Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (743)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl. Teď teprve začínají ty správné hrátky s časem. A jsou to hrátky opravdu na úrovni. Pohrávání si s dějem prvního dílu je prostě geniální (nedívejte se bez znalosti jedničky!). Zobrazení budoucnosti je poměrně dost originální a tvůrci si nádherně vyhráli s detaily (Čelisti 19). Nominace na Oscara za vizuální efekty. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tento díl geniální trilogie vnímám trochu rozporuplně. Velice si cením skvělého děje, ve kterém se autoři přímo vyžívají v časových paradoxech, což přináší do děje množství humorných a dobrodružných scének, tady film rozhodně nijak neselhává, tedy alespoň v samotném příběhovém rámci. Horší to je, pokud se na děj zaměříme logickým hlediskem. Plno prvků tak získává nesmyslný nádech a nelze si nevšimnou porušování klasických (tedy zažitých) principů, ba dokonce i zákonů, které si tvůrci sami vymysleli. Při řadě situací jsem si tak klepal na čelo a zbytečně o nich přemýšlel, neboť mě dost štvaly, což mi bránilo v následném nezaujatém pozorování snímku. Vzhledem ke skvělým odkazům – zejména na první díl – však nakonec hodnotím 90%. ()

Reklama

Trajektt 

všechny recenze uživatele

V tomto druhém díle trilogie cestovatelů v čase,ke kterému napsal scénář Bob Gale a perfektně zhmotnil na filmové plátno Robert Zemeckis se zpočátku dostáváme do roku 2015,kde vidíme obraz budoucnosti s originálními nápady jako jsou samovenčící psi se svítícími obojky,miniaturní pizza,která se stane obrgrosse anebo létající skateboard zvaný Hoverboard,který hraje ve filmu nezanedbatelnou roli.Tento film je také z jeden z prvních ve kterém byly použity speciální vizuální efekty studia ILM,které založil George Lucas,taktéž měli napilno maskéři s maskováním zejména Michaela J.Foxe,který se zde objeví dokonce ve třech rolích.Akorát mi nesedla výměna rolí přitelkyně Martyho Jennifer,kde vystřídala Claudiu Wells mě méně sympatická Elisabeth Shue.V celé Americe ,ale i na světě se fanoušci filmu setkali 21.října 2015,aby oslavili toto datum,což je datum příletu Martyho do budoucnosti.Toto setkání jsme mohli vidět v dokumentárním snímku Back in Time.Za mě 100% ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Téměř stejně dobré jako první díl. Efekty mi tady dělaly vyloženě radost, až jsem se smála od ucha k uchu - skoro bych řekla "zlatá osmdesátá léta" a byla bych pyšná, že jsem se stihla narodit ještě v osmdesátých letech... Možná už chyběla ta "nosná myšlenka" z prvního dílu, ale nejde pouze o laciné protahování původního příběhu, ale o přímé pokračování, které cestování v čase zábavným i velmi napínavým způsobem zamotá. Užila jsem si jak druhý návrat do minulosti padesátých let, tak skok do budoucnosti do roku 2015 (to, jak si tehdy lidé představovali budoucnost, je místy dost humorné, ale nutno podotknout, že v pár věcech se jakž takž strefili). Po včerejšku už bude děj Návratu do budoucnosti navždy úplnou minulostí. :) ~(4,5)~ ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Dvojky bohužel doplácí na několik nevýhod. Jednak tady chybí to prvotní nadšení. Taky chybí nosné vtipné momenty jako v jedničce, které jsou jednoduché (potkat vlastní rodiče), ale fungují. Dvojka už tenhle typ vtipu použít nemůže, tak posune děj o kus dál. Tzn. k dalším, z jedničky dobře známým postavám + stejná kostra scén, jen s drobnými obměnami. Stále velmi inteligentní a zábavná podívaná, maskič Lloyd, sympoš Fox a nechutnej master of universe Biff. ()

Galerie (165)

Zajímavosti (86)

  • Biffovo (Thomas F. Wilson) kasíno je v skutočnosti Plaza Hotel & Casino, nachádzajúci sa v centre Las Vegas. (m.a.t.o.)

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama