Reklama

Reklama

Tři studenti z Texasu se chystají na výlet do Mexika. Cestují po zapadlých provinciích a poslední věc, kterou  by mohli čekat, je smrt. Bohužel narazí na vyznavače starobylého krvavého kultu zla, kteří neustále dávají svému bohu lidské oběti. Film je natočen podle skutečné události. (LIVINGDEAD)

Recenze (135)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tři kámoši se vydají užít si kurev hned na okraj Mexika, ale bohužel se nevyhnou střetu s lokální bláznivou sektou pašeráků drog. Musím uznat, že se jedná o stylově natočený horor, se sympatickými postavami na té kladné straně, a celé to působí trochu nevšedním dojmem... Bohužel to ale trpí nedostatkem násilí, i když zase se najde pár scén, co vážně stojí za to. Vyvrcholení zklamalo. Takže moje dojmy jsou takové dost smíšené. Jedná se o zajímavý počin, něčím mi to ale nesedlo. (screeny) ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Má to svoje momenty! Zev Berman určite patrí medzi talenty, ktorých ďalšiu prácu sa oplatí sledovať. Minimálne "hubičková" scéna platí za príklad jednoduchej a plne funkčnej práce s rozpohybovanou kamerou a rozostreným obrazom. Byť to dlhšie o pár minút, cítim sa ako sfetovaný aj ja. Podobne tak sa filmu, aspoň v jeho prvej polovici, darí diváka infikovať narastajúcim pocitom strachu a ohrozenia. Zátylok sa mi ježil ako málokedy a začínal som zvažovať, ako veľmi sa mi vlastne tohto roku chce vycestovať na dovolenku mimo rodnej zeme. Kameňom úrazu je ale nedostatočné vykreslenie fungovania kultu, ktorý za únosmi a rituálnymi vraždami stojí. Jeho nepostačujúce mystérium a nepresvedčivosť vodcu premieňa skupinu všetkého schopných vražedných fanatikov na bandu naivných tupcov, s ktorými by úrady zatočili jedna radosť. Ich prepojenosť na najvyššie miesta skrátka nevyznieva o nič presvedčivejšie, než absurdná akcia vo finále. ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Fajná mexická brutalitka. Atmosféra je najhustejšia paradoxne na začiatku. Potom sa striedajú lepšie scény so slabšími, objavujú sa zaujímavé aj menej zaujímavé postavy, ale stále to má šťavu. Niektorí to prirovnávajú k Hostelu, čo nie je úplne odveci, ale Hostel bol viac samoúčelnejší, naivnejší, aj keď pobavil dobre. Toto sa mi páčilo o kus viac, hoci hlavný záporák nebol nič extra. Zato ten holohlavý týpek bol riadne desivý, brr. Inak, nie je mi úplne jasné čo tam robil Frodov kamarát. Záverečné zúčtovanie uspokojivé. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi to hodně připomínalo Hostel, ale časem to umlklo a já se příšerným způsobem nudil. Co bych taky chtěl od hororu, když mě dokáže zaujmout jen nějakej hodně originální nebo se Satanem v příběhu :) Za hranicí strachu možná není špatný horor, to už potvrzuje Obitusovo hodnocení, ale mě to k smrti unudilo, a možná bych i usnul, kdyby tam furt někdo neřval bolestí. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Připravená na řádnou dávku voodoo-magie s hordou divošských uctívačů pradávného kultu...mi bylo naservírované...to co jsem od toho, nejméně očekávala...sterilní, nezajímavý pohled do komunity obchodníků s drogami...zahalený zástěrkou fanatiků, sloužících jakémusi bohovi, který jim měl pomoci stát se neviditelnými před zraky vševědoucí policie...která proti téhle bandě byla vlastně bezmocná...protože strach, je ta největší překážka...zvlášť pro hluboce věřící domorodce...takže věškerá žhavost sálala spíš jen z horkého mexického ovzduší...no a samozřejmě, kdo to jako vždycky odnese...chudáci..mladí..nadějní..američtí turisté, kteří se jim dostali do spárů...to je nějaká spravedlnost..."shit." ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Založeno na pravdivé události, která se stala v Mexiku v roce 1989, kdy skupina zvaná "narcosatanicos" zabila pro své satanistické rituály minimálně dvacet lidí. (Chatterer)

Reklama

Reklama