Reklama

Reklama

Vysokoškolský profesor Dr. Jack Gramm, který zároveň pracuje jako forenzní psychiatr FBI, dostane ultimátum – zbývá mu 88 minut života. Aby se zachránil, musí Jack použít všechny své dovednosti a zkušenosti, aby zúžil okruh možných podezřelých, mezi něž patří nespokojení studenti, opuštěná milenka i sériový vrah, který sedí v cele smrti. Jack Gramm založil celou svou kariéru na spolehlivém „určování“ povah lidí a faktorů rizik. Svoje expertní osvědčení získal díky případu sériového vraha Jona Forstera a nyní, s pocitem zadostiučinění, čeká na Forsterovu popravu. Ale když se začnou objevovat další podobné vraždy, musí Jack obhájit, že Forster je skutečně vinen, jak celou dobu tvrdil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem se taky nechala unést zdejším mizerným hodnocením a váhala tak nad kvalitou filmu. Blbé, že jsem to věděla předem a to moje hodnocení muselo ovlivnit. O tom taky je krásná a složitá věda jménem Psychologie. Ale protože s ní sympatizuji podobně jako s velkým Alem, nač nějaké pochyby. Scénář opravdu za moc nestojí, už v aule bylo jasné, že je to někdo ze studentů. A v garážích u zraněné Lauren červíček silně zahlodal... No nic, hra o čas měla grády a co víc si přát, než si užít šrotování v Jackově hlavě a s napětím čekat, jak se z toho osobnost jeho formátu dostane. Jen by mě docela zajímal názor na film od naší jediné forenzní psycholožky paní Čírtkové! ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

dostal 88 minut, aby si zachranil zivot. v celku chytlavy namet, kt. sa vynikajuco ujal avnet a len malokedy upusta z velmi rychleho tempa (vzdy sa nieco deje, vsetko je v pohybe). jednym velkym plusom tohto snimku je aj angazovanie al pacina, kt. vyzdvihol film do nadpriemeru, pretoze jeho charizmou a celkovym vystupovanim si kradne vsetku pozornost na seba. mozno trosku zamrzi zaver a vypointovanie, ale 1 a pol hodiny sa celkom dobre zabavite. 75% ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

K "profesorovi" Al Pacinovi bych chodil klidně i na přednášky z jaderné fyziky. Pokud čekáte megathriller jako z dílny Davida Finchera asi budete zklamáni, ale pokud chcete nenáročný, zajímavý, ale vydatný zákusek s porcí tajemství, určitě jste na správné adrese. I díky famóznímu Pacinovi se určitě nudit nebudete. Pointu jsem neuhodl, ale určité podezření jsem měl :) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Krimoška bez nějakých přehnaně okázalých sekvencí, kterou táhne tajemná zápletka, jež je sice trochu za vlasy přitažená, ale není nijak přehnaně překombinovaná a bavilo mě ji postupně odhalovat. Nepotěší levný look a místy, zejména v úvodu, amatérsky působící režie. Naopak překvapila mě řada známých (nejen) seriálových tváří, ač jejich herecké výkony leckdy trochu zaostávají. Ovšem Al Pacino to rozhodně táhne, tyhle role mu jdou. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně tuctový a odfláknutý thriller, ve kterém se Al Pacino snaží hrát o dvacet let mladšího borce s Porsche, luxusním condem a značkovými hadry. Není úplně nejhorší, ale bohužel ani jeho herecký talent neodmaže neskutečně nudnou zápletku a zle vypadající televizní feeling (především akce je tragická). Nechápu, co tu dělá tolik velkých jmen (Sobieski, Brenneman, Forsythe, Kara Unger). Podle formální stránky se šetřilo kde se dalo. Dost možná právě většina rozpočtu padla na herce. Nedobrá volba, protože nemají co hrát. A závěrečná pointa je předvídatelná na kilometry dopředu, stejně jako celý průběh filmu. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (9)

  • Premiéra měla být už v roce 2005, ale nakonec se posunula o dva roky. (Elisebah)
  • Když je osoba, která vyhrožuje Jackovi, poprvé ukázána do kamery, uplynulo 88 minut od začátku filmu. (liquido26)
  • Film se odehrává v Seattlu, ale natáčel se ve Vancouveru. Je to poznat v několika scénách - ve filmu se např. objeví prodejna z obchodního řetězce Shoppers Drug Mart, jedná se o kanadský obchodní řetězec. Ve filmu se také objeví v několika záběrech kanadské novinové deníky 24 Hours a Metro. Metro je sice distribuováno i v USA, ale pouze v New Yorku, Bostonu a Philadelphii, nikoliv v Seattlu. (liquido26)

Reklama

Reklama