Reklama

Reklama

Lámači kostí

  • Česko Hurá, lamači kostí jsou tady (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Wei Chung - mladík z Toi Shanu, je odsouzen za vraždu ke čtyřem letům žaláře. Je jen náhodou, že dostane celu s jednookým staříkem - mistrem bojových umění, kterého se ve vězení každý bojí. Wei Chung ho několikrát vyprovokuje k boji, čímž si u něj získá respekt. Starý mistr mu za to těsně před popravou svěří půlku dřevěného přívěsku. Na Wei Chungovi teď je, aby se dostal z vězení a našel tu druhou. Sám netuší, že druhá polovina se nachází velice blízko… (MJMilan)

(více)

Recenze (22)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

"Maximal pure kung-fu"!!! ... U tohoto filmu jednoznačně funguje značná nostalgie z dob VHS okopírovaných z Německa s českým monodabingem. Ale nejen tato nostalgie, ale celková kvalita snímku z něj dělá jeden z jasně nejlepších filmů svého subžánru. V podstatě 90% stopáže je jen kung-fu akce. Je to sice jen samé otloukání, všelijaké "parádičky", vychytávky než kontaktní souboje, ale pokud divák přistoupí na tuto hru, je to opravdu nářez. Všichni kaskadéři jsou v neuvěřitelné formě, některé souboje fakt berou dech, špičková kamera, prostředí, choreografie ... V rámci subžánru tomu nejde opravdu nic vytknout. Těžká konkurence Jackieho filmů ... Závěrečný souboj s týpkem s tyčí je neskutečné "peklo" !! ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Wei Chung je odsouzen do vězení na 4 roky za vraždu, kde se setká s jednookým mistrem kung fu. Ač s ním Wei vyvolává v jednom kuse potyčky, tak mu dá těsně před svou popravou onen mistr polovinu dřevěného přívěsku a poví, aby hledal druhou část. Po dějové stránce nejde jistě o nejobjevnější snímek, ale z pohledu naprosto úžasné choreografie, jenž je bez jakýchkoliv drátu, patří mezi to nejlepší, co kdy Shaw Brothers natočili! 100 % poznámka: Stroke of Death aka Monkey Kung Fu je zřejmě jedním z nejpodhodnocenějších akčních kung fu filmů vůbec. Velkou roli v tom hraje i fakt, že na IMDB je obrovská chyba v databázi, kdy je díky chybnému aka Monkey Fist Floating Snake a obrázku, které odkazují na jiný, velice průměrný film, zatímco herecké obsazení a režie odkazuje správně na film Chu long ma liu aka Monkey Kung Fu aka Stroke of Death. U nás byl film uveden pod titulem Hurá, lamači kostí jsou tady, tedy pod názvem vycházejícím z názvu německého; já sám jej viděl pod názvem Kniha kung fu. České titulky zde ()

hladass 

všechny recenze uživatele

V rámci kung-fu filmů jsou Lamači kostí naprostá špička... Kašlat na pitomý scénář, ten stejně nikoho u tohoto druhu filmu nezajímá, ale souboje, to už je jiná... Zvláště, když vyplňují minimálně osmdesát procent filmu... Bez drátů, s úžasnou choreografií a skvělých fyzických výkonů všech zúčastněných... Prostě pecka... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Bitek je spousta, ale většinou se jedná o viditelně secvičené kreace, které ani skutečné souboje příliš nepřipomínají.   Veselý pak není jen typický nescénář a neherci , ale opět mě rozesmál tzv. výcvik dle knihy, kde si ten či onen něco přečte, chvíli tančí na louce a je z něj mistr nad mistry.  Nejzajímavějším je pak až finální zúčtování s hlavním padouchem, na něhož de facto zafunguje zcela nestylový urputný styl gibona, tedy naprosto obyčejná nechoreografická pouliční mlata hlava nehlava.   Tady jsem se s ničím moc nesešel, dvě. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Už dávno som nevidel kung-fu s toľkými bitkami. Prakticky nonstop sa tam mlátia bez ohľadu na zámienku. S tou si starosti nerobia. A vlastne ani s nejakým dejom. Proste dvaja maníci zdrhnú z basy a každú chvíľu sa zapletú to bitky. Aj keby to malo megakvalitné bitky, tak film bez deja ma začne po pol hodine nudiť. Ale ani tie bitky ma dvakrát nenadchli. Pomalá fázovaná choreografia s množstvom akrobatických kúskov. Keď už si ja sťažujem na príliš veľa akrobacie, tak to je už čo povedať. Miestami to nevyzeralo ako bitky ale ako gymnastické cvičenie. Borci síce mali fantastickú kondičku, ale vôbec ma to nebavilo sledovať. Kto má rád oldschool bitky a nepotrebuje zápletku, tak bude spokojný. Mňa to sklamalo. 4/10. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Naozaj ide o kung fu balet, lebo pohybu a rôznych kreácií a figúr tu je strašne veľa, no úderov pomenej. Zvyčajne pripadá tak 30 sekúnd tanca bojovníkov na jeden úder. Až na záver sa dočkáme poriadnej mlátičky. Celkovo priemer ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, iba ďalšia hongonská komediálna groteska. A ten typ filmov, v ktorom si želáte, aby hlavného hrdinu strieskali čo najskôr a najbolestivejšie. Kung fu je opäť iba cirkusovo-predvádzacie, neefektívne a nelogické, síce z neho oči nebolia, ale mozog áno. Príbeh vyzerá, ako keby ho scenáristicky zbúchali za jeden deň a to, že ma vonkoncom nechytil, je ešte eufemizmus. Lepšiaci sa záver s bohatosťou kung fu súbojov (už aj s ožratým gibonom) už nemôže zvrátiť celkový podpriemerný dojem. A ten český názov Lámači kosti som nepochopil. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Skvělý film doslova nastřískaný bojovým uměním od začátku až do konce. Jeden z těch lepších Kung Fu filmů bez zbytečných triků. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Klasická kung-fu mlátička ze sedmdesátých, která s kung-fu jako vždy, nemá nic společného. Prostě se jen trhaně máchá rukama a nohama. Hlavní hrdina je ale sympaťák a tak mu to žeru. Pořád se tam něco děje a tak film nenudil. ()

haj 

všechny recenze uživatele

4,5* V dětství jednoznačně za 5*. Prakticky non-stop akce s naprosto vynikající choreografií, která v ničem nezaostává za filmy jako Drunken Master nebo Snake in the eagles shadow. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Vynikající choreografie akčních scén a dobře nasnímané souboje. Scénář nemá smysl řešit , ale v rámci žánru velice dobré. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Chlapík dostane vo väzení pol medailónu od jednookého santusáka s ktorým sa pobije a ten je nadšený jeho schopnosťami. Potom zdrhne aj so spoluväzňom ku ktorému je pripútaný a vydá sa hľadať druhú polovicu medailónu. O ten je samozrejme veľký záujem a tak sa naši hrdinovia budú musia furt mlátiť až z nich lietajú chlpy. A nielen s príslušníkmi klanu Čierneho Tigra ktorý prahnú po medailóne, ale v podstate s každým na koho narazia vrátane prostitútky ktorá za svoje pochybné erotické služby drzo požaduje peniaze ( a chudáka našeho hrdinu skope štýlom ktorý by som nazval "had na kolotoči" ). Skrátka, hodina a pol neustáleho kungfovania s maximálne trojminútovými pauzami. Súboje ustanú len v povinnej tréningovej sekvencii kde hrdinovia cvičia štýl Gibona podľa knihy ktorú našli v jaskyni pod koreňom. Samá akcia s choreografiou na dosť slušnej úrovni, ale ku koncu už mi to trochu liezlo na mozog. ()

Joll 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem miloval!! Dva kořeni hubenej a tlustší utečou z vězení a začnou se učit Kung fu styl podle knížky co jim dal ve vězené jeden jednookej.Vynikající zábava a finální souboj jich 2 proti mistrovy s holí je vynikající. Lamačí kostí Rulezz!!!Doufám, že si na tento film vzpomene víc lidí, jelikož tohle byl VHSkovej evergreen. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Klasický kung-fu film, ve kterém je téměř nulový příběh a jde vlastně jen o sled jednoho boje za druhým. Nicméně nutno říci, že zde jsou boje přeci jen nápaditější a lépe provedené, než u většiny jiných obdob. ()

shinbone 

všechny recenze uživatele

dobrý kung fu bitky, ale zpravidla jsou podložený nějakou stupidní slabou zápletkou, takže působí samoúčelně, jako exhibice v cirkusu. ()

Reklama

Reklama