Reklama

Reklama

Metalocalypse

(seriál)
Animovaný / Komedie / Hudební
USA, (2006–2012), 13 h 22 min (Minutáž: 11–23 min)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(62)

Deathmetalová kapela Dethklok má hluboký vliv na své fanoušky, kteří berou její texty vážně a dělají vše, o čem zpívají. Úřady se obávají vlivu skupiny a snaží se ji zničit pochybnými prostředky. (HBO Max)

Recenze (102)

Fony 

všechny recenze uživatele

Nemáte rádi černočerný a brutálně smrtící humor? Nemáte rádi METAL a ani se v něm nevyznáte? Pak je tenhle seriál vaší nejhorší noční můrou (i když při té stopáži možná ne). Tohle je totiž ten nejmetalovější a nejbrutálnější seriál pod sluncem ;-) Přestože jsou některé díly trochu slabší, srdce mi radí dát plný počet, protože ostatní epizody nějaké to zaváhání bohatě vynahrazují. ()

Deftie 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ pozretých 15 dielov, ale je to, slovami Nathana brutaaaaaaaaaaal :D. Narážky na severský black metal je asi to najmenej, čo by som od amerických tvorcov čakala, skôr nejaký hardcore, ale toto ma dostalo, nefalšovaný death (melodeath, to je jedno), ktorý kypí z tohto seriálu je skvelý. Obľúbená postava je Toki, v 15. epizóde sa nám jasne ukázal ako klasický blackmetalový Nór (najmenej obľúbená je Murderface). Konečne seriál pre metalových fajnšmekrov, aj keď je mi ľúto, že si ho ostatní nemôžu tak vychutnať, prichádzajú o veľa. Paródia metalu od metalistov pre metalistov, splnený sen. ()

Reklama

Mandalorian 

všechny recenze uživatele

Musel jsem dát plnou palbu. Proč ? Jedná se o seriál určenej větším i menším příznivcům metalu. Vytaženej a napnutej do extrému, ale funguje dokonale. A nejen že v seriálu vznikla imaginární kapela - Dethklok skutečně existuje, má 3 alba a její hudba je fakt brutáln, temná a skvělá stejně jako videoklipy. Skvělé narážky na metalovou kulturu, názory, kapely, prostě na všechno. A pokud nejste metalista a nelíbí se vám to ? Tak se dívejte na Biebera, lamy ! Metaaaaal !! ()

Colour 

všechny recenze uživatele

Hudba je vynikajúca a (originálny) dabing geniálny, čo považujem za najväčšie a zároveň jediné plusy. Za pár dielov, ktoré som videla, som sa zasmiala veľmi málo. Väčšina vecí bola úsmevná, no to nestačí. Neustále omieľanie krvi, brutality, vraždy, smrti a ničenia neprišlo ani trochu vtipné. Akési Happy Tree Friends v metalovom prevedení. 50% ()

kuxik009 

všechny recenze uživatele

Jako metalista jsem měl prakticky povinost se na tento seriál podívat. Písně jsou skvělé, hodně se mi líbí zapojení slavných osobností do dabingu (Mark Hammil, Angela Gossow,...). I když je pravda, že některé epizody by si zasloužily poněkud lepší konec, a ne jen 10 vteřin před koncem to vyřešit nereálnou smrtí zloducha. Jinak to je ale vážně všechno promyšlené do detailů, hlavně děj posledních epizod. Už se nemůžu dočkat, až shlédnu The Doomstar Requiem. 4/5 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (43)

  • Tommy Blacha mluvil Williama Murderface původně tak, že si do úst vložil papírový ubrousek. Později se ale naučil imitovat jeho hlas i bez ubrousku. (liquido26)
  • Motivační řečník z epizody „Murdering Outside the Box“ paroduje na Steva Balmera z Microsoftu, který se podobně chová na prezentacích společnosti. (Corpsegrinder)
  • V seriálu se objeví hodně míst pojmenovaných po metalových kapelách - fast food Dimmu Burger, restaurace Burzum, obchod s nářadím Gorgoroth, potravinářství Finntroll, golfové hřiště a také obchod Marduk, škola Carpathian Forest High, nemocnice St. Necrophagist Hospital, bar Mastodon. V epizodě "The Metalocalypse Has Begun" hrají Dethklok polském zálivu Gulf of Danzig, pojmenovaném po zpěvákovi Glennu Danzigovi. (liquido26)

Reklama

Reklama