Reklama

Reklama

Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování v čase

  • Velká Británie Frequently Asked Questions About Time Travel
Trailer

VOD (1)

Když si ve sci-fi komedii z produkce HBO tři obyčejní muži dají večer v hospodě pár piv, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoliv výjimečného. Přesto však dojde k události, jež uvede do pohybu sérii výletů zpět i kupředu v čase...  Když do místního baru vstoupí tři úplně obyčejní muži, aby si večer dali pár piv, pokecali spolu a na chvíli zapomněli na svůj zcela průměrný život, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoli výjimečného. Ray (Chris O'Dowd) je pověstný svou posedlostí, týkající se cestování v čase, ale když se setká s Cassií (Anna Farisová), která prohlašuje, že je z budoucnosti, považuje to samozřejmě za žert. Toby (Marc Wootton) je posedlý filmem, a když uslyší Rayovu historku o ženě putující časem, předpokládá, že kamarád mu přihrál filmovou zápletku. A cynický Pete (Dean Lennox Kelly), který ničemu takovému nevěří, musí změnit názor, když náhodně nahlédne do budoucnosti baru, který je plný mrtvol a on je mezi nimi. Tato událost uvede do pohybu sérii náhodných výletů časem zpět i kupředu, v jejichž průběhu se tři hrdinové snaží najít pravidla pro cestování v čase a odhalit tajemství, kdo se je bude snažit zabít a proč... Sci-fi komedii z původní produkce HBO režíruje Gareth Carrivick. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

„Jestli ještě někdy budu mít šanci, budu se varovat.“ Já cestuju časem každý den do práce, takže je běžné, že občas potkám sám sebe a nevidím nic zvláštního na tom, že v tom nejsem sám. Nicméně trojice nadšenců, ztracená mezi budoucností, přítomností a záchodem, mne docela dost pobavila. Sice mi připomínalo spíše scénáristické cvičení než film, ale o zábavu postaráno bylo, tak to neřeším. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

..a být té noci, kdy to všechno začalo s tvůrci..... Je čas na cestování časem, nebo jen čas vystřízlivět? Myslíte, že cestování časem je vzrušující? Možná, ale to by jste museli bejt fanoušci cestování časem a ocenit tak, že vás navštíví nejkrásnější cestovatelka časem (možná by mohlo stačit i to, že si můžete dojít na záchod). V podstatě se (ale) jedná jen o povyk kvůli půlhodině v jediný restauraci. Jak (často) říkám: ,,v jednoduchosti je síla“! Je to kapku jinej film o cestování v čase. Kapku jiná sci-fi než jsme zvyklí. Neříkám, že je to geniální, ale vtipné, zajímavě udělané, bez nutnosti ,,babrat“ se v tom, jestli ,,motýl nebo rostlina nebo dotek“ – znáte to. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Vím, že Star Trek a Star Wars jsou rozdílné filmy. 2.) Zajímá mě, jak se bude cestovat časem za 150 let. 3.) Chci vědět všechno o cestování časem a bojím se na to zeptat. PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Po skvělém rozjezdu to brzy přestane být vtipné a nakonec je z toho jen nepovedená a přetažená epizoda z Červenýho trpaslíka, která vám navíc na žádné FAQ ohledně cestování časem odpověď nedá, ani se o to nepokouší. Prostě jen trio pošuků běhá sem a tam po hospodě. Rozhodně jsem podle názvu čekal nějaké promyšlenější a více nerdovské, až big beng theory rozbory časových paradoxů. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Miluji filmy o cestování v čase a tento mi velmi připomínal skvělý japonský film "Summer Time Machine Blues"... Bál jsem se, že samotné cestování v čase a celkový princip bude zprzněn nějakou nelogičností, či že to prostě celé bude špatně udělané, ale opak byl pravdou... Bylo to naprosto skvěle udělané, až jsem si, což miluji, musel v hlavě urovnávat, jak to vůbec je, kde nyní jsou atd... K tomu dobré herecké výkony (co také od Chrise O''Dowda jiného čekat, že), dobře natočené, svižně ubíhající, bavící a nenudící... Líbilo dost a určitě se k tomuto filmu s radostí vrátím... :) ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Britskej humor - co byste chtěli... Trošku Monnthypythonovské, ale ne ad absurdum...Nedejte se odradit začátkem. Možná se vám bude film chvíli zdát vážně divný, nesouvislý, absurdní, přesto vás nakonec chytí. A čím, ptáte se? Není to ničím jiným, jen tím, jaký je ten film divný, nesouvislý, absurdní a zábavný...Podivné, že? Britské... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Grafika úvodních titulků je cílenou parafrází na filmového Supermana. (curfew77)
  • Ve scéně, kdy Pete (Dean Lennox Kelly) vyjmenovává pravidla cestování v čase, řekne také „Nesmíš šlapat na motýly, čímž odkazuje na příběh „A Sound of Thunder“ od Raye Bradburyho, kde sehrálo zašlápnutí motýla důležitou úlohu. Odkazem na stejný titul by pak mohl být i Cassiin (Anna Faris) přívěsek znázorňující motýla, který má při svém prvním setkání s Rayem (Chris O'Dowd). (mi-ib)
  • Ve scéně, kdy má Ray (Chris O'Dowd) říci své vysněné povolání, odpoví "Time Lord". Jde o rasu ze seriálu Pán času (od r. 2005), ve kterém se objevil v epizodě „Shakespearův kodex“ jako William Shakespear Dean Lennox Kelly, který zde hraje Peta. (mi-ib)

Reklama

Reklama