Reklama

Reklama

Rolling Stones

(koncert)
  • USA Shine a Light (více)
Trailer

Pohled režiséra Martina Scorseseho na největší rock'n'rollovou kapelu, na legendární Rolling Stones, kteří jsou spolu přes 45 let a stále fungují. Scorsese sestavil velice silný režijní tým z osob, z nichž mnoho obdrželo Oscary za svoji práci, a natáčel Stouny v Beacon Theater v New Yorku po dobu dvou dní, aby zachytil jejich syrovou sílu a přinesl divákům tento filmově/hudební zážitek. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Aquarius 

všechny recenze uživatele

Pár Scorseseovských srandičiek tam je, ako napr. cvaknutie fotoaparátu v telefóne, hrátky so strihom (Jager bez gitary urobí prudký pohyb presne v momente kedy začne hrať riff ďalšej skladby a v nasledujúcom zábere vidíme, že je to práve on kto ten riff hrá) a tiež veci, ktoré skutočne len tak v koncertných záznamoch nevidíte, ako keď záber na Richardsa spredu ako hádže trsátko do hľadiska nasledovaný záberom fanúšika ako ho chytá, ale to bohužiaľ nezachráni fakt, že príliš dlho je to len pekný záznam koncertu. Čo by nevadilo, ale ako nefanúšik Roling Stones som sa dosť často nudil. Niektoré piesne sa mi ale páčili. Asi najviac tá s černochom. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Skôr než dokument mi tento snímok pripadal ako záznam z koncertu obohatený o zopár (minulých i súčasných) rozhovorov s členmi kapely. K Stone-om mám neutrálny vzťah - ich hudba je fajn, ale nijako výnimočne ju nevyhľadávam - ich fanúšikovia si však pokojne môžu k môjmu hodnoteniu pričítať jednu hviezdičku a skalní fanúšikovia, ktorí by za ohorok cigarety Keitha Richardsa položili život, nech si pričítajú rovno dve. A keď už je reč o Richardsovi, tak musím povedať, že vďaka tomuto filmu som o ňom zistil to, že robí omnoho lepšiu show než Mick Jagger a hlavne, že v mladosti to bol fakt Jack Sparrow ako vyšitý. ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Skrze pravopidivný úvod, kdy ani není jasné, o čem to ten Scorsese žvaní a proč je jeden záběr černobílý a druhý barevný, se dostáváme k odpalu divadelní koncertní show, kterou v takovém nasazení (a v takovém věku) umí snad jen Stouni. Především tedy válcuje Jagger osobně a Scorsese stříhá do nekompromisního tempa úvodních tří vypalovaček jeden pěkný obrázek za druhým. Posléze velice trefně střílí i jednotlivá intermezza v podobě vykopaných rozhovorů z televizních archívů. Co si přát víc? Snad jen o trochu nižší rozlišení, aby se na velkém plátně ztratil již notně zhuntovaný kožní povrch hlavních aktérů. Občas to není pěkný pohled, ale co - dopadneme tak všichni. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrný koncertní záznam. Scorsese už rozhodně natočil lepší filmy, přesněji řečeno, všechno, co jsem od něj zatím viděl včetně těch hudebních, bylo lepší :-). Přestože jde o sestřih dvou koncertů, není to tak dokonalé, jak tu někdo píše (Jacka Whitea, Aguileru a Keithovy písně bych klidně vystřihl). Nejzajímavější na celém filmu je to, že Stones jsou asi jediná kapela, která i ve svých 150 letech dokáže nevypadat na koncertě ani na plátně trapně. Což je myslím povzbuzující zjištění pro všechny důchodce. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

dvě hodnocení. 1. po filmařský stránce jasná pětka (hvězd), jednička (podle, když by se to hodnotilo jako na vysvědčení). Že je Marty vynikajicí filmař ví každej, takže i tento portrét je bezchybnej a nelze mu nic vytknout. 2. Na druhý straně koukat dvě hodiny ty zmuchlaný tváře v detailech to je jen pro masochisty. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Dokument se natáčel v divadle Beacon v New Yorku po dobu pouhých 2 dní. (Olík)
  • Píseň „As Tears Go By“ údajně vznikla tak, že manažer Andrew Loog Oldham veden snahou donutit Rolling Stones komponovat, zavřel Jaggera s Richardsem do kuchyně a odmítal odemknout, dokud nesloží song. Dvojice ze sebe ke svému vlastnímu překvapení "dostala" tuto skladbu. (Jirka_Šč)
  • Martin Scorsese použil během natáčení koncertů dvanáct kamer. (Pepinec)

Reklama

Reklama