Reklama

Reklama

Maraton lásky

  • Velká Británie Run, Fatboy, Run
Trailer 1

Každý má právo na lásku. I nenapravitelní pařezové, kteří v životě dokážou všechno tak akorát zpackat. V jejich případě je nutné umět si jen směrem ke štěstí pořádně popoběhnout.  Ve svém celovečerním režijním debutu se herec David Schwimmer, kterého české publikum zná především jako šarmantního potrhlíka Rosse ze seriálu Přátelé, vydal po stopách chlapíka, kterému byste možná ani nepodali ruku. Dennise nelze charakterizovat jinak než slovy nesympatická nula. Pracuje jako hlídač v obchodě s prádlem, je věčně plonk a neustále shání peníze na nájem. A co do charakteru je to vážně zvíře. Dokonce před pěti lety utekl své těhotné snoubence Libby od oltáře. Jenže ejhle, i u takového nevycválance se mohou objevit city. I přes to všechno co udělal, totiž Dennis pořád Libby miluje a pokouší se získat ji zpět. Nyní dokonce možná dostane šanci. Již brzy se ve městě poběží charitativní maraton, jehož se hodlá zúčastnit i Libbyin současný přítel, bohatý a přátelský Whit. A pokud by Dennis Whita porazil, možná by si Libby mohla uvědomit, kdo je pro ni ten pravý. Obtloustlý Dennis proto zahodí lahve i cigarety a začíná se svéráznou přípravou na vrcholný sportovní výkon. Že by i takhle mohla vypadat cesta ke štěstí? Kdo ví, každopádně Dennis to v této americké romantické komedii rozhodně zkusí. Svoji hereckou tvář mu propůjčil neodolatelně nepřitažlivý Simon Pegg. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (278)

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie o týpkovi který utekl své snoubence před oltářem a po pěti letech se jí pokusí získat zpátky pomocí uběhnutí maratonu. Celkový příběh a i některá klišé dávají tak trochu pocit že se bude jednat o typickou průměrnou komedii, no to by ale nesměla být britská. Jelikož právě britský humor spolu se Simonem Peggem vytahují tento film z řad průměru a nabízí tak poměrně hravou legraci i s typicky méně uhlazeným britským feelem. Ještě ale musím vzpomenout skvělého Dylana Morana který přeci jen ten film spolu s Peggem silně táhne. Takže ve výsledku je to příjemná a hravá komedie která mi sedla a i hezky zahřála u srdíčka. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Slušná komedie jak vystřižená ze života a výtečně zahraná po právu komikem Simonem Peggem, až na pár nechutných perverzních scén, které můj celkový dojem zkazily a sundaly úroveň kvality filmu daného žánru o dvě příčky v rozsahu maratónského běhu. Zřejmě tím hoši ušatí mířili k jiné cílové skupině, nicméně herecké seskupení a jejich společné úsilí zde mě nasměrovalo do upachtěného, ale zaslouženého finále. Tak tak, šáhnout si na pověstné dno je sakra nepříjemné, ale sakra čas od času potřebné. Jako na zavolanou! ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Mnozí z vás na tenhle film nadávají a to vcelku poprávu. Kromě toho, že není vtipný, je i blbý. ____ ALE: Metafora se zdí, která Dennisovi přehradí cestu jeho maratonského běhu se mi líbila. Jako zpředmětnění toho, co očekáváme od sportovních filmů, ten klišovitý moment, kdy outsiderský hrdina v sobě zlomí pochybnosti i slabost a překoná nepřekonatelné. To je Rocky a stovky dalších podobných figur. Dle jejich vzoru očekáváme naprosto nesmyslné výkony, protože nás stovky filmů přesvědčily, že je to možné. Že to dokonce tak musí být. ____ Matrice příběhu o vítězícím outsiderovi se nám tak vtiskla do mozku, že už ji nepovažujeme za něco mimořádného, ale dokonce za samozřejmost. Ve srovnání s filmem pak skutečnost ztrácí na lesku i autentičnosti. ____ A někdy zase skutečnost kopíruje film (viz. třeba anglický "letec" na lyžích, bosí afričtí běžci, plavci ze zemí, kde ani nemají bazén..,) Je to milé a potěší to outsidra v nás, ale v reálu téměř vždy vítězí favoriti, kočka skoro pokaždé chytne myš a chudou dívku si jen málokdy vezme princ. /25. 7. 11./ ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem asi očekával víc, než jsem ve skutečnosti dostal, nebo jsem možná spíše očekával něco trochu jiného, trochu vtipnějšího. Abych to vysvětlil, tahle komedie zase není tak špatná, jen bohužel není nějak příliš vtipná, což je vlastně asi nejslabší článek tohoto filmu. Spíše mi to přišlo jako nějaké násilné tlačení příběhu dopředu, aby to nakonec mohlo celé vyvrcholit bláznivým závěrem. Zkrátka jakoby ani tvůrci nevěděli, jak toho hlavního hrdinu do toho maratonu dotlačit, tak to tak nějak poslepovali do výsledku, který působí jako šitý horkou jehlou. Ale zatímco většina filmu je nudná, tak jakmile dojde na samotný maraton, tak film získává nejen na zajímavosti a atraktivnosti, ale především také na vtipnosti. Ale v tomto případě ani sebelepší závěr nemohl rozptýlit mé pochybnosti o kvalitách tohoto filmu. A na rovinu říkám, že nebýt velice pohodového Dylana Morana, kterého mám rád od dob serálu Black Books, tak bych asi uvažoval i o trochu nižším hodnocení. Nakonec tedy film vnímám jako neškodný průměr, který byl bez nějakých větších problémů koukatelný a u něhož nemám důvod ho svým hodnocením poslat do podprůměru. Takže nakonec tomuto filmu uděluji tři hvězdičky, které se mi vzhledem k výsledku jeví jako spravedlivé. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Pegga mám rád,ale tohle se Schwimmerovi opravdu moc nepovedlo.Americký humor se tady až křečovitě pere stím Britským.Pár vtipných momentů tam bylo,jenže je pan rejža totálně zabil tunami klišé a strašnejch žvástů,až se dopracoval k poblití hodné předvídatelnosti,ze které se nám při sledování s bratránkem udělalo hodně blbě a ty tuny chlastu,co sme do sebe natlačili den před,s tim neměli nic společného.Neskutečný průměr filmu,odpálkoval do nebe volající pad do náruče milované ženy...to sme se hodně nasmáli,ale asi ne tak,jak by si Pegg a Schwimmer přáli...smutně zabitý potenciál všech hereckých es...škoda 40%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Původní scénář počítal s maratonem v Los Angeles. Poté, co do filmu vstoupil tým britských producentů, se přesunul děj do Londýna. Práva na londýnský maraton však již dříve ukořistila jiná produkce, a tak museli filmaři uspořádat vlastní pod názvem „Nike River Run“. (Olík)
  • Režisér David Schwimmer si neodpustil malé cameo. Během maratonu sledujte chlápka s čepicí, který Peggovi strčí do ruky pivo. (Pumiiix)

Reklama

Reklama