Reklama

Reklama

Existuje život po životě? Můžeme obelstít svou smrt? Odpověď na tyto otázky zná Anna (Christina Ricci – Addamsova rodina, Zrůda), hlavní hrdinka tohoto záhrobního příběhu. Na cestě ze schůzky se svým milencem se zabije v autě. Navzdory všem fyzikálním zákonům se však znovu probudí, v prostorech pohřebního ústavu. Ocitne se v jiné realitě, někde mezi životem a smrtí. Seznámí se zde s jediným člověkem, který ji slyší, majitelem ústavu panem Deaconem (Liam Neeson – Star Wars, Letopisy Narnie). Je on bájným Cháronem, naším průvodcem do říše mrtvých? Nebo je to nakonec všechno úplně jinak? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (380)

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Moji oblubení herci Liam Neeson a Christina Ricci spolu v jednom filme,navyše s duchárskou témetikou...to bolo radosti a očakávania! Lenže aj sklamanie.Tomuto filmu chýba akákoľvek logika,divák si to pod ťarchou rôznych rozporuplných pocitov a nesúvislých myšlienok môze rovno hodiť a márne čaka,že mu niekto niečo vysvetlí.Pripadá mi to ako narýchlo zbúchaná scénaristická prvotina natočená povrchným režisérom,ktorému stačilo,že má pred kamerou veľké hviezdy. Ak mal byť toto pokus šokovať,tak vyšiel.Film ma skutoćne šokoval mnoźstvom protirećení, nezmyselných scén a dokola sa opakujúcich dialógov o ničom.Len z úcty k spomenutým hercom nedám nižšie hodnotenie. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Skutočne neviem ako to malo pôsobiť... avšak minimálne aj keď možno "originálne" no dosť hlúpe a nedomyslené... "spoiler" - 3 dni niekoho presviedčam o jeho smrti a on sa nezmôže na nič len na to, že dýcha!? wtf... čo tak pocit hladu, smädu... obvykle takéto súvislosti nehľadam aaa nevynarám postrehy tohto typu na povrch, ale tuna to bije do oči... buď som to nesprávne pochopil, alebo je to proste "nelogická" srajda so snaživými hercami a tradične skvelým Neesonom. 3-4/10 ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Mrtvá nevěsta Tima Burtona v laciném thrilleru, který nenabízí nic víc, než obnaženou Christinu Ricci a útočí tak na divákovy slabé stránky, kdy čím víc teče z hrdinčina odhaleného hrudníku krve, tím lépe. Ale jelikož jsem kategoricky odmítl odložit svůj mozek do skleničky vedle televize a nechal se primitivně bavit - dostal jsem po právu hloupou rutinní báchorku s nesympatickými a stupidně uvažujícími postavami, které si svůj osud zaslouží. Nemám rád tenhle druh filmu, kdy je hned po prvních deseti minutách jasné, kam se bude děj ubírat. Bez veškerého mystička a momentu překvapení s blížícím se koncem přichází na scénu šokující závěr, aby mohl zamaskovat výslednou plytkost, povrchnost a dějovou prázdnotu. A nebo, což je snad ještě horší - ukazuje hloupost středostavovského Američana dle hesla: jak lvové bijem o mříže. Děsivější, než Christina se srdcem na dlani. Neskutečná ztráta času. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Pointa mohla být podle mě lepší. Ale konečně po delší době měl Neeson roli, ve které opět ukázal, že když chce hrát, tak umí. Jeho postava má charizma a je zajímavá, nejednoznačná. Christinu Ricci nemusím, ale tady se mi líbila, stejně tak nápad filmu je docela originální. Long ve své typické roli upozazděného milence. Horor to není, ale záhadné, tajemné a napínavé to je krásně. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No tak já teda nevím, jestli nám film nabízí nějakou novou originální myšlenku, protože ti co mají již něco nakoukáno ví, že tomu tak není. I Bruce Willis nakonec zjistil, že smrt je pěkná děvka a Ricci to pozná taky. Zůstává však otázkou zda není lepší být mrtvý, pokud váš život stál za houby. Každý se bojí smrti, ale co když se nám skutečně uleví až k tomu dojde? Nikdo dodnes přesně neví, co se stane s duší poté, co opustí tělo. Skutečně však existuje? Tento snímek se nám pokouší nabídnout melodramatickou atmosféru, která však ne na každého zapůsobí. Na jednu stranu tu máme celkem slušný výkon Christiny Ricci, která i když je na place zcela nahá, dokáže přesvědčivě zahrát téměř cokoliv. Od dob Addams Family nám holka pěkně vyspěla a tak proč se o své přednosti nepodělit…Pravdou však je, že se tím snažili tvůrci jen zakrýt ostatní nedostatky, kterých je tu víc než dost. Mezi ně patří i slabé výkony ostatních herců. Snad jen Liam ještě trochu vyčníval z řady, ale moc jsem mu toho novodobého Chárona nežral. S přivřeným okem dám slabých 50%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Film bol natočený za 25 dní, na prelome novembra a decembra 2008. Premiéru mal však až v novembri 2009 kvôli bližšie neurčenej prestávke vedúceho strihu trvajúcej niekoľko mesiacov. (Abiosis)
  • Ve scéně, kdy Eliot (Liam Neeson) sundává oblečení z těla mrtvé Anny (Christina Ricci), má na sobě Anna punčochy, kdežto v dalším záběru punčochy chybí. (Bobik99)
  • Roli Paula chtěl hrát Wes Bentley, kterí si roli nezahrál kvůli protidrogové léčbě, kterou v té době absolvoval. (lucius789)

Související novinky

Liam Neeson je hrobník

Liam Neeson je hrobník

21.10.2008

To není narážka na aktuální akční oldschoolovku 96 hodin, v níž buldozer Liam také pošle pod hlínu pěkných pár parchantů. Funebráka v doslovním významu slova si zahraje v psychologickém hororu After… (více)

Reklama

Reklama