Reklama

Reklama

Živý v Joburgu

(festivalový název)
  • Česko Život v Joburgu (neoficiální název) (více)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Sci-Fi
Kanada, 2005, 6 min

Obsahy(1)

O rasové diskriminaci vesmírných vetřelců v Jihoafrické republice. Ostřejší bomba proti apartheidu. (Festival otrlého diváka)

Recenze (129)

Dimo 

všechny recenze uživatele

Zajímavý předkrm očekávaného celovečeráku. Samostatně ale moc neobstojí, nic moc mi neřekl, navíc jsem polovině ani nerozumněl. ()

yVANs 

všechny recenze uživatele

Především vynikající nápad. Odvaha se kterou se autor zhostí na první pohled nijak nezajímavého tématu je opravdu obdivuhodna. Vše naprosto autentické a v dnešní době, kdy svět vnímáme především skrze média, se člověk opravdu lehce dostane do situace, kdy uvěří že je to pravda. Minimálně stejně dobré jako následný celovečerák. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Priamy predchodca District 9. Vydarený kraťas. Má presne tú istú atmosféru, ako neskôr jeho celovečerný braček. Neill Blomkamp je fakt dobrý 3D animátor a režisér. BTW pri súčasnej migračnej kríze to ma ešte omnoho väčšiu váhu. Neuveriteľne trefné. A je tu sympaťák Sharlto Copley. Thumbs up. ()

umbjaz 

všechny recenze uživatele

že by lehčí (hodně těžká) předehra k District 9? :D no celkově je to prostě kvalita, jen je škoda, že postupem času a přílivem peněz se to Neillovi kazí. ()

seiffs 

všechny recenze uživatele

Perfektní hudba. Jde skutečne vidět, že Disctrict 9 byl natočen podle této předlohy. Blomkamp je fakt borec. Osobně se domnívám, že právě tvůrci jako je Blomkamp postupně zničí dosavadní monopol Holywoodu, který se velmi silně topí v tvůrčí krizi. Držím mu palce. ()

frmoll 

všechny recenze uživatele

Výborná střela proti rasismu, zajímavé předkračování k District 9, bohužel mnohdy řemeslně nedotáhnuté. ()

yaqwsx 

všechny recenze uživatele

Takové počátky District 9 - nemá hlavu a patu, dle mě moc laciné. Ale člověk si v tom může všimnout všech aspektů District 9 - tedy hlavně kamery. ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Je to smutný film o smutnej realite. Stačí, keď si namiesto "vesmírnych votrelcov" dosadíte niektorú z etnických menšín v Afrike, či, oveľa aktuálnejšie v Sýrii, a viete, že to, čo vidiíte nie je fikcia, nie je to varovanie z budúcnosti, ale damn reality. ()

Reklama

Reklama