Reklama

Reklama

Mary Jane's Mishap

všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie
Velká Británie, 1903, 4 min

Obsahy(1)

George Albert Smith do tohoto krátkého snímku z počátku 20. století zakomponoval experimentování s parafínem, které se nakonec nevyplatilo. Mary Jane vyletěla komínem a od té doby straší na hřbitově. (zdeny99)

Recenze (21)

Matty 

všechny recenze uživatele

Jedny z prvních střihů a triků v černohumorné grotesce o ženě, která se stane Mary Poppins proti své vůli. George Albert Smith byl jedním z představitelů tzv. brightonské školy. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Pěkná taškařice, která je důležitá hlavně proto, že je to jeden z prvních filmů, ve kterém se pracovalo se střihem. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Mary Janeś se její experimentování s parafinem nevyplatilo a také za to zaplatila svojí daň. Vylétla komínem a teď straší na hřbitově. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Trochu vtipné, ľahký strih, viac scén, zdalo by sa, že budem nadšený, no dnes to na mňa pôsobí trochu morbídne a to strašenie sa mi nepáči, celkovo sa mi to veľmi nepáčilo. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Laura Bayley cídí boty a pak zapaluje oheň v kamnech pomocí petroleje. A během 4 minut tu máme kompletní grotesku ve stylu černého humoru (výbuch, průlet komínem, strašení na hřbitově), za kterou by se ani Monty Pythoni nemuseli stydět. ()

h0n24 

všechny recenze uživatele

Pan a paní Smithovi (už zase) řádí! Vtipné a milé. Lauřin obličej připomíná masku z antického divadla, no a spolu s parafínem, výbuchy a duchy dodává na grotesknosti snímku. PS: není tohle náhodou první snímek kde bylo užito filmařských triků? ()

Greny 

všechny recenze uživatele

myslím, že tady je už vidět obrovský posun nejen v tvorbě samotného Smithse, ale i posun ve scéáři námětu, kameře, střihu. A ještě k tomu to pobaví. Na tokové kousky je radost se dívat... ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Kúsok známy aj pod pseudonymom "Paraffin story" obsahuje originálne nápady korenené britským humorom, akurát má pomalý rozjazd a pospája všeličo možné a la gulášové texty kapely Horkýže slíže. ()

Reklama

Reklama