Reklama

Reklama

Vysokoškolský profesor Dr. Jack Gramm, který zároveň pracuje jako forenzní psychiatr FBI, dostane ultimátum – zbývá mu 88 minut života. Aby se zachránil, musí Jack použít všechny své dovednosti a zkušenosti, aby zúžil okruh možných podezřelých, mezi něž patří nespokojení studenti, opuštěná milenka i sériový vrah, který sedí v cele smrti. Jack Gramm založil celou svou kariéru na spolehlivém „určování“ povah lidí a faktorů rizik. Svoje expertní osvědčení získal díky případu sériového vraha Jona Forstera a nyní, s pocitem zadostiučinění, čeká na Forsterovu popravu. Ale když se začnou objevovat další podobné vraždy, musí Jack obhájit, že Forster je skutečně vinen, jak celou dobu tvrdil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Výhoda scénáristů byla že mohli jako vraha označit kohokoliv a myslím že by to bylo i uvěřitelně neuvěřitelné. Takto tedy vybrali a ukázali. Mě totiž přišla podezřelá celá třída. Al Pacino hraje jakéhosi zasloužilého playboye na kterého se lepí všecky mladé holky v okolí. Akce minimum a když nastane např. výbuch auta, tak to vypadá jako v německém televizním filmu. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Když uhádnete kdo je vrah, hned po první desetiminutovce, něco není asi úplně v pořádku. Zajímavý námět v neskutečně nudném provedení, který se potácí od bodu A do bodu B mrtvolně bezkrevným způsobem, aby v závěrečném aktu předvedlo 88 minut solidní záblesk režisérova génia - zablikal a pak totálně zhasnul. Škoda Al Pacinova talentu. ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Al Pacino jako psychiatr a profesor na vysoké škole, kterému někdo zavolá, že zemře za 88 minut zahrál dobře, ale umí mnohem lépe. Leelee Sobieski jako jeho studentka, které od začátku nevěříte .... a máte proč. To vše v celkem slušném trilleru, které neuchvátí ani nezklame. Hudba ED SHEAMUR, (Wimbledon, Johny English). ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další rutinní thriller Jona Avneta, který udržuje divákovu pozornost jen díky standardně velice dobrému výkonu Ala Pacina, který nebyl skvělý jen proto, že mu to nedovoluje režie a scénář. Film běží docela rychle a idkyž má více než 88 minut diváka nenudí a to hlavně díky tomu, že se přavážnou část snímku pořád něco děje. Škoda podivné pointy, která patří do skupiny těch směšných a nepromyšlených. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Už jsem se smířil s tím, že některé věci zkrátka nepochopím. Např. kvantovou fyziku, proč je Twilight sága tak oblíbená nebo proč má tento film pouhých 60 %. Dobře, beru, není to žádný zázrak, ani po příběhově stránce a zřejmě ani po technické, ale mě to zabavilo. Pustil jsem si DVD okolo půlnoci s tím, že jsem chtěl oddychovku, která mě neuspí. A to se povedlo perfektně. Jako vždy skvělý Al Pacino zde opět táhne celý film kupředu a navíc mu věříte každé slovo, každý pohyb. Nebudu tu mluvit o předvídatelnosti filmu (ale hlavní záporáka jsem neodhadl, v průběhu filmu jsem měnil své typy co 5 minut) nicméně film mě zabavil, já se ani na chvíli nenudil a hlavně jsem neusnul. Netvrdím, že 88 minut je bezchybný snímek, jen říkám, že jsem si chyb nestihl všimnout. Takže za mě 90 %. P. S. A tohle je další případ, kdy mě fakt zajímá, kolik lidí zde hodnotí opravdu podle sebe a kolik podle ostatních, aby zapadli… ()

Galerie (76)

Zajímavosti (9)

  • Premiéra měla být už v roce 2005, ale nakonec se posunula o dva roky. (Elisebah)
  • Od chvíle, kdy se Jack Gramm poprvé dozví, že mu zbývá 88 minut života, zbývá do konce filmu 88 minut. (liquido26)

Reklama

Reklama