pozitívne motivujúci, ale nič viac. Nudné to rozhodne nebolo len som akosi čakala trochu razantnejší záver, možno trochu hlbšiu myšlienku než len výstrel do prázdna. Jediné čo musím vyzdvihnúť je monológ o civilizácii a nezmyselnosti ľudského konania od Chaplina, ktorý však obyčajný divák, nevidiaci si ani na špičku nosa, skoro nezaregistruje, nie že by ešte dumal nad jeho hĺbkou a pravdivosťou. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama