Reklama

Reklama

Laa-thaa-phii

  • Velká Británie Ghost Game
všechny plakáty
Thajsko, 2006, 100 min

Obsahy(1)

Skupinka jedenástich súťažiacich prichádza na malý ostrov, aby v televíznej show Ghost Game súperili o päť miliónov bahtov. Samotná hra sa odohráva v starej opustenej väznici, kde v časoch vojny týrali, mučili a hrôzostrašným spôsobom popravovali väzňov. Pred spustením hier sú všetci informovaní o tom, že v uvedených priestoroch prišlo za záhadných okolností o život niekoľko mužov. Nikto danej historke spočiatku nevenuje dostatočnú pozornosť. Veľmi rýchlo sa to však zmení... (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (22)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sláva.. Tohle celkem ŠLO .. Ikdyž, co se týče příběhu je to jeden velkéj zamotanéj Slepenec.. Vůbec nevím o čem to bylo.. Fakt jsem se těžko ve filmu orientoval.. vše bylo tak náhlé a rychlé, že nejspíš nemám dostatek sebereflexe.. Nicméně lekačky se objevují už v 10 minutě a připadalo mi to jako Thajský Grave Encounters.. Pak se film začal zaměřovat na něco jiného a to mi moc nevyhovovalo.. Postav příliš MOC a o některých ani nevím jak umřeli.. Je to zajímavý, ale pro mně né dost atraktivní 6/10. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

"Duchařské horrory" jsou sice mým nejméně oblíbeným horrorovým subžánrem, duchů se nebojím a lekačky na mě nepůsobí. Myslím, že není nic, co by mohlo v nějakém duchařském filmu být, abych se u toho nějak bál nebo tak nějak. Prostě jsou to pohádky, ale občas se nějaká opravdu vydaří a to je zrovna toto. Film drží diváka v napětí od začátku do konce. Vystupuje v něm sice hodně postav, ale člověk si je, přesto, že jsou to Thajci, dobře zapamatuje, jsou to opravdu dobře vypadající mladí lidé. První část filmu je velmi dlouhá a nechává diváka nonstop v napětí a v lekačkách, o šílené výjevy není nouze, tak jak Hongkong své CAT III zabarvuje do modra a ruda, zde je všechno do zelena, výtvarná stránka perfektní, kamera výborná, výkony herců špičkové (ono zahrát takový strach a děs není zrovna snadné ...). Pak se film přehoupne a začne gradovat v ještě větších obrátkách. Nestaví na gore a vraždách, ale úmrtí je zde přehršel ... Osobně na každou "duchařinu" po týdnu zapomenu a nevím o čem byla a co se v ní dělo, ale tohle si rozhodně zapamatuju. Thajci prostě poslední roky ve filmu "jedou", opravdová paráda ... Pro milovníky tohoto druhu horrorů možná i ta poslední hvězdička navíc, osobně jsem lepší "duchařinu" fakt neviděl, ani žádnou, která by se jí mohla jen přiblížit ... ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Ghost Game je díky diváckým reakcím považována za kontroverzní film. Středobod thajského horroru spočívá v reality show, které se účastní 11 mladých lidí a soutěží o poměrně vysokou odměnu na kambodžském území, kde Rudí Khmérové brutálně povraždili asi 10 tisíc lidí. Kdo ustojí konfrontaci s duchy, vydrží ve válečném muzeu nejdéle a shrábne 500 miliónů bahtů? Nechápu, proč má Ghost Game na IMDb tak nízký rating. Jako na duchařině na ní nemám moc co kritizovat. Řemeslně je odvedena hodně slušně, dobře se v ní pracuje s napětím, nepostrádá i pár povedených shock momentů... Snad jen duchové nejsou moc strašidelní, ale myslím, že síla Ghost Game je někde jinde. Pomalé propátrávání temných chodeb, šachet a místností za chabé záře baterky prosakuje atmosférou a udržovala mě v příjemném napětí. Film se odehrává povětšinou v noci, takže o ně není nouze. Po zhlédnutí se přidávám k minoritní skupině diváků, které se film líbil. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Duchařina jak se sluší a patří, sice sem si nemoh vychutnant tu mrazivou atmosféru dosytosti, tak jak bych si představoval, jelikož sem byl zrovna toho času zdravotně indisponován a neustále mi teklo děsně z nosu tak, že kdybych měl po ruce sekeru, vypadal bych jako hranol, ale i tak jsem si to užil. Příběh je zasazenej do perfektního prostředí, všude šero a tma, z každý části je cítit nádech nebezpečí z neznáma, duchové jsou udělaný zdařile a herci předvádí opravdu prvotřídní strach a jejich křik působí fakt nefalšovaně, navíc skvělý finále. Zatim docela zapadlej horor, ale asi dlouho nebude ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý thajský horor. Má vydarený príbeh o skupinke súťažiacich, ktorí sa zapoja do reality show, ktorej cieľom je súťažiť na odľahlom mieste v Kambodži, kde sa odohrala genocída a bolo povraždených množstvo ľudí, ale časom zisťujú, že tam skutočne nie sú sami. Spracovanie je celkom slušné, film sa s ničím nezdržuje a tak už po desiatich minútach sú všetky dôležité postavy na danom mieste, čo poteší a je sa prakticky stále na čo pozerať, ale sklame, že objavenie sa prvého ducha príde až príliš skoro, čo mierne naruší atmosféru filmu a tak prvá polhodina filmu na mňa až tak dobrý dojem neurobila. Ale potom sa to už začne vylepšovať a stupňovať nepríjemná atmosféra filmu, až sa postavy dozvedia niečo dôležité o čase, kedy sa tam nachádzajú a začne sa veľmi dobré dlhé hororové finále, ktoré má výbornú dynamiku a pôsobí veľmi dobrým dojmom. Čo sa týka samotných hororových scén, tak som spokojný. Oceňujem ich stúpajúcu kvalitu, tie prvé nie sú až tak dobré a radšej by som bol, keby tu ani neboli, ale časom sú čím ďalej pôsobivejšie, niektoré scény pôsobia aj pomerne nepríjemne a tie v záverečnej fázi majú ten správny náboj, keďže už ide skutočne o život. Síce vzhľad duchov mohol byť aj lepší, ale pre potreby filmu stačia. A veľkým kladom je aj dobre zvolené prostredie, je nepríjemné a spolu s takmer neustálou tmou, keďže väčšina filmu sa odohráva v noci je ideálnou kombináciou. Herecké obsadenie je bez problémov, nesklamú ženské a ani mužské postavy. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, tu nemám problém. Ghost game je nakoniec o dosť lepší horor, ako spočiatku vyzerá, vydarená ducharina s pôsobivým finále. 76% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka jedenástich súťažiacich prichádza na malý ostrov súperiť v TV show "GHOST GAME" o 5 miliónov bahtov. Samotné hry sa budú odohrávať v starej, opustenej väznici, kde v minulosti dochádzalo k mučeniu, týraniu a popravovaniu väzňov. Pred spustením hier sú všetci oboznámený, že v uvedených priestoroch prišlo za záhadných okolností o život niekoľko mužov. Nikto danej historke nevenuje dostatočnú pozornosť, nakoľko ju všetci považujú za scénar režiséra. Skutočnosť je však úplne iná a keď hru opustí prvá súťažiaca, okolnosti naberajú rýchly spád. Vďaka originálnemu príbehu, výberu prostredia, solídny duchársky príbeh z Thajskej produkcie. Pár lakačiek režisérovi naozaj vyšlo - 65%. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Relativně slušná kamera, ale jinak...atmosféra neexistuje, lekačky nefungují, práce s načasování otřesná (tohle všechno je, mám dojem, společné více thajským horrorům), duchové vzbuzují ze všeho nejvíc útrpný úsměv, nadto je jich tu od začátku poněkud mnoho a potenciál motání se v temných chodbách zůstává trestuhodně nevyužit. Vzhledem ke zdejším nadšeným ohlasům zklamání nemalé. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Thajské horrory a můj vkus prostě nejedou na stejné vlně. Tohle mělo štěstí, že to, že jde o horror thajský, jsem zjistil, až když jsem si to pustitl. No a to už jsem si pak řekl, že se třeba nechám mile překvapit. No, ještě, že jsem si na to nevsadil. Špatných thajských horrorů je spousta, daly by se vybírat prakticky namátkou, ale tohle je asi ten nejhorší, co jsem zatím viděl. Nejhorší v tom, že jakýkoliv projev nadpřirozena ve filmu mě neskutečně prudil, všechny ty rádoby lekačky násilně doprovozené hlasitým nepříjemným zvukem byly po pár minutách prostě k vzteku a hlavně bez jakékoliv stopy atmosféry nebo napětí. Zlaté části, v nichž nebyl žádný duch a šlo jen o lidi. Ony tedy i ty byly nudné, suché a nezáživné, ale alespoň tolik neprudily. Ani nevím, co film zahránilo před čistým odpadem. 0,5* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je to klišé, ale ázijské. Alebo možno aj euroázijské. Alebo Severoamericko ázijské?. Mal som veľké očakávania. Možno preto som taký drzý a dávam podpriemerné hodnotenie. No rozhodne to nieje tým, ako som sa vyspal. Nemám kruhy pod očami a nie som unavený. Ani z tohoto ducharského žánru. Proste ak vám niekde niečo chýba...a myslím, že ak by som si tento snímok zkukol po druhýkrát, asi by som názor a hodnotenie nezmenil. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Parádna hororová jazda! Čo viac povedať! Jednoducho vypnúť mozog, popcorn do jednej ruky, colu do druhej a užiť si zábavu. Nehľadať žiadnu psychológiu postáv, zložitý dej ani nič podobné. Len si to vychutnať od prvej minúty, v ktorej sa to hneď spustí na plný plyn a až do konca nespomalí. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem lepší zážitek. Prostředí bylo perfektní, lekačky některé velice slušné. Ale hlavní problém mám s délkou filmu, která je fakt přehnaná. Tak čtvrt hodinku bych ubral. Navíc je těch duchů a lekaček nějak moc, takže ke konci už diváka nic nepřekvapí, natož závěr. ()

ProgLaney 

všechny recenze uživatele

Vcelku solidní atmosférická podívaná thajské výroby. Pro asijský horory mám vcelku slabost a tohle rozhodně nepatří k tomu nejhoršímu. Bylo tam několik velice pěknejch lekaček, prostředí masakru a válečnýho "muzea" je skvěle propracovaný a při prozkoumávání prostor účastníky soutěže jsem měl ten správně ztísněnej pocit. Jednotlivé fáze soutěže také patřily k tomu lepšímu. Na druhou stranu, film přišel poměrně zbytečně roztáhlý a tak dle mého názoru trochu ztrácel na spádu a dynamice. Občas zaškobrtly i herecký výkony a duchové mohli bejt trochu děsivější. Jinak se jedná o poctivej, typicky asijskej horor. ()

E´Tonno 

všechny recenze uživatele

Začnem kladmi: prostredie väznice je parádne, námet s televíznou hrou super, atmosféra je výborná a záver je dobre zvládnutý. Za slabšiu stránku považujem vzhľad duchov, ktorí nie sú až tak strašidelní, ako by mohli byť a ani tie ľakačky až tak moc dobre nefungujú (ale aspoň ich je celkom dosť). Celkovo teda ide o nadpriemerný thajský horor a určite stojí za pozretie. Bavil som sa - 65%. ()

DHDV 

všechny recenze uživatele

Netvrdím , že je to dokonalý horor ale určitě je originální. Je pravdu, že v první půlce to není žádný nášup ale pak se to pěkně rozjíždí. Pokud nebudete koukat na rozpočet (někdy se mi zdá, že inprovizovalo) tak dostanete slušnou zábavu…. ()

luccash 

všechny recenze uživatele

Podle komentářů níže jsem se na film opravdu těšil. Nevím, jestli to bylo těma opravdu špatnýma titulkama a nebo je Ghost Game vážně taková kravina, ale fakt jsem se nudil. Nic nového, nic originálního, nic strašidelného - prostě nic co by udrželo diváka v napětí. První duch na vás vybafne skoro na začátku, takže ani budování atmosféry nehrozí. Tohle mě jen utvrdilo v tom, že thajské horory nejsou a zřejmě ani nikdy nebudou dobré. ()

Scharra 

všechny recenze uživatele

Duchařský horor jak má být. Rozjíždí se nám nová reality show - parta lidí se uzavře v bývalém koncentračním táboře - a tam ještě nechávají účastníky zavírat do kobek nebo přivazovat k mučícím přístrojům. Díky chatrným titulkům jsme nepochopila systém vyřazování účastníků a co je cílem hry, ale díky vylézajícím bubákům a snad největším množstvím lekavých momentů na stopáž, je to jedno. Výborný kousek a rozhodně nic pro kardiaky ()

L-wyz 

všechny recenze uživatele

Pokud by celý film byl jako závěrečná půlhodina, kdy atmosféra pěkně zhoustla, jednalo by se o dobrý film. Bohužel první hodina není moc zajímavá. Samotní duchové strašidelní nijak zvlášť nejsou a podobně jsou na tom i další "lekačky." Kromě již zmíněné atmosféry poslední půl hodiny kladně hodnotím i hudbu a originalitu filmu. Horor zpracovaný jako reality show jsem ještě neviděl. Ovšem jako duchařský horor je to podprůměr. ()

Reklama

Reklama