Reklama

Reklama

Vysokoškolský profesor Dr. Jack Gramm, který zároveň pracuje jako forenzní psychiatr FBI, dostane ultimátum – zbývá mu 88 minut života. Aby se zachránil, musí Jack použít všechny své dovednosti a zkušenosti, aby zúžil okruh možných podezřelých, mezi něž patří nespokojení studenti, opuštěná milenka i sériový vrah, který sedí v cele smrti. Jack Gramm založil celou svou kariéru na spolehlivém „určování“ povah lidí a faktorů rizik. Svoje expertní osvědčení získal díky případu sériového vraha Jona Forstera a nyní, s pocitem zadostiučinění, čeká na Forsterovu popravu. Ale když se začnou objevovat další podobné vraždy, musí Jack obhájit, že Forster je skutečně vinen, jak celou dobu tvrdil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další rutinní thriller Jona Avneta, který udržuje divákovu pozornost jen díky standardně velice dobrému výkonu Ala Pacina, který nebyl skvělý jen proto, že mu to nedovoluje režie a scénář. Film běží docela rychle a idkyž má více než 88 minut diváka nenudí a to hlavně díky tomu, že se přavážnou část snímku pořád něco děje. Škoda podivné pointy, která patří do skupiny těch směšných a nepromyšlených. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem se taky nechala unést zdejším mizerným hodnocením a váhala tak nad kvalitou filmu. Blbé, že jsem to věděla předem a to moje hodnocení muselo ovlivnit. O tom taky je krásná a složitá věda jménem Psychologie. Ale protože s ní sympatizuji podobně jako s velkým Alem, nač nějaké pochyby. Scénář opravdu za moc nestojí, už v aule bylo jasné, že je to někdo ze studentů. A v garážích u zraněné Lauren červíček silně zahlodal... No nic, hra o čas měla grády a co víc si přát, než si užít šrotování v Jackově hlavě a s napětím čekat, jak se z toho osobnost jeho formátu dostane. Jen by mě docela zajímal názor na film od naší jediné forenzní psycholožky paní Čírtkové! ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Právě jsem naskočil do jedoucího vlaku, který má jméno 24 HODIN s Kieferem Sutherlandem na palubě a přiznejme si to, 88 MINUT má hodně podobnou strukturu. Všechno nám před očima jede více méně "real-time". Problém tohohle snímku je určitě hlavně nedopilovaný scénář - což o to, námět je výborný jen ho trošku jinak sestavit. Avnetova režie je poměrně rutinní a nemá moc čím překvapit. Jediným zachráncem je jako vždy skvěle hrající Al Pacino, který si teď s oblibou vybírá hodně rozporuplné postavy (ani ne kladné ani ne záporné), vlastně mi dost připomněl detektiva z Nolanovy INSOMNIE. Každopádně za podívání 88 MINUT určitě stojí. Zvlášť pokud máte rádi napětí, akci, Al Pacina a pěkné ženské (casting odvedl skvělou práci ;). ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Al predvadi, ze hrat stale umi a tento talent mu uz nikdo neuzme, a to ani prumerne filmy do kterych nyni byva obsazovan. A mezi ne patri i 88 minut, film kteryzto se dost dlouho rozjzdi a co je nejhorsi - vlastne po celou dobu ani poradne nerozjede do nejakeho aspon prumerneho tempa. Krom par krvavych scen zde neni v podstate nic, co by podrazdilo nase smysly, ktere by v nas mohly vyvolat napeti, strach ci podobne adrenalin zvysujici emoce. Namet neni uplne nejhorsi, ale nudne vystaveny pribeh, nijak vyrazne hrajici herci krome Ala a jeho neustale otravne pipajici telefon strhavaji tento kousek do podprumeru. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdyby mně někdo vyhrožoval, že budu žít 88 minut, tak bych si v poklidu zalezl do sklepa, podíval bych se na film a za hoďku a půl bych vítězoslavně vylezl ven. Jenže Dr. Gramm reaguje na podněty, přijímá telefonní hovory a tak se není co divit, že je zadýchaný a neomylně směřuje tam, kam bych raději nechodil. Já jsem tedy rád, že se rozhodl věc řešit, protože mně ten film hodně bavil, ale já raději volím ten sklep, kde mobil nemá signál a zvonek či halekání zvenčí není slyšet. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (9)

  • V 22. minúte vychádza Jack Gramm (Al Pacino) autom z garáže a o minútu neskôr môžeme vidieť, že nejde rovnakým Porsche ako predtým - na aute sú iné elektróny. (mackobubu)

Reklama

Reklama