Reklama

Reklama

Smrtící temnota

  • USA The Cavern (více)

Obsahy(1)

Skupina amerických speleologů se vypraví na průzkum neznámé jeskyně, ale podivná síla zavalí vchod a všechny uvězní smrtící temnota. Bestie, která postupně zabíjí jeskyňáře v temné pasti, nemusí být duch ani zvíře. Skutečnost je však ještě strašnější... (oficiální text distributora)

Recenze (57)

PRobin odpad!

všechny recenze uživatele

Víte co vás čeká v jeskyni? Tma! Tma a spousta šutráků a bubák. I když se jedná o CSFD brak, je to spolehlivá kombinace na to, abych se bál. Proto jsem odvážně vše zhasnul, vzal si hnědé bezpečnostní trenky a sledoval partu adrenalinových závisláků lézt do nezmapované díry kdesi v Kazachstánu. A trenky jsem využil. Ne, nebylo to kvůli bubákovi, ale kvůli kameramanovi. Všichni víme (kromě kameramana téhle zhovadilosti), jak je nepříjemné, když Vám v noci někdo šajní baterkou do obličeje. Ale náš zhovadilý kameraman se vyžíval v záběrech na postavy, které v absolutní tmě vybíhají vstříc našim bolavým očím a svítí a třesou se a v některých záběrech i běhají hlavou dolů nebo po stěnách. Pokud si chcete užít stroboskop či epileptický záchvat, tahle černočerná hříčka je pro vás! Malý rozpočet i na masku bubáčiska se dá zakrýt roztřesením kamery do supersilných kmitočtů. A to spolu s neutuchajícím svícením, detaily na utahané, zdrhající, ztracené a usoplené existence řvoucí jen moudra typu "Duch jeskyně je silný!", "Bože, my jsme se ztratili!", "Sakra, jsme zase ztracený!", "Jé, jde to po nás!", popřípadě "Aaaaaaggggghhhhhh" (+ čvachtavý zvuk tekoucí krve), posílají tento film do hlubin a bahna (nebo pod zem). Ovšem to jste neviděli konec! Ten nás uzemní tím nejdebilnějším vysvětlením v dějinách, dvěma holkama, které po požití hýždě pečeného kamaráda zvrací (v detailu) a pohledem na onoho bubáka (škoda jen že nezůstal roztřesený). Jedna hvězda by možná se zavřením všech tělních otvorů byla. Ale prdel ať si tvůrci dělají z plastelíny a ne z diváků :) "Šmarjá, vždyť já se zase ztratil!" ()

Asia_Power odpad!

všechny recenze uživatele

Smrdící temnota je luxusní horor asi jako Pád do tmy akorát má horší herce, mizernější příběh, žalostnější hudbu, otřesnější "efekty" a tak nějak celkově to stojí za hovno. Ze začátku jsem s partou jeskyňářů sympatizovala, jelikož sama ráda pátrám v jeskyňkách a jak vidím díru, hned mám potřebu se do ní po hlavě vrhnout. Jenže není díra jako díra a tady se vlezlo do ukázkovýho Mordoru. První dvě mrtvoly a zavalení díry balvanem ještě vypadalo, že to půjde JENŽE...pak začalo zběsilý blikání baterek, řev, běhání potmě a vidět je kolosální hovno. Dialogy se omezí na - Pomooooc, utííííkej, co budeme dělat, uklidněte se, pomooooooc, utííííkej, co budeme dělat, uklidněte se, pomooooc...jo to už jsem vlastně psala. No zní to tam pořád dokola. Vraždy vidět nejsou, herci taky ne, monstrum (což je chlap) taky ne, jeskyně taky ne...prostě si vemte baterku, blikejte si doma ve sklepě a každou pátou vteřinu zařvěte. Tím se vám povede dokonalá kopie filmu občas ještě cákněte kečupem. Konec, kde si dvě kravky, držej na svých nahých tělech kožešinu, aby jim nebylo něco vidět v okamžik, kdy jim šlo o život a měly tak řešit jiný věci, než jestli jim je vidět bobr s kozama, jsem už nedala a začala se hystericky smát. Pak se v celé "kráse" objevil killer, začal je píchat a....TITULKY ()

Reklama

Fingon 

všechny recenze uživatele

Zase mám jednou dojem, že jsem viděl jiný film než všichni kolem. Evidentně ano, neboť jsem jej viděl v originále a nikoli v dabingu. Film neměl velký rozpočet (150 000 dolarů, říká IMDB), ale režisér se to snaží co nejvíce a přesto chytře zamaskovat mizivým osvětlením (několikrát se celý obraz ponoří na dlouhé sekundy do tmy a pouze slyšíme...) a spíše než velkých celků zde využívá polodetaily a detaily spoře osvětlených tváří. Film má famózní zvukovou stránku (skvělý soundtrack i vychytané ruchy) a to jen přidává na atmosféře - pokud je vám ovšem umožněno shlédnout film v naprosto tichém a klidném prostředí. Frustrovat vás nejspíš bude nedostatek vizuálních podnětů - i v klidných dialogových sekvencích (hlavně ta úvodní u ohně) je délka záběrů kratší, než bývá obvyklé, v zátěžových momentech nabývá ještě větší dynamičnosti a konečně v akčních pasážích (útoky monstra a běh o život úzkými chodbami) je pak střih skutečně frenetický, osvětlení málem stroboskopické (občas ne jen málem) a kamera doslova vibruje. A zmíněné monstrum je pak vidět až na samý závěr a jeho identita poněkud zklame, ale zase ne moc... film není hezký, ale značně intenzivní. ()

giovanni3 odpad!

všechny recenze uživatele

To byl panečku horor... Zkrácený scénář - vlezeme do jeskyně a bádáme, nastává 1. smrt a hned tu máme paniku křik, řev, zmatenou kameru pak nastává uklidnění a útěk pak zase křik,řev, zametená kamera... pak, aby to nebylo pořád totéž, tak nám začnou docházet baterie a přidáme nějaké to obviňování kdo tam koho nechal atd... K tomu nezajímavý herci. A to ,,velkolepé,, finále? Pokud to byl fakt člověk tak jak posunul na začátku ten obrovský balvan a jak přežil několik dávek kulek? A co jako měla znamenat ta ,,akce,, s těmi holkami? Fakt bída... odpad (zvažoval jsem 1z5, ale nevím co bych vyzdvihl, abych ji mohl dát) ()

lennyd odpad!

všechny recenze uživatele

Skupina amerických skoro teenagerů se vydává na průzkum jedné prastaré jeskyně. Podle pradávného hesla, že bez adrenalinu není žádná sranda, za nimi někdo zavalí vchod, a všichni jsou uvězněni v "Smrtící temnotě". A to doslova - jeden po druhém se se smrtí setkávají v obětí více než intimním... Ehm ehm, tak nevím, čím si jeskyně a speleologie vysloužili tu čest být předním zástupcem béčkových (- až zetkových) filmů. Snad jsem ještě neviděl film, který by se odehrával v podzemí, a který by si zasloužil více než jednu hvězdičku. Smrtící temnota rozhodně z této dlouhé řady nevystupuje, ba naopak se stává čelním představitelem "podzemních sra.ek". Kromě naprosto stupidního scénáře a nesympatických herců a naprosto nepovedeného českého dabingu film nic jiného nepřináší. Tak snad příště.. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama